AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři obdrželi od Poruby 11 branek

Josef Nudera | 26.02.2016

V pátek 26. února 2016 se v K&K PNEU Aréně odehrálo poslední domácí utkání Ligy juniorů, kdy AZ Havířov hostil lídra soutěže Porubu. Hostující RT TORAX byl od začátku zápasu jasně lepším týmem a Havířov se dokázal jen ve druhé části brankově hostům přiblížit. Ti o své výhře nemuseli pochybovat a odvezli si z Havířova tři body za vysokou výhru 11:5. Poslední utkání v lize odehrají hráči Havířov v neděli 28. 2. na ledě Frýdku-Místku.

LJ - 31.kolo pá 26.2.18:00
AZ Havířov - HC RT TORAX Poruba
5:11
(1:5, 2:2, 2:4)

Branky a nahrávky: 17. Stružík (Baláž), 23. Šmíd, 39. Polak E. (Šmíd, Bednář), 50. Bahounek (Chroboček, Bednář), 52. Šmíd (Dobrzynski, Bednář) – 7. Pěnčík (Moravčík, Smrčka), 11. Mládek (Gola P.), 13. Smrčka (Moravčík), 13. Stupka (Mládek, Gola P.), 20. Moravčík (Pěnčík), 37. Moravčík (Pěnčík, Kropka), 40. Gola P. (Hranoš), 44. Smrčka (Moravčík), 45. Mládek (Hranoš, Gola P.), 48. Moravčík (Jendruš), 60. Kropka (Pěnčík, Smrčka). Rozhodčí: Klapetek - Gančarčík, Rychlý. Vyloučení: 2:1 (navíc P. Gola (POR) 10 minut OT). Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 67. Střely na branku: 25:34. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6, 3:10, 5:10, 5:11.

AZ Havířov: Turšner – Trombik, Heinzl, Chroboček, Bahounek, Stružík – Bednář, Šmíd, Polak E., Baláž, Dobrzynski, Němec.
HC RT TORAX Poruba: Šrámek – Štěpán, Šustala, Široký, Kropka, Hranoš, Jendruš, Boháč – Gola P., Gola R., Moravčík, Stupka, Vilček, Pěnčík, Mládek, Smrčka, Csabala, Kurnik.

Zápas začali lépe hostující junioři, když se v 6. minutě dostal do velké šance Robin Gola, ale tuto šanci Turšner ještě zneškodnil. To v 7. minutě se Poruba poprvé radovala. Moravčík posunul puk v mezikruží na Marka Pěnčíka, který z první trefil prostor mezi lapačkou a tyčkou – 0:1.

V rozmezí 10. – 13. minuty se ze strany Poruby spustily brankové hody. Nejprve se Jonáš Mládek s ničím nemazal a poslal puk o tyčku za záda Turšnera – 0:2. Následně dostal puk do jízdy Marek Smrčka, který si najel na pravý kruh a vystřelil nemasnou neslanou střelu na Turšnera, ale tomu puk záhadně propadl od hokejky do branky – 0:3. Při čtvrté brance nedostal Turšner šanci proti přesné střele Matouše Stupky – 0:4.

V 17. minutě ujel Dobrzynski, ale havířovský hráč zakončil velmi nepřesně. To o 35 sekund později se domácí poprvé prosadili. K puku se dostal ve vlastním oslabení Nikolas Stružík, který si pohrál s brankářem Šrámkem a zasunul puk do odkryté branky – 1:4.

Na konci třetiny byli hodně aktivní Bednář a Šmíd, ale skóre se neměnilo. Až 12 sekund před první sirénou Poruba navýšila své vedení. V mezikruží se do puku tvrdě opřel Dominik Moravčík, a jelikož se trefil přesně nad beton k levé tyčce, neměl Turšner šanci – 1:5.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí a připsali si i druhou branku. Ve 23. minutě si Jan Šmíd vybojoval puk, ujel a trefil se přesně do pravého horního růžku Šrámkovi branky – 2:5.

O chvíli později tečoval Trombikovo nahození Baláž, ale Šrámek puk udržel. Ve 36. minutě nedokázal zakončit puk do úplně prázdné branky Lukáš Bednář a tak udeřili znovu hosté, tedy až po parádním zákoku Turšnera. Dominik Moravčík se dostal k vyraženému puku před Turšnerem a chladnokrevně jej překonal bekhendovou střelou pod horní tyčku – 2:6.

Ve 39. minutě domácí korigovali stav utkání třetí brankou. Pěknou kombinaci na jeden dotyk po ose Bednář – Šmíd zakončil lehkým doklepnutím do prázdné branky Erich Polak. Tomu si blokoval obránce hůl, ale i tak se podařilo zakončit – 3:6. To ale enbylo vše. Hosté udeřili 11 sekund před koncem třetiny. Hranoš poslal střelu na Turšnera, kterou velmi přesně tečoval za záda brankáře Havířova Patrik Gola – 3:7.

Ve 44. minutě se opět prosadili Porubští. Marek Smrčka se trefil nad rameno Turšnera – 3:8. O minutu později se opět radovali hráči RT TORAX. Hranoš poslal puk do brankoviště, kde jej dorazil za Turšnera Jonáš Mládek – 3:9.

Ve 48. minutě vstřelili junioři Poruby Havířovu desátou branku. Dominik Moravčík se trefil pod horní tyčku přesně nad rameno Turšnera – 3:10. O dvě minuty později se dočkali i domácí hráči. Od modré vystřelil v přesilovce David Bahounek, puk před brankářem Šrámkem tečoval jeden z obránců a ten tak skončil mezi betony – 4:10.

Havířov korigoval stav utkání ještě v 52. minutě. K puku se dostal po přihrávce od Patryka Dobrzynského Jan Šmíd, který neváhal a zavěsil puk nad rameno Šrámka – 5:10. Hostům ale deset branek nestačilo a půl minuty před koncem zápasu přidali jedenáctou. Na brankovišti byl úplně volný Adam Kropka, který lehkým zakončením jen usměrnil puk za záda Turšnera – 5:11.

Poruba si z Havířov odvezla zaslouženě tři body, když kontrolovala vývoj zápasu od začátku do konce.

Youtube