AZ Havířov

Starší dorost vydřel výhru ve Zlíně

Tomáš Vlček | 11.10.2014

Po páteční přesvědčivé výhře ve Vsetíně čekal dnes na starší dorostence AZetu těžký duel ve Zlíně. Přistoupili k němu však zodpovědně, a na ledě velkého favorita vydřeli těsnou výhru 2:1. Domácí favorit šel sice rychle v 1. minutě do vedení, ale ještě v první třetině Havířov skóre brankami Langera a Kurovského otočil. Ve zbytku utkání odolal náporu domácích a veze překvapivé, ale o to cennější body. Další zápas sehraje AZ už v úterý, kdy se vydá k dohrávce 7. kola do Poruby.

ELSD - 12.kolo so 11.10.13:00
PSG Berani Zlín - AZ Havířov
1:2
(1:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Peška (Stiksa) – 10. Langer (Kurovský, Cihlář), 13. Kurovský (Wróbel). Rozhodčí: Trombík – Mrákava, Gebauer. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 30:13. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
PSG Berani Zlín: Ling – Padrnos, Sirota, Hradila, Váňa, Kosorin, Procházka, Budil – Fryšara, Strmiska, Peška, Miko, Mikulec, Krejčiřík, Stiksa, Karafiát, Kotek, Gago, Dlabaja, Werbik
AZ Havířov: Sonnek – Trombik, Frojda, Dudek, Kiss, Spálovský, Mrowiec – Moravčík, Wróbel, Stružík, Langer, Peterka, Hendrych, Kurovský, Němec, Kosina, Cihlář

Do zápasu vlétl Zlín jako uragán. Už v čase 0:37 vedli domácí 1:O. První střela na bránu a hned z toho byl gól. Stiksa vybojoval za brankou kotouč, poslal ho před před bránu a tam ho střelou nad vyrážečku Sonnka dostal David Peška. Domácím první branka možná trošku uškodila, protože hosté přidali a utkání otočili. Cihlář vystihl chybnou rozehrávku Zlína, předal puk Kurovskému, ten si najel až k Lingovi a přihrávkou na druhou stranu našel volného Svatopluka Langera, který doklepl puk do sítě. O tři minuty později bylo se Zlínem ještě hůř. Obránci totiž nechali projít Daniela Kurovského středem hřiště až k bráně Linga a svůj nájezd zakončil přesnou kličkou mezi betony.

Stav 2:1 pro AZ vydržel i do konce třetiny a do té druhé vstoupili aktivněji Ševci. Váňa dostal pas na druhou stranu hřiště, sjel si na kruh, odtud vyslal střelu na Sonnka, ale ten byl dobře postavený a puk vyrazil hrudníkem. Poté jeli dva havířovští na jednoho obránce, ale Moravčík svou střelu poslal jen do Linga. Ve 30. minutě byl Zlín blízko vyrovnání. Strmiska dostal puk přímo před bránu, kde se na něj smála odkrytá půlka Sonnkovi svatyně. Zlínský útočník si ale dlouho rovnal puk ke střele a když už se k ní dostal, trefil jen boční síť. Ševci tlačili i nadále. Dvojice Krejčiřík – Karafiát byla blízko ke gólu. Zlínští útočníci jeli sami na jednoho obránce, dvakrát si vyměnili puk a zakončoval Karafiát. Ten ale trefil jen beton skvěle se přemísťujícího Sonnka.

Po druhé třetině drželi hosté i zásluhou dobře chytajícího Sonnka vedení 2:1. Ve 48. minutě nabral Miko ve středním pásmu rychlost a s pukem se cpal před Sonnka, ale nepovedlo se mu zakončit a následná dorážka skončila mimo. Poté si vytvořili tlak Gago, Krejčiřík a Karafiát, ale obrana AZ odolala. Následně mohl Havířov navýšit vedení. Moravčík se vřítil do pásma, z boku vystřelil na Linga, tomu puk přepadl přes záda a zastavil se na brankové čáře. Odtud ho pak rychle zlínští obránci dostali pryč. Ve zbytku duelu už se domácí jen trápili a i přes velkou snahu se jim nepovedlo vyrovnat. Havířov si odváží nečekané a cenné vítězství 2:1.

Ohlasy k utkání


Robert Svoboda (PSG Zlín): Mrzí náš porážka po dobrých zápasech s Kometou a Olomoucí, ale mladí hráči nepochopili, že musí hrát naplno celý zápas. Po stavu 1:0 si asi mysleli, že jim dáme hodně gólů, což se ale nestalo. Klobouk dolů před soupeřem. Byl bojovnější a i s velkým kusem štěstí ustál šance, které jsme měli a zvítězil.


Martin Janeček (AZ Havířov): Pro mě je to takový pocit štěstí, protože si myslím, že mužstvo ukázalo svojí sílu po té mentální stránce a ačkoliv jsme trošku rozbití, tak to hráči ubojovali. Proti nám stála obrovská kvalita, my jsme to věděli, takže jsme hráli zodpovědně a taky jsme měli kus štěstí. Jsme rádi, že nám vedení poskytlo možnost přespat včera po zápase ve Vsetíně. Díky tomu jsme ušetřili jednu cestu a byl to rozhodě dobrý tah. Měli jsme hodně času na regeneraci a dneska se nám to vše vyplatilo.

Youtube