AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři doma nezvládli souboj s Přerovem

David Motloch | 15.01.2016

H A V Í Ř O V - 22. kolo Ligy juniorů svedlo havířovské juniory na domácí půdu do souboje s přerovskými Zubry. Mírným favoritem utkání byli sice Havířovští, ti ale své papírové předpoklady nepotvrdili. Přestože ještě v polovině zápasu vedli 2:1, druhou polovinu utkání nezvládli a dovolili soupeři vstřelit hned čtyři branky. Všechny body tak putují na konto Přerova. Další utkání sehrají svěřenci trenéra Michala Janečka již v neděli 17.1. proti Opavě.

LJ - 22.kolo pá 15.1.
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
2:5
(0:1, 2:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 26. Němec (Dobrzynski), 29. Caruk (Dobrzynski) – 3. Kubal (Kubíček), 40. Pecha (Kubíček, Müller), 42. Blahunek (Müller), 42. Kubíček, 60. Kubal (Zavřel). Rozhodčí: Malota – Konvička, Tkáč. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 30:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 2:5.
AZ Havířov: Turšner – Trombik, Heinzl, Bednář, Bahounek – Dobrzynski, Němec, Stružík, Kristian, Polak, Caruk, Baláž, Schmied
HC ZUBR Přerov: Grigárek – Kundrátek, Smolka, Metelka, Hradila, Hes, Hrabica – Zavřel, Kubíček, Kubal, Blahunek, Müller, Pecha, Solař, Skopal, Harásek

Lepší start do utkání si připsali hostující hokejisté z Přerova, kteří šli již ve 3. minutě zápasu do rychlého vedení. To jim zařídil úvodní brankou Pavel Kubala, který se prokličkoval s pukem kolem dvou havířovských protihráčů a nakonec kotouč zasunul také za ležícího brankáře Turšnera. O dvě minuty později mohlo být srovnáno, jenže ujíždějící Schmied zamířil svůj projektil pouze do výstroje brankáře Grigárka a nakonec se svou dorážkou neuspěli ani dva dojíždějící útočníci.

Pasáž vyložených šancí pokračovala však dále. Ve 12. minutě mohl hosty rozveselit z mezikruží pálící Kubíček, to by však nesměl před brankou pouze promáchnout. Podobně dopadla také šance domácího Caruka, jenž v 19. minutě zkoušel zasunout puk do odkryté branky soupeře, jenže na poslední chvíli mu stihl do střely vložit svůj beton Grigárek.

Druhé dějství začalo daleko lépe pro domácí. Těm se již ve 26. minutě podařilo srovnat stav utkání pomocí přesného zásunu Erika Němce. Hned z dalšího závaru před brankou padl další gól, a tak šli Havířovští rázem do vedení. To jim ve 29. minutě zařídil Martin Caruk. O dvě minuty později se hosté dožadovali srovnání stavu, jenže pálící Skopal trefil pouze dobře postavenou tyč.

Ve 34. minutě stál sám před poloprázdnou brankou teprve dorostenecký Peter Kristian, jenže ve vyložené šanci pouze promáchl. Pravidlo nedáš dostaneš se poté ukázalo ve své plné kráse. Přerovští totiž ve 40. minutě opravdu srovnali. Po nádherné akci na jeden dotek mířil kotouč do odkryté branky soupeře pálící Ivo Blahunek.

Průběh třetí třetiny nakonec zcela ovládli přerovští hráči, kteří tak nakonec poměrně pohodlně dokráčeli k vítězství. Již ve 42. minutě vsítil rozdílovou a nakonec také vítěznou branku opět Ivo Blahunek, který z prostoru brankoviště snad i trochu se štěstím protečoval kotouč až do branky. Ještě v té samé minutě vsítili Zubři další branku, když se o ní postaral přesně střílející Miroslav Kubíček.

Drama se nakonec nekonalo. Domácí se již na kontaktní branku nezmohli, naopak poslední slovo měl ještě soupeř z Přerova. Ten totiž 30 vteřin před koncem pečetil své vítězství přesnou střelou Pavla Kubala. Konečný výsledek zápasu tedy zní - 5:2 pro hostující Přerov.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): My jsme dnes opět nastoupili v osekané sestavě, je nás poslední zápasy zkrátka málo. Máme poměrně hodně nemocných a nějaké zraněné, takže je to těžké. Pak se stává, že od půlky zápasu fyzicky odpadáme, i když nechci říkat, že to platí u všech. Dnes jsme si po dvě třetiny vypracovávali poměrně velké množství šancí, ale pak jsme si vlastní hloupostí a chybami v obraně zápas prohráli sami.

Youtube