AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost podlehl Opavě, rozhodla závěrečná třetina

Tomáš Vlček | 07.09.2014

Ve druhém kole ELIOD extraligy mladšího dorostu přivítal AZ na domácím ledě Slezan Opava. Oba týmy svá úvodní utkání prohrála, a tak se čekalo, kdo bude slavit zisk prvních bodů. První dvě třetiny to vypadalo na jejich dělbu, ale v té třetí strhli vedení na svou stranu Opavští a pak ještě svůj náskok navýšili až na konečných 4:1. Další zápas sehrají mladší dorostenci AZetu ve čtvrtek na ledě Olomouce, doma se představí v neděli proti Vsetínu.

ELMD - 2.kolo ne 7.9.13:15
AZ Havířov - HC Slezan Opava
1:4
(1:1, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 3. Piš – 3. Hladoník (Frydrych, Kvasnica), 48. Kvasnica (Frydrych, Lelek), 53. Hudečka (Blecha), 60. Frydrych. Rozhodčí: Polášek – Kuchař, Stonavský. Vyloučení: 6.4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 128. Střely na branku: 30:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
AZ Havířov: Dufek – Szturc, Srníček, Ševěček, Teplanský, Pavelek, Piskoř, Santarius, Adámek – Pawliczek, Ligocký, Horecký, Piš, Peterek, Juhász, Skalka, Zíka, Bambula, Hýsek Trenér: Tomáš Potěšil
HC Slezan Opava: Mocher – Kroček, Mar, Kunc, Lelek, Thiel, Hadamczik – Pělucha, Blecha, Frydrych, Hudečka, Hladoník, Kvasnica, Adamczyk, Bitomský, Beránek, Vojtovič Trenér: Josef Doboš

Utkání mělo divoký začátek. Už po 73 vteřinách šel na trestnou domácí Horecký a Slezan přesilovku na začátku 3. minuty vyžil, když se tečí Frydrychovy střílené přihrávky prosadil Alex Hladoník. AZ však za půlminutku vyrovnal. Daniel Piš vnikl do pásma, a přesnou střelou k tyči překonal Mochera v Opavské brance. Ve zbytku třetiny už to však tak zajímavá podívaná nebyla. Na straně AZetu je možno zmínit snad jen nadějné pokusy Peterka, Zíky a Pawliczka, na té opavské se do nebezpečného zakončení dostal v přesilovce Frydrych, ale branku už diváci neviděli.

Druhou část zápasu začali mnohem aktivněji havířovští, kteří svého soupeře zatlačili do pásma, ale šance z toho nevytěžili. Naopak Opavští mohli z ojedinělých akcí opakovaně skóre změnit. Ve 26. minutě to byl v oslabení Frydrych a ve 29. uniknuvší dvojice Pělucha-Vojtovič. Domácí gólman Dufek však obě situace vyřešil. S nejnebezpečnějším hráčem Slezanu Frydrychem se vypořádal i ve 32. minutě. Na druhé straně to zkoušeli Peterek a Juhász, ale branka z toho rovněž nebyla.

Třetí třetinu zahájila šance hostujícího Kvasnici, ale puk nakonec proskákal kolem tyče mimo. Skóre se tak měnilo až ve 48. minutě. Opava dostala možnost přesilovky, i s pomocí timeoutu se na ni výborně připravila a díky tvrdé střele Michala Kvasnici strhla vedení na svou stranu.

AZ se vrhl za vyrovnáním a vytvořil si i šance. Jenže Skalkovu střelu lapil Mocher, a Bambulův únik i následnou dorážku také. A pak znovu zahřmělo n druhé straně. Nejprve Dufek opětovně vychytal Frydrycha, ale na střelu z první, z hole Jiřího Hudečky, už byl krátký. Na tento vývoj již Havířov nedokázal odpovědět. Naopak, v poslední minutě se ještě dočkal odměny za svou aktivitu Lukáš Frydrych, když střelou pod víko uzavřel skóre na 1:4.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Neodehráli jsme vůbec špatné utkání. Věděli jsme, že Opava má jeden silný útok, a kdo ten zápas viděl, tak určitě poznal, o koho jde. Náš tým musím pochválit za nasazení a týmovou hru, ale právě takové osobnosti jako má soupeř, nám chybí. Musíme se poučit z chyb, které jsme udělali a které vedly k našim oslabením a tím pádem i ke klíčovým obdrženým brankám. S výsledkem samozřejmě nemůžu být spokojen, ale herní projev nebyl vůbec špatný.


Josef Doboš (HC Slezan Opava): První dvě třetiny byly vyrovnané a čekalo se, který mančaft dá ten druhý gól. Nám se to povedlo a pak jsme si vytvořili i více šancí a hlavně jsme jeproměnili. Takže za tu třetí třetinu jsme si myslím zasloužili vyhrát.

Youtube