AZ Havířov

Starší dorostenci nezvládli souboj se Zlínem a vysoko prohráli

Petr Blakala | 01.11.2014

Po úspěšném pátečním utkání, ve kterém starší dorostenci havířovského týmu nedali naději Vsetínu, je dnes čekalo další měření sil. Tentokrát venku na ledě PSG Zlín. Domácí Ševci diktovali celých šedesát minut tempo hry a nenechali nikoho na pochybách, že překvapivá výra AZetu na jejich ledě z před tří týdnů se tentokrát nebude opakovat. Naopak využili jejich přístupu a chyb a výsledkem je jednoznačná a vysoká výhra 11:0. Další zápas sehraje AZ až po reprezentační pauze v pátek 14.11. doma proti Kometě Brno.

ELSD - 19.kolo so 1.11.13:00
PSG Berani Zlín - AZ Havířov
11:0
(3:0, 4:0. 4:0)
Branky a nahrávky: 9. Fryšara, 10. Werbik (Stiksa, Peška), 11. Werbik (Sirota, Peška), 23. Sirota (Werbik), 27. Werbik (Gago, Stiksa), 34. Krejčiřík (Gazda, Strmiska), 38. Peška (Sirota), 48. Váňa (Mikulec, Strmiska), 56. Mikulec (Váňa, Václavek), 57. Peška (Schmied), 60. Gazda (Schmied). Vyloučení: 5:8. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 44:14. Průběh utkání: 11:0.
PSG Berani Zlín: Odložilík – Padrnos, Sirota, Váňa, Schmied, Fridrich, Budil, Gazda – Fryšara, Strmiska, Peška, Václavek, Mikulec, Krejčiřík, Stiksa, Chytil, Bainar, Gago, Dlabaja, Werbik
AZ Havířov: Sonnek (od 11. mim. Gerža) – Trombik, Frojda, Dudek, Hudeček, Kiss, Spálovský, Mrowiec – Moravčík, Wróbel, Stružík, Langer, Peterka, Hendrych, Kurovský, Němec, Macuh, Kosina, Cihlář

Ševci nechtěli, aby se opakoval nedávný zápas s Havířovem, kdy na domácím ledě podlehli svému soupeři 1:2. Proto se do utkání vrhli po hlavě a už za jedenáct minut to bylo 3:0. První brance beranů přecházelo vyloučení Fryšary. Domácí oslabení přežili a když vyloučený Štěpán Fryšara skočil zpět na led, vstřelil úvodní branku. Dostal přesnou přihrávku mezi obránce. Mladý útočník na modré čáře našlápl, získal prostor a samostatný únik zakončil přesnou střelou mezi betony Sonnka. Neuběhla ani jedna minuta a v havířovské brance se třepetal další puk. Nicolas Werbik dostal kotouč do volného prostoru, položil si Sonnka a zavěsil puk pod horní tyčku. Pak usedl na trestnou hostující Spálovský a s AZ bylo ještě hůř. V přesilovce totiž prostřelil Sonnka podruhé v utkání Nicolas Werbik. Sonnek toho měl v bráně už dost a hosté střídali gólmany. Mezi tyče šel Gerža. To se teprve psala 11. minuta hry. Skóre 3:0 vydrželo až do první přestávky

Dvě minuty po začátku druhé dvacetiminutovky šel na trestnou hostující Stružík a domácí přesilovku opět využili. Jakub Sirota dostal puk na modrou čáru, odkud nenápadnou střelou poslal puk do sítě. Kanonáda pokračovala. Nejprve Zlínští jednu šanci promarnili, ale za okamžik se už mohli radovat popáté. Ševci předvedli akci, které se v NHL říká "Tic-Tac-Toe". Krásně sehraná kombinaci na jeden dotek a Nicolas Werbik zakončoval do zcela prázdné branky, čímž završil svůj hattrick! Další gól pak přišel "až" v 34. minutě. Zlínští získali po vhazování puk ve vlastním obranném pásmu, Daniel Gazda vyslal do útoku Vojtěch Krejčiříka a ten povedenou kličkou nedal Geržovi šanci.

Mladí berani byli při chuti a jejich brankové hody pokračovaly. Opět díky využité přesilovce, přidal Zlín už sedmou trefu. David Peška prostřelil brankáře Geržu, který měl zřejmě zakrytý výhled, protože na střelu vůbec nezareagoval. Stav 7:0 svítil na kostce i po druhé třetině. V té třetí zase stříleli góly jen domácí. Hned v jejím úvodu stálo při Geržovi štěstí, protože puk se potuloval po jeho brankové čáře, ale do sítě nezamířil. To však neplatilo ve 48. minutě. Havířovský gólman se hodně zlobil na své spoluhráče. Jelikož po nenápadné akci dokázal vstřelil gól obránce Vladimír Váňa. Myslíte, že je to vše? Zdaleka ne. Zlín pokračoval v kanonádě i nadále. Píše se 56. minuta a ševci přidávají devátou branku. Jan Mikulec využil toho, že zůstal sám před brankou hostů, a dopravil do sítě vyražený kotouč. Na ukazateli skóre svítilo 9:0 pro domácí.

Netrvalo to ani minutu a na světě byla pověstná "desítka". V tu chvíli seděl na trestné havířovský Kurovský a Zlín nabídnutou početní převahu zužitkoval. Šťastným střelcem byl David Peška. Bezmocný brankář Gerža jen naštvaně rozhodil rukama. Havířovskému utrpení však ještě stále nebyl konec. Ten přišel až v závěrečné 60. minutě. Daniel Gazda svým gólem potvrdil, že dnes Zlínu vyšlo vše, na co sáhl. Berani tak uzavřeli své exhibiční představení výhrou 11:0. Pro hosty to byl možná až příliš krutý výsledek.

Autor reportáže: Michal Sedláček, www.hokej.zlin.cz

Ohlasy k utkání


Robert Svoboda (PSG Zlín): Pochvala pro všechny hráče. Předvedli jsme bezchybný výkon, výsledek nás potěšil, k vidění byly pěkné akce. Všichni hráli tak, jak jsme si představovali. Kdyby to tak šlo pořád, budeme velmi spokojení.


Martin Janeček (HC AZ Havířov): Utkání jsme, i přes upozornění hráčům, začali tak, jak končil včerejší zápas. Přístup hráčů byl více než na pováženou. Soupeř nás jednoznačně předčil ve všech činnostech a zaslouženě nás smetl. Máme s kolegou nastávající reprezentační přestávku na to, abychom kluky dostali do stavu, kdy je více zajímá tým, než osobní statistiky. Jsme nuceni razantně zakročit, a udělat v partě, která dříve táhla za jeden provaz, radikální řez. Snad se nám to povede a bude opět čest trénovat partu kluků, která jde společně za svým cílem.

Youtube