AZ Havířov

SDO opět porazil favorizované Vítkovice

Tomáš Vlček | 16.11.2013

První zápas po dvoutýdenní reprezentační pauze sehráli v pátek odpoledne starší dorostenci AZetu na vítkovickém ledě a opět dokázali, stejně jako ve 14. kole doma, vedoucí tým tabulky porazit. Havířovští byli v zápase možná až nečekaně favoritovi naprosto vyrovnaným soupeřem. Třikrát dokázali stáhnout soupeřův náskok a díky brankám Bednáře, Wróbela a dvěma trefám Pořízka dovést utkání až k nájezdům. V nich zajistil bod navíc pro AZet Lukáš Bednář. Další zápas sehrají havířovští mladíci už v sobotu na ledě Komety Brno.

ELSD - 21.kolo pá 15.11.
HC Vítkovice Ridera - AZ Havířov
4:5sn
(1:1, 2:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Slánský (Stupka), 29. Stupka (Stránský, Šendera), 38. Stránský (Kafka), 52. Malina (Jáchym, Puzič) – 17. Bednář (Fejko), 26. Wróbel (Pacas), 47. Pořízek (Fejko), 53. Pořízek (Bednář), 65. rozh. náj. Bednář. Rozhodčí: Kubičík – Moravec, Poruba. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5.
HC Vítkovice Ridera: Wanecki – Šendera, Puzič, Krenželok, Fajkus, Čechman, Veřmířovský – Beneš, Malina, Stoklásek, Kafka, Horvát, Slánský, Spratek, Jáchym, Stupka, Hartmann, Stránský
AZ Havířov: Turšner – Heinzl, Chroboček, Dudek, Frojda, Trombik, Ďurkáč – Pacoň, Fejko, Polak, Wróbel, Moravčík, Hendrych, Kurovský, Pacas, Pořízek, Bednář, Sap

Domácí Vítkovice vstoupily do utkání lépe, ačkoliv se ani jeden z celků po úvodních minutách hry nedokázal prosadit. Po vyloučení Hendrycha měli domácí dobrou příležitost skórovat, to se jim ale povedlo až při rovnocenném počtu hráčů na ledě. Stalo se tak v 15. minutě, kdy Lukáš Slánský usměrňoval puk za záda brankáře Turšnera.

Havířov inkasovaná branka nakopla a za dvě minuty bylo srovnáno. Na konci úspěšné akce hostí stál Lukáš Bednář, který jednobrankové manko dokázal rychle umazat. Po přestávce se na led v lepším světle vrátil Havířov, který ve 26. minutě prostřednictvím Kamila Wróbela získal zápas poprvé na svou stranu. To ovšem opět nemělo dlouhého trvání. Domácí Vítkovice se rychle zmátořily a už ve 27. minutě srovnávaly díky přesné střele Matouše Stupky.

Tlak domácích pokračoval, chvilkovou herní převahu dokázaly Vítkovice přetavit dokonce ve vedení. V 38. minutě totiž překonal brankáře Turšnera také Šimon Stránský. Po druhé přestávce měl Havířov těžký úkol, získat zpět zápas na svou stranu. AZet dokázal opět využít dobrých vstupů do třetin a ve 47. minutě se mu povedlo srovnat, když se trefil Radek Pořízek.

Dramatická pasáž zápasu ale pokračovala dále. Havířovští se z vyrovnání dlouho neradovali, už v 52. minutě měli domácí opět o jednu branku navíc, když se trefil Vlastimil Malina. S hosty už to mohlo vypadat kriticky, ovšem trenér Janeček se od svých svěřenců dočkal bleskurychlého vyrovnání. To v 53. minutě zařídil opět Radek Pořízek. Dále už se skóre zápasu neměnilo, a tak musely o osudu zápasu rozhodnout samostatné nájezdy. V nich si připsal vítěznou branku Lukáš Bednář, a tak Havířov získal cenné dva body po výhře na nájezdy.

Youtube