AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři doma nestačili na Techniku Brno

Josef Nudera | 07.01.2024

Na havířovské juniory čekalo v neděli utkání proti Technice Brno. Dá se říct, že v průběhu celého utkání bylo Brno o něco lepší a zaslouženě nakonec vyhrálo 5:2. Domácí mohli zápas zdramatizovat v závěru druhé třetiny, ale to se nepodařilo.

Liga juniorů - 26.kolo ne 7.1.12:00
AZ Havířov - VSK Technika Brno
2:5
(0:2, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Siekierka, 55. Toma (Lipka) – 4. Spanel (Červenka), 8. Klouda (Červenka), 24. Kadaňka (Straka, Zduba), 42. Staněk (Novotný, Trögner), 49. Staněk. Rozhodčí: Gebauer – Hladík, Molin. Vyloučení: 6:6 (navíc TS pro Havířov). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 1:5, 2:5.

AZ Havířov: Michalik – Juřík, Maršálek, Valouch (C), Ćmiel, Kreutz (A), Činčala, Kalina – Kubečka, Konesz, Vizváry, Zálesňák, Middleton, Barnošák, Toma, Apolenář, Kósa, Siekierka, Lipka (A), Bielesz
VSK Technika Brno: Hnízdil – Hrabinec, Polame, Rossokha, Spanel, Kadaňka, Hejduk, Svoboda (C) – Szemmelroth, Novotný, Staněk, Trögner, Straka, Smrž, Zduba, Klouda, Červenka, Frimel

Nedělní poledne nabídlo utkání Ligy juniorů mezi domácím AZ Havířov a hostující Technikou Brno. První větší šanci si připsali hosté po třech minutách hry. Střelu od modré z hole Hrabince dokázal Michalik udržet mezi betony.

Ve 4. minutě se už hosté z Brna radovali. Puk dostal do brankoviště Červenka a větší důraz předvedl Jakub Spanel, který dotlačil puk za záda Michalika – 0:1. Havířov se dostával do šancí, které nebyly pro Hnízdila v brance hosté moc nebezpečné.

To na druhé straně se musel Michalik hodně soustředit. Po sedmi minutách hry vyrazil nebezpečnou střelu Trögnera. V 8. minutě dokázali hosté využít přesilovou hru a stačilo jim k tomu 14 sekund. Na hokejku Michala Červenky se dostal puk po křížné přihrávce, ten poslal puk na branku a orazil horní tyčku. Jenže puk spadl do brankoviště, kde uplatnil velký důraz Max Klouda a vybojoval hostům vedení o dvě branky – 0:2.

Ve druhé polovině první třetiny se Havířov snažil ohrozit branku Hnízdila, ale ten byl vždy na svém místě. V 16. minutě orazil během přesilové hry Vizváry spojnici brankové konstrukce. Do konce první části se už nic dalšího nestalo a Technika Brno odešla do kabin za stavu 0:2.

Havířov začal druhou třetinu aktivně a od začátku musel být Hnízdil ve střehu. Ve 22. minutě dokázali domácí snížit. Puk šel po přihrávce do brankoviště mimo, ale hostující obránce do ní vložil hůl a nasměroval ho přímo k hokejce Mateusze Siekierky, který zakončil do prázdné branky – 1:2.

Hosté dokázali velmi rychle reagovat na snížení brankou z hole Pavla Kadaňky, který zakončoval ve 24. minutě z vrcholu kruhu do pravého horního růžku – 1:3.

Ve 25. minutě jel trestné střílení Siekierka, ale zakončení bekhendovým blafákem šlo pouze do brankáře Hnízdila. Delší dobu se nic důležitého na ledě nedělo, ale ve 34. minutě dostal krásnou průnikovou přihrávku mezi obránce Michal Červenka, jeho zakončení asi i s přispěním brankáře Michalika skončilo na horní tyči!

V poslední minutě druhé třetiny měl Havířov dvě stoprocentní šance. Nejprve stál sám před Hnízdilem po hrubé chybě hostů Kubečka, ale jeho střelu Hnízdil vyrazil. Následně byl v úniku Vizváry, ale puk skončil po efektivním zákroku Hnízdila v jeho lapačce. Technika Brno mohla v závěru třetiny děkovat svému brankáři, že odchází do šaten ve vedení 3:1.

Hosté zaskočili Havířov hned na začátku třetí třetiny. Tomáš Staněk vyjel z rohu na levý kruh, odkud poslal chytrou střelu na branku, Michalik nic neviděl a díky velkému provozu před jeho brankou se mohli hosté radovat – 1:4.

AZet se snažil se zápasem něco udělat, ale nemohl se dostat do žádné větší šance. A ve 49. minutě přidali hosté pátou branku. Havířov nechal otevřená zadní vrátka, do úniku se díky tomu dostal Tomáš Staněk a překonal brankáře Michalika – 1:5. Havířov ale nesložil zbraně a ještě dokázal využít přesilovku. Na začátku 55. minuty se dostal ke střele z kruhu Jakub Toma, který upravil na 2:5.

V závěru utkání jsme ještě mohli vidět několik bitek a potyček. Hráči si ještě vyřizovali své účty. Po několika trestech, ale zápas skončil a hosté si odvážejí tři body.

Youtube