AZ Havířov

Starší dorost veze výhru ze Zlína

Tomáš Vlček | 28.09.2011

7. kolo extraligy staršího dorostu zavedlo hráče AZetu Havířov do Zlína. V utkání si rychle vytvořili nadějný dvoubrankový náskok, ale ještě do první přestávky o něj přišli. Ve druhé třetině šli však znovu do vedení, které, i přes dramatický závěr zápasu, uhájili a vezou si tak domů své letošní první tři body.

Extraliga staršího dorostu - 7.kolo st 28.9.12:30
PSG Berani Zlín - AZ Havířov
2:3
(2:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Mika (Buchta, Hrazdíra), 14. Zaremba (Matula, Hlaváč) - 2. Kotala (Kasperlík), 6. Graca (Kozaczka, Kotala), 26. Školoud (Matěj). Rozhodčí: Netopil - Janča, Hejda. Vyloučení: 4:6 navíc Zaremba (ZLN) 2+10 za naražení zezadu. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 36:15. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
PSG Berani Zlín: Čepila (od 40. Svoboda) - Buchta, Řezáč, Grygera, Kratochvíl, Stuchlík, Zaremba, Hurta, Velčovský, Matula, Macharáček, Hlaváč, Sedláček, Mika, Hrazdíra, Galuška, Malý, Kužílek
AZ Havířov: Tomšů - Potočný, Kotala, Gawlas, Matěj, Klečka, Synek, Plhoň, Sonnek, Stanislav, Kasperlík, Křibík, Bureš, Kozaczka, Weisser, Vyčesaný, Školoud, Staš, Flamík, Ryška, Graca

Vskutku bleskový nástup měl AZet do zápasu, protože za necelých 6 minut si dokázal vytvořit dvoubrankové vedení. Nejprve využil přihrávku Kasperlíka v útočné třetině Jakub Kotala a pak v přesilovce Daniel Graca zakončil spolupráci Kozaczky a Kotaly. Jenže ještě rychleji o své vedení Havířov přišel, protože ve 12. minutě domácí využili Vítem Mikou přesilovku a za 146 vteřin Miroslav Zaremba vyrovnal.

Další využitá přesilovka ve druhé třetině však poslala znovu do vedení AZet. Konkrétně ve 26. minutě skóroval po přihrávce Martina Matěje Petr Školoud. Domácí se snažili ze všech sil o vyrovnání, ale brzdila je častá vyloučení, která však už AZet nepotrestal.

Tlak Zlína a jeho snaha srovnat skóre v závěrečné části hry gradovala. Hráči AZetu však nechtěli nadějné vedení ztratit a velkou bojovností se jim to dařilo. V závěru měli i pořádný kus štěstí, když domácí v přesilovce 5 na 3 nevyužili několik vyložených příležitostí. Nepomohla jim ani hra bez brankáře. Obrana AZetu v čele s gólmanem Ondrou Tomšů totiž odolala a tři body za výhru 3:2 tak putují do Havířova.

Youtube