AZ Havířov

SDO: Havířov ve třetí třetině zdolal favorita z Vítkovic!

David Motloch | 11.10.2013

H A V Í Ř O V - 14. kolo RAKO extraligy staršího dorostu znamenalo pro naše dorostence těžký domácí zápas s Vítkovicemi. Svěřenci trenéra Janečka vstoupili do zápasu výborně, získané vedení ale hosté v rozmezí tří minut obrátili na svou stranu. AZet dnes ale bojoval, ve druhé třetině nejprve srovnal skóre zápasu a v nervydrásající třetí třetině urval celý zápas pro sebe. Dosavadní favorit celé soutěže tak padl! Velkou zásluhu na úspěchu Havířova má dvoubrankový Dominik Moravčík, střelecky se prosadil také Daniel Kurovský. Další zápas hraje starší dorost už zítra doma proti Kometě Brno od 13:15.

ELSD - 14.kolo pá 11.10.16:30
AZ Havířov - HC Vítkovice Ridera
3:2
(1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Moravčík (Hendrych), 35. Kurovský (Hendrych, Moravčík), 54. Moravčík (Fejko, Bednář) – 20. Beneš (Čechman), 23. Šendera (Stupka). Rozhodčí: Mrkva – Vengřín, Ganger. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 146. Střely na branku: 41:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
AZ Havířov: Turšner – Heinzl, Chroboček, Frojda, Dudek, Ďurkáč, Trombík, Kalus – Pacas, Bednář, Polak, Sap, Kurovský, Hendrych, Moravčík, Cihlář, Fejko, Wróbel, Pacoň
HC Vítkovice Ridera: Wanecki – Puzič, Šendera, Krenželok, Fajkus, Charvát, Čechman – Beneš, Malina, Stoklásek, Korec, Slánský, Jáchym, Stupka, Volný, Hartmann

Domácí vstoupili do zápasu aktivně. Pomohla jim k tomu přesilová hra, po které si vytvořili tlak a už v 6. minutě se ujali vedení. Po nenápadné střele slavil úspěch Dominik Moravčík, který překvapil brankáře Waneckého. Hned o pár sekund později mohli Vítkovičtí srovnat, ale poskakující kotouč v brankovišti na poslední chvíli ukryl brankář Turšner.

Přestože měly oba týmy v první třetině k dispozici dvě přesilovky, ani jednou se během této herní situace neměnil stav zápasu. Šance se tvořily hlavně ve hře pět na pět. To potvrdil v 17. minutě Jan Korec, který se dostal do úniku, ale na vynikající beton Turšnera si nepřišel. Hosté se přesto radovali z vyrovnávající branky, když ve 20. minutě dorážel Kryštof Beneš puk ležící u tyčky.

Vstup do druhé třetiny vyšel Vítkovicím na jedničku, protože se už ve 23. minutě radovali z vedoucí branky. Dosáhl jí Petr Šendera střílející od modré čáry přesně do horního růžku havířovské svatyně. Domácí se dočkali vyrovnání. Když se svými šancemi neuspěl Wróbel ani Bednář, dostal se ke slovu Daniel Kurovský. Ten v 35. minutě prostřelil vyrážečku Waneckého. O minutu později mohl poslat domácí do vedení dokonce Fejko, ale se svou dorážkou ve velké šanci neuspěl.

Zlom zápasu mohl nastat ve třetí třetině, když ve vlastním oslabení dokázal ujet Kamil Wróbel. Po zásahu brankáře Vítkovic se dostal téměř do nulového střeleckého úhlu, přesto trefil tyčku. V 47. minutě mohli domácí opět po vyložené šanci skórovat, když Fejko poslal Bednářovi přesnou přihrávku před branku. Havířovský útočník ale situaci nezvládl a ani nevystřelil.

Velký tlak Havířova neustával a v 49. minutě bylo nařízeno trestné střílení. Aktérem nájezdu se stal Jaroslav Sap, který ovšem pouze nastřelil brankáře Waneckého. V útočném tlaku se neprosadil ani Durkáč s Wróbelem a Fejkem. Naopak v 51. minutě zahrozil Beneš, který střelou ani následnou dorážkou nepřekonal ležícího Turšnera. V 54. minutě už se domácí mohli radovat z vedoucí branky, když se do brejkové situace dostal Dominik Moravčík, který propasoval puk za záda brankáře Vítkovic. Následná hra bez brankáře už změnu skóre nepřinesla, Havířov tak vyhrál 3:2.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (trenér HC AZ Havířov 2010): Oba celky byly v dnešním utkání oslabeny, ať už vlivem zranění nebo různých přesunů. Na extraligu byla ta kvalita nižší, nicméně bych nechtěl shazovat náš výkon. Hráli jsme jednoduchý hokej, vytvořili jsme si velkou řadu příležitostí, škoda jen, že jsme nedali více gólů. Před kluky dneska smekám, protože to odedřeli. Už teď se musíme připravit na další zápas s Kometou.

Youtube