AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Juniorka s Karvinou vítězná

Tomáš Vlček | 24.01.2016

Junioři se v neděli v podvečer představili na domácím ledě proti SK Karviná. V zápase sice nepřesvědčili, ale otočili nepříznivé skóre a nakonec si připsali výhru 5:3. Další utkání sehraje AZ v pátek v Porubě.

LJ - 25.kolo ne 24.1.17:30
AZ Havířov - SK Karviná
5:3
(2:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Srníček (Rzekanowski), 19. Chujac, 26. Dobrzynski (Mrowiec), 39. Bednář (Srníček), 51. Dobrzynski (Polak E., Němec) – 8. Kania (Anestis), 32. Kurowski (Vlček), 55. Kurowski (Kalus). Rozhodčí: 

Libiger – Moravec, Stonavský. Vyloučení: 4:5, navíc Kalus – 10 min. osobní trest, nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 37:21. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3

AZ Havířov: Sonnek (Turšner) – Heinzl, Trombik, Srníček, Chujac, Mrowiec – Dobrzynski, Stružík, Němec, Bednář, Polak R., Polak E., Rzekanowski, Baláž. Trenér: Michal Janeček
SK Karviná: Juránek – Kalus, Procházka, Nolč, Škorpik, Anestis – Trnený, Pacas, Kania, Kurowski, Ligocký, Horecký, Vlček, Čadílek. Trenér: Jaroslav Spodniak

Havířovští sice nastupovali do zápasu v roli favorita, ale začali hodně vlažně, a to se jim nevyplatilo. V 6. minutě v první větší šanci zápasu Juránek nadvakrát zkrotil Stružíkovu střelu, ale pak udeřilo na druhé straně. Po ztrátě puku u mantinelu ještě první střelu Sonnek vyrazil, ale jen do prostoru mezi kruhy, odkud se napřáhl Jakub Kania a propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Pak hráči s AZ na dresech přeci jen své úsilí zvýšili a přineslo jim to odměnu. Na konci 11. minuty srovnal krásnou střelou do šibenice z pravého kruhu dorostenecký obránce Patrik Srníček, když jej předtím z rohu pěkně našel Rzekanowski. Několik dalších šancí Havířova, zůstalo nevyužito. Bednář, R. Polak i Baláž totiž z dobrých pozic trefili jen hostujícího gólmana. Až v 19. minutě napřáhl z pravého křídla další dorostenecký obránce David Chujac a puk skončil možná trochu překvapivě v karvinské brance - 2:1.

Na začátku druhé třetiny to na ledě připomínalo festival zmařených havířovských samostatných úniků. R. Polak nestačil ten svůj zakončit a Dobrzynski s Bednářem netrefili branku. Ve 26. minutě to už ale neplatilo, protože Patryk Dobrzynski se opět dostal sám před Juránka a rychlou střelou jej tentokrát překonal. Hosté se převážně jen bránili, ale nakonec i oni v jednom rychlém brejku uspěli. Vlček našel před brankou Jakuba Kurowského a ten tečí procedil puk za Sonnkova záda – 3:2. Pak si AZ zahrál dvě přesilovky. Šance si sice vytvořil za Juránkem, ale žádný puk neskončil. Až ve 39. minutě se mohlo oko hokejového labužníka potěšit, protože Lukáši Bednářovi „to“ konečně vyšlo. Našlápl s pukem ve vlastním pásmu, projel celé hřiště a opět vymetl Juránkovi pavučinu v levé šibenici.

Třetí třetinu zahájili přesilovkou hosté. V ní měl obrovskou šanci Kurowski, ale trefil jen Sonnka. Na druhé straně po skončení oslabení dvakrát vychytal E. Polaka Juránek. Tempo hry postupně uvadalo, zato se viditelně přiostřilo. Hosté dostali k dispozici další přesilovku, ale AZ se v pohodě ubránil, byť hrál půlminutku jen ve třech. Chvíli po skončení oslabení navíc přidal pátou branku. Patryk Dobrzynski dostal v situaci 2 na 1 přesnou přihrávku na pravý kruh a ještě přesnější střelou na vyrážečku překonal od tyče Juránka. Byla to jeho druhá branka v zápase a brzy měla i Karviná dvoubrankového střelce. Ve vlastním oslabení se dostal do úniku Jakub Kurowski, povodil si vracející se obránce a ještě přesnou střelou po ledě k tyči překonal Sonnka. V samotném závěru ještě domácí spálili několik vyložených příležitostí. Hosté to zkusili i přes oslabení bez brankáře, ale skóre 5:3 už se nezměnilo.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Jsem rád, že jsme konečně po novém roce vyhráli. I když to bylo hodně upracované. Stále nás trápí úzký kádr oslabený několika zraněními. Na druhou stranu mi to jako trenérovi nedává možnost některé hráče za jejich výkony posadit. Do dalších utkání se musíme určitě zlepšit, abychom ještě posbírali nějaké bodíky.


Jaroslav Spodniak (SK Karviná): Projevilo se na nás, že v posledním období dobře trénujeme a kluci drží dobře pospolu. Postupně se odrážíme ode dna, ale dnes rozhodla větší hráčská kvalita na straně domácích.

Youtube