AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Čisté konto brankáře Šimonů zajistilo Havířovu mečbol

Michal Farmačka | 25.03.2024

V druhém čtvrtfinálovém zápase vyrazil Havířov do Nového Jičína. Daniel Šimonů si v tomto zápase připsal pouze 9 zákroků, i díky tomu je Havířov krok od postupu do semifinále.

2. liga - 0.kolo po 25.3.18:00
HC Nový Jičín - AZ Havířov
0:3
(0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Ščurek (Haas, Bednář), 22. Franek (Bednář, Kunc), 41. Klimša (Bednář, Franek). Rozhodčí: Šutara, Šico – Gančarčík, Hladík. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 884.  Průběh utkání: 0:3.

HC Nový Jičín: Klimek – J. Holáň, Báchor, Gřesík, Dudáš, J. Hruška I – D. Kafka, Hudeček, J. Sluštík (A) – Škarka, Konečný, Maliník (A) – Handl, Olesz, Berka – Hilšer, Gebauer (C), Chmel – M. Fišer
AZ Havířov: Šimonů – Kunc, Ficek, Valenta, Ščurek, Vosátko, Michálek, Ševčík – Karafiát, Křivohlávek, Klimša (A) – Bednář, Haas (C), Franek – Kratochvil, Spratek, Pawliczek – Mrva (A), Ćmiel, Antoníček – Apolenář

Začátek zápasu patřil Havířovu. Ten daroval brankáři Klimkovi hned několik zákroků. Šimonů poprvé zasahoval až po dvou a půl minutách, když na něho poslal nahození Dudáš, ten ale puk vyrazil. Obrovskou šanci měl v páté minutě Křivohlávek, když se objevil sám před Klimkem. Gól z toho nebyl, a tak se pokračovalo za nerozhodného stavu.

Změna skóre přišla až za polovinou úvodní třetiny. Do novojičínské branky se trefil sváteční střelec a dnešní sedmý bek Petr Ščurek, který poslal bombu od modré čáry a trefil se na Klimkovu lapačku.

V závěru třetiny mohl AZ odskočit na rozdíl dvou gólů, Klimek vše vyřešil a za menší potyčku dostal Apolenář s Dudášem menší tresty. Havířov vedl po první třetině 1:0.

Začátek prostředního dějství sice začal zakázaným uvolněním Havířova, za minutu se ale právě hosté mohli radovat. Lukáš Bednář zavezl puk do útočného pásma, jeho střela z vrcholku levého kruhu nepřekvapila domácího brankáře, na dorážku Tomáše Franka už byl ale Klimek krátký a Havířov odskočil do dvougólového vedení.

Brankář domácích Jakub Klimek musel být v postřehu i za chvíli, když zneškodnil přečíslení Havířova. Havířovský brankář Daniel Šimonů se do vážnějšího problému dostal až za půlkou zápasu. Nikým nekrytý Konečný se ocitl sám před bránou, Šimonů ale neinkasoval, a tak stav zůstal 2:0, příznivější pro Havířov.

Poslední perioda začala stejně, jako ta druhá. Havířov nedal soupeři moc prostoru a do minuty se skóre měnilo potřetí. Bednářovu střelu nejdříve Klimek vyrazil, následná akce Davida Klimši už byla nad síly domácího brankáře, který tak inkasoval potřetí, 3:0.

Nový Jičín byl za chvíli zase v problémech. Ščurkovo nahození dorážel z brankové čáry Mrva, Klimek se ale roztáhl. V přesilovce Jičína se do velmi dobré příležitosti dostal opět Konečný. Trefil jen připravenou lapačku brankáře. Konečný se do konce zápasu dostal ještě jednou do dobré šance. Když na něj zívala odkrytá branka, prudkou přihrávku nezpracoval a z této šance tak nic nebylo.

Havířov už Novému Jičínu nic víc nedovolil, i s přispěním výborné defenzívy, díky které má Šimonů pouze devět zákroků, si do Gascontrol arény veze Havířov výhru 3:0 a postupový mečbol za stavu série 2:0.

Ohlasy k utkání


Jiří Raszka (AZ Havířov): "Dneska jsme hráli velice dobře, do obrany, jak střední pásmo, tak v obraném pásmu, spousta zablokovaných střel. Bylo by ideální ukončit sérii v třech zápasech, ale určitě Jičín nepřijede nám to odevzdat a zase nás čeká těžký souboj, musíme se na to dobře nachystat a pokračovat v tom výkonu, co jsme předvedli dneska."

Youtube