AZ Havířov

Starší dorost tentokrát ve Zlíně neuspěl

Tomáš Vlček | 23.10.2011

Před necelým měsícem právě ve Zlíně ukončili starší dorostenci AZetu své dlouhé čekání na úvodní bodový zisk v sezóně. Něco podobného se jim však tentokrát v rámci 14. kola jejich extraligy vůbec nepodařilo. Domácí si vývoj utkání pohlídali a už v první třetině odskočili na tříbrankový náskok. Ten ještě v dalším průběhu hry navýšili a nakonec zvítězili 6:0.

Extraliga staršího dorostu - 14.kolo so 22.10.
PSG Berani Zlín - AZ Havířov
6:0
(3:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Hrazdíra (Mika, Řezáč), 18. Hrazdíra (Kratochvíl, Řezáč), 19. Skočík (Dalajka), 22. Matula (Řezáč), 29. Dalajka (Skočík), 49. Kratochvíl (Hrazdíra). Rozhodčí: Mrkva - Čech, Marek. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 37:15. Průběh utkání: 0:0, 6:0.
PSG Berani Zlín: Čepila (Svoboda) - Grygera, Hurta, Kužílek, Macharáček, Maršálek, Stuchlík, Talán, Řezáč - Dalajka, Galuška, Hladiš, Hlaváč, Hrazdíra, Kratochvíl, Matula, Mika, Skočík, Tomiga, Zaremba, Vyoral.
AZ Havířov: Tomšů - Bureš, Flamík, Graca, Koóš, Potočný, Ryška, Staš, Weisser - Caruk, Kasperlík, Klečka, Kotala, Křibík, Malík, Matěj, Sonnek, Stanislav, Vyčesaný, Školoud.

Zlínští hokejisté začali budovat výhru už od začátku zápasu. Ve 3. minutě skóroval Hrazdíra. Domácí se i nadále dostávali do brankových příležitostí častěji, ale na další branku si diváci museli počkat až ke konci první třetiny. Zlínský tlak dokázal zužitkovat parádní ranou opět Hrazdíra. A aby toho nebylo málo, v 19. minutě ještě navýšil skóre Skočík.

Do druhé třetiny, stejně jako do té první, vstoupili lépe domácí. Už po odehrané minutě se mohl z branky radovat Matula a navyšoval už tak na přesvědčivých 4:0. Přestože se zlínští nechali poměrně často vylučovat, Havířov naskytnutých šancí nedokázal využít. A když se poté v 29. minutě trefil Dalajka, bylo o vítězi zápasu rozhodnuto.

Ve třetí třetině se naopak nechali často vylučovat havířovští hráči. Na trestnou lavici postupně usedli čtyři hokejisté. Zlín tak mohl průběh zápasu bez problémů kontrolovat a ve 49. minutě dokonce dokázal využít přesilovou hru, když se trefil Kratochvíl. Do konce zápasu už se nic dramatického nestalo, a tak si Zlín připsal přesvědčivou výhru v poměru 6:0.

Youtube