AZ Havířov

SDO: Havlíčkův Brod rozhodl o své výhře ve druhé třetině

Jozef Valenčík | 15.01.2016

Starší dorost zajížděl k dalšímu extraligovému utkání na led Havlíčkova Brodu. Po první bezbrankové třetině se v úvodu druhé části dostal náš tým do vedení zásluhou Pecky, jenže domácí ještě v této části hry nasadili k velkému obratu, který korunovali čtyřmi góly. V závěrečné periodě se oba celky prosadily jednou a tak starší dorostenci odjíždí domů bez bodového přínosu. Další utkání odehrají svěřenci Martina Janečka již zítra, tj. v sobotu 16. ledna v Jihlavě.

ELSD - 33.kolo pá 15.1.17:00
HC Rebel Havlíčkův Brod - AZ Havířov
5:2
(0:0, 4:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Michálek (Benák, Beran), 28. Benák (Michálek, Beran), 29. Přibyl (Piskač, Teplý), 35. Králíček (Kopic), 45. Michálek – 21. Pecka (Srníček), 52. Pawliczek (Strakoš). Rozhodčí: Kopeček - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1 . Diváci: 97. Střely na branku: 47:18. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.
HC Rebel Havlíčkův Brod: Kulich – Hrabaň, Němec, Benák, Kopic, Lachman, Polák, Rubner – Michálek, Vlach, Beran – Hendrych, Holenda, Veverka – J. Přibyl, Králíček, Piskač – Donda, Teplý
AZ Havířov: Sonnek – Chujac, Srníček, Mrowiec, Adámek, Ševeček, Szturc – Pecka, Pawliczek, Raček, Lenomar, Rzekanowski, Aulehla, Piš, Strakoš, Potočný

Havířov nevstoupil do zápasu špatně a celkově se hrál v úvodních minutách rychlý hokej na obě strany. První výraznější šanci měl v 9. minutě Adam Strakoš, jehož pokus brankář Kulich vyrazil před sebe, ale k dorážce se hosté nedostali. Domácí se následně prodrali k několika šancím v přesilové hře, ale Sonnek odolal a čisté konto dokázal držet až do závěru první třetiny, ve které měl Havlíčkův Brod převahu.

Zatímco první třetina branku nepřinesla, tak v té druhé o góly nouze rozhodně nebyla. Již po dvaadvaceti vteřinách se prosadil Dominik Pecka, který střelou z levé strany propálil domácího brankáře a poslal AZet do vedení. To však nevydrželo příliš dlouho, již o tři minuty později srovnal David Michálek.

Ještě do poloviny druhé třetiny se podařilo Brodu vstřelit dva rychlé góly a ty dostaly domácí na koně. Jiří Benák a po něm Jiří Přibyl mohli zvednout ruce nad hlavu a radovat se z úspěchu. Tlak domácích neustupoval ani za dvoubrankového vedení, ve 34. minutě měl Daniel Králíček obrovskou šanci, ale Sonnek jeho samostatný únik zlikvidoval. Stejný hráč se však o necelou půlminutu později prosadil šikovnou tečí. Do šaten se po druhé třetině tak šlo za stavu 4:1.

Ve třetí třetině navíc domácí dokázali vedení navýšit, kapitán David Michálek se protáhl před Sonnka a AZet se dostal do čtyřbrankového manka. To sice Dominik Pawliczek dokázal v 52. minutě snížit, ale na víc již Havířov nedosáhl a tak si z ledu Havlíčkova Brodu odvezl porážku 5:2.

Ohlasy k utkání


Václav Adam (BK Havlíčkův Brod): Nevěděli jsme, co máme od soupeře čekat. Chtěli jsme jít do zápasu aktivně. Dnes jsme se konečně dostali ke hře na čtyři útoky, takže jsme chtěli hrát hodně dopředu a víc napadat. A také konečně ušetřit i nějaké síly. V první třetině jsme měli čtyři vyložené šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Ve druhé třetině jsme opět zaspali začátek a dostali jsme gól. Naštěstí jsme se ale trefili i my, měli jsme obrovský tlak a dali jsme i tyčku. Kluci konečně začali plnit to, co jim říkáme, a tlačili jsme se do brány. Myslím si, že třetí třetina se nám moc nepovedla, ale výsledek jsme si pohlídali. zaslouženě jsme vyhráli a získali jsme důležité tři body.


Martin Janeček (AZ Havířov): Už delší dobu zapracováváme do sestavy mladíky, měli jsme tady i dva hráče ročníku 2001, což je znát při síle v osobních soubojích. Myslím si, že Havlíčkův Brod dnes byl jednoznačně silnější v každém souboji. To byl hlavní důvod, proč dnes zaslouženě vyhrál.

Youtube