AZ Havířov

SDO: Havířov vyhořel v zakončení a podlehl Brnu

Josef Nudera | 24.11.2012

H A V Í Ř O V - Po páteční výhře nad Zlínem se musel starší dorost porvat o další body se soupeřem z Brna. Kometa předvedla výbornou první třetinu, kdy využila téměř všechny své šance. Havířov po celý zápas tvořil hru a střílel na Jekela, ale hosté úspěšně zakončovali. Poměr střel 41:24 hovoří zcela za vše. Nezbývá nic jiného než vše napravit v dalším utkání.

Extraliga staršího dorostu - 22.kolo so 24.11.13:15
AZ Havířov - HC Kometa Brno
1:7
(1:4, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Caruk (Synek) - 5. Kusko (Dymáček , Dufek), 9. Boltvan (Garčič), 13. Kozel (Kusko), 18. Garčic (Koblížek, Boltvan), 22. Dymáček, 51. Dufek (Hájek), 57. Grundwald (Koch). Rozhodčí: Trombík - Patrman, Gančarčík. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 126. Střely na branku: 41:24. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:7.
AZ Havířov: Šimeček (od 20. Turšner) - Ďurkáč, Šteffko, Bahounek, Adamík, Chroboček, Potočný V., Potočný J. - Kurovský, Orság, Pořízek, Carbol "C", Sonnek "A", Polak, Gola R., Bednář, Synek "A", Gola P., Caruk
HC Kometa Brno: Jekel (Růžička) - Hájek, Koch, Štancl, Marcello, Vlček, Kubeš - Denk, Kozel, Ondráček, Vaverka, Dufek, Koblížek, Dymáček, Garčic, Kusko, Dvořák, Boltvan, Grunwald
Havířov vstoupil do utkání hodně aktivně, ale jedinou šanci zmařil Bednář, když přestřelil branku. V 5. minutě vystřelil puk na branku Dymáček a z následné dorážky se prosadil Silvester Kusko, když puk velmi těsně a pomalu doklouzal za brankovou čáru – 0:1.

V 9. minutě to bylo už 0:2, když se z další dorážky prosadil Jakub Boltvan - 0:2. Havířov dokázal rychle reagovat a v 10. minutě snížit. Dominik Synek dostal puk k Jekelovi, který puk neudržel pod lapačkou před Martinem Carukem, který se nemýlil – 1:2. Havířov měl více šancí a tlačil se před Jekela. Paradoxně, když měla umocnit tlak přesilovka, bylo to přesně naopak. Silvester Kusko jel sám na Šimečka, ale trefil pouze tyčku, nicméně Adam Kozel se prosadil střelou z druhé vlny – to bylo velké zaváhání Havířova a také brankáře, kterému puk přeskočil u tyčky – 1:3.

První třetina vyšla Brnu dokonale, z mála šancí vytěžilo maximum. V 18. minutě se prosadil, jak jinak než z dorážky, Richard Garčic - 1:4. Do druhé periody naskočil do domácí branky Turšner a neměl to vůbec lehké. Ani si neosahal kotouč a ve 22. minutě inkasoval branku z hole Romana Dymáčka, který si akci vybojoval a pěkně zavěsil pod horní tyčku – 1:5. Ihned na to mohl snížit Sonnek, ale ležícího Jekela nepřehodil.

Po celý zápas Havířov útočil a Brno proměňovalo minimum šancí. Sonnek byl před téměř prázdnou branku, ale puk za čáru nedopravil. Ve 37. minutě se pokusil Garčic prosadit tvrdou střelou, ale Turšner byl pozorný a puk vyrazil.

V poslední minutě druhé třetiny přestřelil Jakub Orság branku Jekela. Ve třetí třetině pokračoval AZet v aktivní hře a Jan Sonnek se trefil přesně do betonu Jekela, který ho do dráhy střely dostal velmi pohotově. Ve 46. minutě předvedl krásné sólo Jakub Orság, když po dobrém forčekingu získal puk a vytočil se až před Jekela, ale jeho zakončení bylo zmařeno tlakem, který na něho vyvinul obránce. V 50. minutě přihrál Orság Bednářovi, který ve výhodné pozici minul branku a ani v dorážce z následné akce neuspěl.

V 51. minutě to bylo ale opět Brno, které se radovalo. Jan Dufek se trefil nečekanou střelou přesně na vzdálenější tyč Turšnerovy branky – 1:6. V 53. minutě přestřelil Koblížek z mezikruží branku Turšnera. V 57. minutě už definitivně uzavřel účet utkání Hynek Grunwald, který nejprve trefil Turšnera, ale vyražený puk nakonec zapadl za jeho záda – 1:7. V utkání byl střelecky aktivnější AZet, ale branky střílela pouze Kometa, která si veze z Havířova tři body za výhru 7:1.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (trenér AZ Havířov) - Zažili jsme katastrofální začátek zápasu, nicméně jjsme dvě třetiny soupeře přehráli a přestříleli. Celý zápas byl dnes o katastrofální koncovce, impotenci střelců a katastrofálním výkonu brankářů!

Youtube