AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři zdolali neporaženého lídra tabulky Porubu 3:1!

Josef Nudera | 25.10.2015

9. kolo Ligy juniorů skupiny východ proti sobě svedlo AZ Havířov a porubský RT TORAX. Zápasy těchto týmů jsou vždy zárukou kvalitního hokeje a tak tomu bylo i dnes. Derby začali po bezbrankové první třetině lépe hosté z Poruby, ale Havířov dokázal brankou Jana Šmída do konce druhé třetiny srovnat. Ve třetí části se pak podařilo juniorům Havířova odskočit do vedení 2:1 po brance Richarda Polaka, aby následně v přesilovce stejný hráč dal výsledku definitivní podobu. Poruba se už nedokázala dostat ani do tlaku a Havířov si tak odnáší z utkání nejen tři body, ale také jako první celek ligy skalp lídra tabulky. Další zápas hrají junioři v pátek 30. 10. na ledě Frýdku-Místku.

LJ - 9.kolo ne 25.10.14:30
AZ Havířov - HC RT TORAX Poruba
3:1
(0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 37. Šmíd (Chroboček, Bednář), 47. Polak R. (Bednář, Chroboček), 56. Polak R. (Bednář, Šmíd) – 35. Gola R. (Mládek). Rozhodčí: Koziol - Vengřín, Tkáč. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 236. Střely na branku: 36:39. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
AZ Havířov: Turšner – Heinzl "C", Trombík, Bahounek, Chroboček, Mrowiec, Chujac – Stoklásek, Dobrzynski, Polak E., Polak R., Šmíd, Bednář, Peterka, Cihlář, Rzekanowski, Stružík, Caruk, Němec
HC RT TORAX Poruba: Šrámek – Štěpán "C", Halška, Ščurek, Široký, Kropka, Olšr, Hranoš, Boháč – Gola P., Gola R., Stupka, Bialoň, Šustala, Bartoň, Pěnčík, Mládek, Smrčka, Gelnar, Korec, Kurnik
9. kolo Ligy juniorů nabídlo v Havířově zajímavý souboj domácího AZetu s lídrem tabulky RT TORAX Porubou. Až do 6. minuty první třetiny jsme registrovali pouze náznaky šancí, anebo pokusy, které oba brankáři s poklidem vyřešili.

V již zmiňované 6. minutě si zahrála první přesilovku hostující Poruba. Paradoxem, ale bylo, že si největší šanci v ní připravil Havířov. Dominik Cihlář ujížděl na branku soupeře, ale jeho zakončení Šrámek ramenem vyrazil.

V 11. minutě si početní výhodu zahrál Havířov a jednalo se nebezpečnou a dobře sehranou přesilovku. David Bahounek se v ní dostal dvakrát v krátkém časovém úseku do slibné šance, ale obě jeho střely mu Šrámek dokázal vyrazit. O tři minuty později si šanci vypracoval AZet a konkrétně do úniku se dostal Patryk Dobrzynski, ale v zakončení mu puk utekl. Dvě minuty před koncem první třetiny si ještě zahrála Poruba v přesilovce, ale žádná střela nebyla dost přesná. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Na začátku druhé třetiny minul Radek Bartoň jen o malý kousek levý růžek havířovské branky. Poruba pak zahrávala další přesilovku, ale žádná velká šance k vidění nebyla. A tak zahrozil Havířov. Ve 25. minutě ujel Lukáš Bednář, ale jeho střelu vyrazil pravým betonem Šrámek. O nedlouho později na druhé straně dorážel u levé tyčky Pěnčík, ale puk přes beton Turšnera neprocpal.

Ve 27. minutě si připsal Havířov další přesilovku, ve které se mohl prosadit Bednář, ale puk Šrámek vyrazil. Naopak mohli udeřit hosté z brejku, ale Turšner vyjel po puku a srazil se s Radkem Bartoněm. Oba hráči byli v pořádku, ale Turšner takto zamezil nejhoršímu.

O dvě minuty později prověřil pozornost Šrámka Peterka, ale u tyčky už volné místo nebylo. Ve 32. minutě se v početní výhodě podařila krásná kombinace Šmídovi s Bednářem, ale druhý jmenovaný střelou zprvní brankáře Poruby nepřekonal. Po několika velkých šancích Havířova, ale udeřili hostující junioři. Z ničeho nic si vypracovali vedení. Robin Gola si šel za svým cílem a dorazil puk ze vzduchu u levé tyčky až za Turšnerova záda – 0:1.

Ve 36. minutě nejprve zahrozil Korec, ale bekhendový pokus Turšner pokryl. Později se dostal do zakončení Erich Polak, ale Šrámek udržel puk betonem před brankovou čarou.

Ve 37. minutě dokázali domácí vyrovnat. Havířovský Jan Šmíd dostal přihrávku na pravý kruh, odkud se přesnou střelou zápěstím trefil nad rameno Šrámka – 1:1. Ani po dvou třetinách tak nebylo derby rozhodnuto a rozhodovat musela až třetí třetina.

Ve třetí třetině jsme z počátku viděli řadu vyloučených na obou stranách. Nejprve si zahrál 5 na 3 Havířov, následně se situace otočila až tak, že si tuto výhodu mohli dopřát hosté. Ani jedna situace, ale brankou neskončila. I když musel ve 45. minutě vytáhnout Korcovu střelu Turšner semaforem! O minutu později musel Turšner puk vytěsnit hned na několikrát, ale uspěl.

Ve 47. minutě se Havířov dostal poprvé do vedení. Od modré čáry vystřelil puk Chroboček, ten šel od hokejky Bednáře až před prázdnou branku k Richardu Polakovi, který už puk jen doklepnul do odkryté branky – 2:1. Šrámek reagoval na předchozí střelu a byl u opačné tyče. V 51. minutě mohl lídr skupiny východ srovnat, ale pokus Mládka vyrazil havířovský brankář špičkou betonu. V 54. minutě se blýskl pěknou akcí Havířov, ale zakončení Rzekanowského skončilo na Šrámkovi.

V 56. minutě dostal Havířov výhodu početní převahy a tu dokázal využít. Puk se po ose Šmíd – Bednář dostal k zakončujícímu Richardu Polakovi, který z prostoru před brankou prostřelil Šrámka – 3:1. V závěru utkání se Poruba snažila ještě zápas srovnat, ale překvapivě si už žádnou šanci nedokázala připravit.

Havířov si připsal do tabulky 3 body a velmi cennou výhru nad doposud neporaženým lídrem tabulky. Poruba poprvé odchází z utkání bez výhry, ale jasné vedení v tabulce ji nikdo dlouho nevezme.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Dnes jsme odehráli velice slušné utkání a takto bych si to představoval, aby kluci hráli a bojovali. Byly tam sice nepřesnosti v obranné činnosti, ale myslím si, že jsme dnes zabrali a zaslouženě vyhráli. Celkově to bylo velmi slušné utkání.


Miroslav Bahník (RT TORAX Poruba): Dnes jsme konečně viděli parádní ligové utkání, kdy my i soupeř jsme hráli v plných sestavách. Bylo to po dvě třetiny vyrovnané utkání. Ve třetí třetině jsme nabídli po chybách obránců havířovským hráčům vedení, které si pojistili po skvěle sehrané přesilovce. Ke třem bodům jim mohu jen gratulovat.

Youtube