AZ Havířov

Starší dorost ztratil zápas s Vítkovicemi ve třetí třetině

Petr Miklas | 07.12.2013

H A V Í Ř O V - Po dvě třetiny Azet držel slibné třígolové vedení, ale v závěru druhé třetiny dostal dvě branky, které rozhodly o dalším průběhu. Třetí třetina už patřila jedinému týmu a tím byly Vítkovice.

ELSD - 28.kolo so 7.12.13:30
AZ Havířov - HC Vítkovice Ridera
3:8
(2:0, 1:2, 0:6)
Branky a nahrávky: 8. Pacas (Wróbel), 18. Hendrych (Sap), 35. Pořízek (Bednář) – 39. Malina (Jáchym), 40. Stránský (Kafka, Šendera), 44. Jáchym, 49. Stupka (Horvát), 50. Jáchym (Malina), 51. Kafka (Fajkus), 53. Spratek (Malina, Šendera), 59. Krenželok. Rozhodčí: Trombík – Konvička, Gančařík. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 39:50. Průběh utkání: 3:0, 3:8.
AZ Havířov: Šimeček – Heinzl, Chroboček, Dudek, Šteffko, Ďurkáč, Frojda, Polak, Fejko, Wróbel, Moravčík, Hendrych, Pacas, Pořízek, Bednář, Cihlář, Sap.
HC Vítkovice Ridera: Zavadil (od 21. Wanecki) – Šendera, Krenželok, Fajkus, Bartek, Čechman, Krčmář, Beneš, Malina, Stoklásek, Kafka, Horvát, Slánský, Spratek, Jáchym, Stupka, Hartmann, Stránský.

Havířov vstoupil do utkání lépe, měl i první šanci, kterou si připravil Wróbel, ale Zavadil byl pozorný. V 8. minutě přišla i první branka domácích, které dosáhl při přesilovce Lukáš Pacas.

Hostující hráči se trochu zvedli až při svých dvou přesilovkách, ve kterých dokázali havířovské zamknout, ale dát branku se jim už nepovedlo.

Havířov svá oslabení přežil a dokonce přidal druhý gól, když se dvě a půl minuty před koncem třetiny prosadil, trochu se štěstím, Jakub Hendrych.

Do druhé třetiny hosté stáhli sestavu a vystřídali brankáře, Zavadila nahradil Wanecki. Na hře Vítkovic byly provedené změny znát, měly puk častěji na holích, ale narážely na dobře zformovanou obranu.

Havířov tlaku dlouho odolával a dokonce dokázal své vedení navýšit, když hostující obraně ujel Radek Pořízek, kličkami oklamal Waneckého a poslal puk mezi jeho betony do sítě. To bylo ve 35. minutě.

Chvíli na to přišla krásná akce Azetu, která byla zakončena střelou Moravčíka, ale Wanecki předvedl nádherný semafor a střelu chytil.

Jak byl tento zákrok pro hosty důležitý se ukázalo za necelé dvě minuty, když se poprvé prosadil hráč hostí - byl jím Vlastimil Malina, jehož rána šla od horní tyče za Šimečkova záda. Za další minutu už to bylo jen o gól, když střelou pod lapačku překonal domácího brankáře Šimon Stránský.

Dvě branky do šatny Havířov rozhodily, naopak Vítkovicím vlily novou dávku energie do žil, což se projevilo hned od začátku třetí třetiny. Ve 44. minutě už bylo vyrovnáno, když Tomáš Jáchym přehodil Šimečka.

O pět minut později se brankostroj Vítkovic rozjel na plno - nejprve se trefil z úhlu Matouš Stupka, půlminuty po něm přidal pátou branku Tomáš Jáchym a na konci 51. minuty přidal šestý gól hostí Dominik Kafka.

A to pořád nebylo vše - za další minutu využili hosté zásluhou Daniela Spratka přesilovku a vedli už 3:7. Havířov se ještě trochu nadechl k náporu, ale Wanecki už jim branku vstřelit nepovolil.

Do konce utkání scházely necelé dvě minuty, když gólovou tečku za utkáním udělal Daniel Krenželok, který puk napálil k pravé tyči Šimečkovy branky. Domácí brankář byl bez šance.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (HC AZ Havířov): Jak utkání dopadne, jsem měl tušení už o přestávce mezi druhou a třetí třetinou, i když tak krutý scénář jsem nečekal. Začali jsme aktivně, zodpovědně a s potřebným důrazem což nám přineslo rychlé vedení. Dle mého názoru byla rozhodující druhá třetina, kdy jsme dvěma individuálními chybami posadili soupeře do sedla. Třetí třetina potvrdila mé obavy a přes upozornění co je třeba k úspěchu jsme začali propadat v útočném i středním pásmu, soupeř nás přečísloval a do konce utkání doslova vyškolil. Dnes trošku lituju brankáře Šimečka, který velice slušně chytal, ale tým mu v obranné fázi nepomohl. Od příštího týdne nás čeká nádstavba a boj o čtyři místečka pro play-off, kde budeme muset hrát trošku jinak a snad bylo dnešní utkání ukázkou, kudy cesta nevede. Budeme se snažit poctivě připravit a v honu na play-off nezklamat.

Youtube