AZ Havířov

SDO: Jedna branka na vítězství s rozjetým Havlíčkovým Brodem nestačila

Josef Nudera | 19.02.2016

V pátek 19. února se v K&K PNEU Aréně odehrálo extraligové utkání staršího dorostu. AZ Havířov vyzval v parádní formě hrající hosty z Havlíčkova Brodu a po celý zápas byly pomyslné misky vah na straně soupeře. Havířov dokázal pouze snížit ve druhé třetině na 1:2 po brance Rzekanowského, ale hosté využili dvě přesilovky, což jim stačilo k výhře 4:1. Další zápas hraje starší dorost už v sobotu doma proti Jihlavě.

ELSD - 41.kolo pá 19.2.13:30
AZ Havířov - HC Rebel Havlíčkův Brod
1:4
(0:1, 1:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Rzekanowski (Pecka, Lenomar) – 16. Piskač (Králíček, Donda), 24. Beran (Kopic), 31. Vlach (Beran, Hrabaň), 40. Veverka (Holenda, Kopic). Rozhodčí: Vaněk – Dohnal, Hykel. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 81. Střely na branku: 22:38. Průběh utkání: .

AZ Havířov: Sonnek – Hudeček, Mrowiec "C", Szturc, Aulehla, Srníček, Chujac, Zíková – Rzekanowski, Lenomar, Pawliczek "A", Peterka "A", Pecka, Piš, Raček, Strakoš, Janeček
HC Rebel Havlíčkův Brod: Kulich – Kopic, Polák, Hrabaň "A", Rubner, Benák, Jančařík, Lachman, Němec – Piskač, Michálek "C", Donda, Vlach, Beran "A", Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych

Páteční odpoledne 19. února přineslo souboj Extraligy staršího dorostu mezi AZ Havířov a BK Havlíčkovým Brodem.

Hosté vstoupili do zápasu aktivně, ale následně se dostal k přesilovce domácí Havířov, jenže v této výhodě se mu nezadařilo. Až v 5. minutě jsme viděli první ohrožení branky. Byl to AZ, který dorážel v brankovišti soupeře, ale Kulich puk udržel ve výstroji.

V 9. minutě se poprvé výrazněji ozvali hostující dorostenci. Lukáš Beran vyslal nebezpečnou střelu, která proletěla kousek vedle levé tyčky. O tři minuty později ohrozil Sonnka Holenda, jeho střela švihem skončila ve výstroji havířovského brankáře. V 16. minutě se poprvé radovali hosté, a to z rychlého brejku dva na jednoho. Králíček poslal puk Václavu Piskačovi, který se dostal před Sonnka a po blafáku mu zasunul puk k levé tyčce – 0:1.

Havířov mohl na tuto branku reagovat dvě minuty před koncem první části, ale Janeček trefil ve výhodné pozici puk z dorážky pouze do brankáře Kulicha.

Ve 24. minutě využili hostující hráči dvojnásobnou přesilovku. Hosté byli aktivní na brankovišti a Lukáš Beran dostal puk za záda Sonnka – 0:2. Havlíčkův Brod byl i dále nebezpečný, například Holendova střela nebyla pro Sonnka lehkým soustem.

Ve 29. minutě Havířov snížil na jedinou branku. Pecka přihrál Oskaru Rzekanowskému, který zakončil po ledě tak, že puk projel Kulichovi někde pod výstrojí – 1:2.

Ve 31. minutě hosté napravili neproměněnou šanci z akce před tím. Beran poslal na zadní tyčku puk Jiřímu Vlachovi, který puk usměrnil rychlou střelou zprvní za záda přesouvajícího se Sonnka – 1:3. V závěru třetí třetiny se Brodu podařilo využít i další přesilovku. Po zámku v přesilovce vyslal svou střelu Vojtěch Veverka pod horní tyčku – 1:4.

Ve 44. minutě dorážel v dobré pozici Vlach, ale havířovský brankář puk pokryl. Třetí třetina nabídla řadu vyloučení a hra se podle toho i kouskovala. V 54. minutě poslal Szturc přesně puk na Peterku, ale ten v dobré pozici těsně přestřelil.

V závěru utkání už se jen dvakrát blýsknul parádními zákroky brankář Sonnek. Hosté měli zápas po celou dobu ve svých rukách a zaslouženě si z Havířova odvezli všechny tři body.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Dnes jsme od začátku tahali za kratší provaz. První dvě třetiny byli z naší strany bez maximálního nasazení, zbytečně jsme hráli s hlavou dole, bez chuti a vůle se porvat o vítězství. Ve třetí třetině jsme to zlepšili, ale šikovnost a dovednost nám chyběla. Nemůže se nám stávat, že budeme mít deset vyloučených a na druhé straně nevyužili ty fauly soupeře.


Václav Adam (BK Havlíčkův Brod): S výsledkem jsme samozřejmě spokojeni, s hrou už méně. Byla na nás vidět ta 14 denní reprezentační pauza. Před pauzou jsme hráli dobře, dnes ta hra v obraně ani v útoku nebyla taková jakou bychom chtěli.

Youtube