AZ Havířov

JUN: První čtvrtfinále Bisset cupu vyhrál Přerov

Petr Miklas | 16.02.2016

Dnešní zápas byl dlouho vyrovnaný, i když domácí AZet měl opticky více ze hry. Po čtyřiceti minutách bylo skóre 4:4, když obě obrany nefungovaly tak, jak by měly. Ve třetí části se hosté trochu víc zaměřili právě na obranou činnost a díky využitému protiútoku se dostali do vedení. Na to už AZet nedokázal odpovědět a tak podlehl těsně 4:5. Odveta se odehraje ve středu 24.2. na ledě Přerova.

LJ - 0.kolo út 16.2.17:45
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
4:5
(2:2, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Polak E. (Chujac, Peterka), 7. Kristián (Bednář), 22. Peterka (Stružík), 40. Bednář (Chroboček, Caruk) – 1. Metelka (Zavřel), 8. Hradila (Pecha, Müller), 29. Zavřel (Metelka), 36. Metelka (Pecha, Hradila), 51. Hradila (Müller, Pecha). Rozhodčí: Janda R. – Janda L., Moravec. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5.

AZ Havířov: Turšner (od 41. Sonnek) – Heinzl, Trombik, Chroboček, Bahounek, Mrowiec, Srníček, Chujac – Stružík, Němec, Polak E., Šmíd, Caruk, Bednář, Peterka, Kristián, Dobrzynski, Baláž, Polak R., Schmied.
HC ZUBR Přerov: Grigárek – Smolka, Rusňák, Hes, Metelka, Hrabica, Válek, Kundrátek, Hradila – Skopal, Solař, Zavřel, Müller, Pecha, Harásek, Zdráhal, Matuška.

Skóre zápasu otevřel už po 19 vteřinách hostující Jakub Metelka, který se trefil mezi Turšnerovy betony. Hrálo se velmi útočně a v 5. minutě vyrovnal z mezikruží Erich Polak, jenž také mířil mezi betony.

Už za další dvě minuty domácí vedli, protože se Peter Kristián prokličkoval až před brankáře Zubrů, jehož překonal střelou někde pod beton. Vedení domácím vydrželo jen do osmé minuty, kdy rychlou akci Přerova zakončoval Viktor Hradila. Další šance ve zbytku třetiny zůstaly nevyužity a tak po první části platil stav 2:2.

Útočný hokej pokračoval i ve druhé části utkání, domácí se díky přesné ráně Lukáše Peterky, který vymetl levý horní růžek Grigárkovy branky, dostali znovu do vedení. To bylo ve 22. minutě. Za minutu mohlo být vyrovnáno, když se přerovští Hrabica s Müllerem dostali do přečíslení dvou na jednoho a jen neskutečná smůla jim zabránila ve skórování.

Ve 29. minutě se už však Zubři radovali, když Patrik Zavřel přesně trefil levý horní roh Turšnerovy branky. A ve 36. minutě šli hosté dokonce do vedení, protože se jim povedlo dokonale rozebrat domácí obranu a Jakub Metelka mohl střílet do prázdné branky. V závěru třetiny se ale do samostatného úniku dostal domácí Lukáš Bednář, jenž přesnou ranou k pravé tyči Grigárkovy branky vyrovnal. Po čtyřiceti minutách to tedy bylo 4:4.

Do třetí třetiny AZet vstoupil s novým brankářem, když Turšnera vystřídal Sonnek. Už jsme neviděli tolik útočného hokeje, hlavně hosté se víc soustředili na obranu. Velké šance ale i tak přišly, nejprve ve 45. minutě domácí Chujac trefil tyč, o tři minuty později stál Dobrzynski před Grigárkem, ale těsně minul pravý horní růžek jeho branky.

Nevyužité šance domácích byly potrestány brankou Zubrů, kterou dal v 51. minutě Viktor Hradil, který doklepl vyražený puk po Müllerově střele. Na začátku 56. minuty mohl navýšit vedení Přerova Müller, ale Sonnek zasáhl lapačkou a šanci zhatil. AZet mohl vyrovnat v 58. minutě, kdy byl blízko k dorážce do odkryté branky Kristián, ale obránce Rusňák jej odstavil od puku. Havířov se pak pokoušel o vyrovnání i nadále, ale hosté bránili velmi dobře a nepustili domácí ani ke hře bez brankáře. První zápas v sérii hrané na dva zápasy tak vyhráli Zubři. Odveta se hraje ve středu 24.2. v Přerově.  

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Utkání mělo podobný průběh a výsledek jako mnohá předchozí – opět jsme soupeře většinou přehrávali a přestříleli, ale chybami v defenzivě jsme se připravili o dobrý výsledek. Směrem dopředu byl náš výkon velmi slušný, ovšem s obrannou hrou nemůžu být vůbec spokojen, hlavně v předbrankovém prostoru.


Daniel Faltýnek (HC ZUBR Přerov): Dneska jsme přijeli s hodně kombinovanou sestavou, což bylo způsobeno zraněními a nemocemi. Zápas přinesl takový oboustranně neurovnaný hokej. My jsme samozřejmě moc rádi za vítězství, které je dílem kolektivního výkonu.

Youtube