AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři překvapivě podlehli Vsetínu

Tomáš Vlček | 18.10.2015

Sedmé kolo ligy juniorů přivedlo na havířovský led jako soupeře AZetu VHK Vsetín. Havířovští mladíci nepotvrdili v zápase roli favorita, svého soupeře podcenili a to se jim ve výsledku nevyplatilo. Naopak hosté byli střelecky efektivní, vzadu je podržel brankář a nakonec si odváží z Havířova překvapivé tři body. Další utkání sehraje AZ v pátek v Karviné a v neděli doma s Porubou.

LJ - 7.kolo ne 18.10.13:30
AZ Havířov - VHK Vsetín
2:3
(1:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Cihlář (Dobrzynski, Chujac), 56. Šmíd (Bednář, Chroboček) – 4. Tydlačka, 13. Tydlačka (Janošek, Toman), 36. Janošek (Tydlačka). Rozhodčí: Mrkva – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 36:19. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.
AZ Havířov: Sonnek – Heinzl, Trombik, Bahounek, Chroboček, Mrowiec, Chujac – Stoklásek, Němec, Stružík, Caruk, Šmíd, Bednář, Peterka, Cihlář, Dobrzynski, Baláž, Polak E., Schmied. Trenér: Michal Janeček.
VHK Vsetín: Stojar – Vašíček, Konopka, Svozílek, Vítek – Španko, Imeri, Janošek, Bártek, Toman, Tydlačka. Trenér: Josef Lang.

Zápas AZetu se Vsetínem začal z obou stran hned zostra. Jenže zatímco domácí své šance neproměňovali, hosté ano. Ve třetí minutě si málem dal vlastní gól vsetínský gólman Stojar, ale nakonec puk, který se mu od zadního mantinelu vrátil do brankoviště se štěstím zachytil. To za minutu na druhé straně hosté hned ze své první velké šance udeřili. Šikovný Ondřej Tydlačka si vybruslil s pukem od mantinelu před branku, položil si Sonnka a s přehledem poslal kotouč po ledě do branky. AZ se snažil vyrovnat, ale dlouho se mu to nedařilo. Němce na poslední chvíli odzbrojil bránící hráč a Šmíd netrefil poloodkrytou branku.

V 11. minutě mohli Valaši svůj náskok navýšit, ale Janoškova dorážka Tomanovy střely se zastavila o tyčku. A tak se o minutu později poprvé radovali domácí. Dominik Cihlář dostal od mantinelu nabito do mezikruží a rychlou a přesnou střelou k tyči vyrovnal na 1:1. Jenže už za minutu hosté znovu vedli. Domácí byli nedůslední a nedůrazní před svou brankou, Sonnek jen vyrazil Janoškovu střelu na hůl Ondřeje Tydlačky, a ten poslal puk přesně pod víko. Poslední velkou šanci 1. třetiny měl na hokejce Bednář, kterého v situaci 2 na 1 krásně uvolnil Šmíd, jenže jeho střela švihem mířila mimo.

Do druhé třetiny vstoupili domácí s viditelnou snahou vyrovnat. V jejich největší šanci však Bednář neuspěl. Na druhé straně mířil v dobré pozici těsně mimo Toman. Vyrovnáno mohlo být v čase 28:00, jenže to by musel Dobrzynski proměnit svůj samostatný únik. AZ měl převahu místy až drtivou a spoustu střeleckých příležitostí, jenže ve vsetínské brance čaroval Stojar. Tak jako při šancích Stokláska a Stružíka.

A tak udeřilo na druhé straně. Ve chvíli největšího tlaku AZetu se za domácí obranou ocitli hned dva hostující útočníci a Miroslav Janošek ve 36. minutě svůj únik zakončil propálením gólmana Sonnka – 1:3. AZetu se nepodařilo skórovat ani Bednářem z nařízeného trestného střílení ve 38. minutě – ten sice předvedl pěknou kličku se zabržděním, ale Stojar použil efektivně svůj beton i v leže na břiše. O minutu později se poprvé otevřela dvířka na trestné lavici. Ve vsetínské přesilovce propálil Svozílek Sonnka, ale puk šel těsně mimo, a pak se na druhé straně v situaci 2 na 1 Bednář netrefil do horního růžku.

Přesilovky zůstaly nevyužity, stejně jako další samostatný únik havířovského hráče ve 46. minutě. Tentokrát Stojar vychytal Stokláska. I ve třetí třetině měl AZ více ze hry, ale pozorně bránící hosté už jej moc do šancí nepouštěli a sami hrozili z rychlých brejků. Když už to začínalo vypadat, že se skóre nezmění, svitla domácím jiskřička naděje. Jan Šmíd svou střelou švihem z pravého kruhu propálil gólmanovu lapačku a puk dopadl za brankovou čáru – 2:3. Vzápětí šel na trestnou domácí Peterka, ale AZ se i ve čtyřech tlačil za vyrovnáním. Zejména Bednář hýřil aktivitou. Jenže Stojar už všechny střelecké pokusy domácích pochytal a tak si vezou z Havířova Valaši tři překvapivé body.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Od začátku utkání jsme soupeře podcenili, přestože jsem před tím hráče varoval. Hráli jsme laxně, naše střely byly nedůrazné, naopak soupeř trestal všechny naše chyby. To mu nakonec stačilo k vítězství. Závěrečný tlak už byl spíše křečovitý a nepřinesl vyrovnání.


Josef Lang (VHK Vsetín): Jsme moc rádi za dnešní výhru, protože jsme přijeli s úzkým kádrem. Hodně nám pomohl výkon brankáře, ale bojovali všichni kluci, za což je musím pochválit.

Youtube