AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři na Vsetín nevyzráli a prohráli 3:6

Josef Nudera | 19.02.2016

V pátek 19. února se odehrálo na ledě K&K PNEU Arény utkání Ligy juniorů mezi AZ Havířov a VHK Vsetínem. V první třetině jsme viděli přestřelku a viděli jsme hned šest branek. Ve zbytku utkání už ale skórovali jen hosté. Vsetín vyhrál 6:3 a odvezl si z Havířova tři body.

LJ - 29.kolo pá 19.2.20:15
AZ Havířov - VHK Vsetín
3:6
(3:3, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Němec (Stružík), 9. Caruk (Bahounek, Šmíd), 13. Chroboček (Caruk) – 4. Španko (Grygar), 6. Španko (Kuchařík, Grygar), 19. Kuchařík (Španko), 29. Kuchařík (Španko), 44. Grygar (Vítek), 58. Grygar (Janošek). Rozhodčí: Kašinský – Moravec, Stonavský. Vyloučení: 3:3 (navíc TS Havířov). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 139. Střely na branku: 28:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:6.

AZ Havířov: Turšner – Trombik, Heinzl, Chroboček, Bahounek – Němec, Stružík, Dobrzynski, Caruk, Šmíd, Baláž, Polak E.
VHK Vsetín: Stojar – Krůžela, Svozílek, Rýpar, Vítek – Španko, Humplík, Janošek, Sušeˇm, Toman, Kuchařík, Grygar, Tydlačka

V pátek 19. února se v K&K PNEU Aréně v Havířově odehrálo utkání Ligy juniorů mezi AZ Havířov a VHK Vsetínem. Zápas nám nabídl v první třetině hned šest branek. Nejprve se ve 4. minutě prosadili hosté. Grygar nahrál puk Patriku Špankovi na pravý kruh, odkud vyslal přesnou střelu pod horní tyčku. Turšner neměl na tuto střelu šanci – 0:1. Domácí vyrovnali v 6. minutě. Stružík byl úplně sám před Stojarem, puk dobře zamířil, ale puk za jeho záda nedostal, až následně doklepnul puk Filip Němec1:1.

O 28 sekund později si Vsetín své vedení vzal zpátky. Patrik Španko se dostal po rychlém kontru před Turšnera, kterému nedal šanci – 1:2. V 9. minutě se podařilo Havířovu srovnat jednoduchou, ale účinnou akcí. Od modré vystřelil David Bahounek, jeho střelu šikovně tečoval za záda Stojara Martin Caruk2:2.

Havířov se ve 13. minutě dostal poprvé do vedení. David Chroboček se trefil velmi přesně nad ramena Stojara z mezikruží – 3:2.

Havířov nedokázal využít žádný ze dvou brejků, hosté pro změnu trefili horní tyčku. V 19. minutě se z nulového úhlu prosadil přes Turšnera Lukáš Kuchařík a puk nějak zapadl za jeho záda – 3:3. Druhá třetina už nenabídla tolik přesných akcí. Nejprve Janoškovu střelu zneškodnil Turšner, následně měl možnost provádět trestné střílení Šmíd, ale jeho pokus o zasunutí puku mezi beton a tyčku skončil neúspěchem.

V čase 29:00 využili hosté přesilovou hru. Španko našel volného Lukáše Kuchaříka, který se trefil nad vyrážečku Turšnera – 3:4. Ve 30. minutě se do šance dostal Tydlačka, Turšner jeho pokus zblízka pokryl. Ve 33. minutě se ocitl v samostatném úniku při přesilovce Janošek, ale jeho střelu zápěstím Turšner vyrazil lapačkou mimo branku.

Ve 44. minutě vystřelil z kruhu Vítek, jeho pokus ještě tečoval Ondřej Grygar za záda Turšnera – 3:5. Ve 47. minutě unikal po pravém křídle Němec, ale Stojar puk udržel. V 52. minutě chtěl překvapit Stojara Stružík, ale puk se zasekl u tyčky. V 58. minutě jsme viděli poslední branku utkání. Janošek nahrál puk před branku Ondřeji Grygarovi, který příklepem zprvní prostřelil Turšnera – 3:6.

Vsetín si odvezl z Havířova tři body.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): V dnešním utkání jsme se porazili prakticky sami. Měli jsme řadu šancí, ale nevyužili jsme je. Vsetín moc vyložených šancí neměl, ale my jsme jim je nabídli a oni je dokázali využít. Připadá mi, že jak se blíží konec sezony, tak ti kluci stále chtějí méně bojovat a pracovat na sobě. Dopředu je to baví, ale dozadu bránit už ale ne. 


Jan Dědek (VHK Vsetín): Bylo to vyrovnané utkání se spoustou gólů. Rozhodly dvě poslední třetiny, kdy jsme začali pozorně bránit a nedostali jsme branku. Na obou stranách jsme viděli chyby, ale to pramenilo z toho, že na obou stranách bylo málo hráčů, takže to bylo i z únavy. Klukům chci poděkovat za bojovnost.

Youtube