AZ Havířov

Drtivá první třetina rozhodla o výhře staršího dorostu nad Kometou

Tomáš Vlček | 29.09.2012

H A V Í Ř O V - 8. kolo extraligy staršího dorostu přivedlo na havířovský led brněnskou Kometu. Hráči Azetu tohoto silného soupeře už letos jednou porazili a stejný počin se jim podařil i dnes. V první třetině pětkrát překonali hostující gólmany a tím rozhodli o zisku tří bodů. Hosté byli sice až do konce zápasu nebezpeční, ale příkladně bojující Azet už výhru udržel.

Extraliga staršího dorostu - 8.kolo so 29.9.13:30
AZ Havířov - HC Kometa Brno
5:3
(5:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Kotala (Carbol), 9. Synek (Kalus, Orság), 11. Orság (Synek), 13. Gola P. (Kotala), 17. Orság (Synek, Gola R.) - 15. Zohorna (Kozel), 28. Grunwald (Dymáček, Vaverka), 43. Dymáček (Vaverka). Rozhodčí: Czubaj - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6 navíc Kozel (KOM) 2+10 min za úder do hlavy a krku. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:3.
AZ Havířov: Šimeček - Bahounek, Dudek, Heinzl, Kalus, Chroboček, Potočný V. - Orság, Kotala, Pořízek, Carbol, Fejko, Sonnek, Šmíd, Gola R., Bednář, Synek, Gola P., Caruk.
HC Kometa Brno: Jekel (13.-20. Ptáček) - Koch, Štancl, Marcello, Ondráček, Švejda Vlček, Hájek, Kubeš - Vaverka, Denk, Kozel, Dymáček, Nohel, Koblížek, Balaštík, Garčic, Dufek, Zohorna, Boltvan, Grunwald.

AZet začal zápas lépe a prakticky z první vážnější šance otevřel už po 104 vteřinách skóre Jakub Kotala, když se ocitl nekrytý před brankou a doklepl puk do poloodkryté Brněnské branky. Od 7. minuty pak hrál první přesilovku, ale v ní se hosté ubránili. Pak však přišly další tři rychlé havířovské údery do hostující obrany zakončené brankami. V 9. minutě se tvrdou střelou prosadil Dominik Synek – 2:0. V 11. proměnil Kotalovu příhru z levého křídla před branku Jakub Orság a stejná situace se opakovala na začátku minuty 13. – jen zakončovatelem byl tentokrát Patrik Gola.

Na tuto smršť reagovala hostující střídačka výměnou gólmanů a místo Jekela se do branky postavil Ptáček. Hosty na chvíli dostala zpět do zápasu přesilovková branka Radima Zohorny z 15. minuty, ale za minutu a půl měl AZet čtyřbrankový náskok zpět Jakub Orság proměnil krásnou přihrávku z rohu ve svůj druhý gól v zápase – 5:1.

Druhá třetina také nabídla rychlý a oboustranně útočný hokej, jen branek výrazně ubylo. Tu jedinou vstřelili brněnští ve 28. minutě v poskytnuté výhodě po faulu domácích a úspěšným zakončovatelem do odkryté branky byl Hynek Grünwald. Největší šanci Havířova měl ve 2. dvacetiminutovce Bednář, ale blafákem proti Jekelovi, který se po přestávce opět postavil mezi tři tyče, neuspěl. A protože ani pokusy aktivního brněnského Boltvana k brance nevedly, šlo se do kabin za stavu 5:2 pro AZet.

Závěrečná třetina přinesla viditelnou snahu Komety o vylepšení skóre a odměna pro ni přišla už ve 43. minutě. Jak jinak než v přesilovce se prosadil Roman Dymáček a rázem to bylo z pohledu hostí už jen 3:5. Pak nevyužil dvě velké šance AZet, konkrétně Orság a Šmíd a brankou neskončila ani jeho přesilovka 5 na 3. V závěru hosté nepolevovali ve svém úsilí o vstřelení dalších branek, ale havířovští si už náskok pohlídali a podruhé tak letos slaví ve vzájemném duelu s Kometou výhru – tentokrát 5:3.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (trenér HC AZ Havířov): Za dnešním vítězstvím je parádně bojující a kompaktní tým v čele s gólmanem Šimečkem, jinak věkem mladším dorostencem. Měli jsme výborný vstup do utkání a v závěru se nám tento skvělý výsledek podařil díky velké bojovnosti udržet.


Karel Beran (trenér HC Kometa Brno): Rozhodlo 10 minut v první třetině – soupeř byl lepší, agresivnější, dohrával souboje. My jsme se snažili bojovností vrátit do zápasu, ale celkové skóre jsme už zvrátit nedokázali.

Youtube