AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: V ostrém duelu s Opavou Havířov neuspěl

David Motloch | 22.02.2015

H A V Í Ř O V - 17. kolo nadstavbové části ELIOD extraligy mladšího dorostu svedlo do souboje naše hokejisty s Opavou. S regionálním rivalem svěřenci trenéra Potěšila prohráli poměrem 3:5. V utkání sice několikrát vedli, ale v závěru utkání inkasovali tři branky, které je stály zápas. Opava si tak připsala důležité tři body v boji o záchranu extraligy, Havířov je již zachráněn. Další utkání sehraje MDO v neděli 1.3. v Brně.

ELMD - 35.kolo ne 22.2.13:15
AZ Havířov - HC Slezan Opava
3:5
(1:1, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 15. Pawliczek (Piš), 21. Srníček (Adámek), 47. Skalka (Piš, Potočný) – 18. Frydrych (Hladoník), 32. Hadamczik (Frydrych), 55. Frydrych (Hladoník), 60. Pělucha, 60. Frydrych. Rozhodčí: Janda – Stonavský, Stavjani. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 30:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:5.
AZ Havířov: Dufek (od 41. Zsibrita) – Szturc, Grygar, Pawlas, Ševěček, Pavelek, Adámek, Srníček – Juhász, Peterek, Piš, Ligocký, Potočný, Hýsek, Bambula, Pawliczek, Zíka, Skalka
HC Slezan Opava: Mocher – Hadamczik, Thiel, Kunc, Mar – Věntus, Kvasnica, Hladoník, Hudečka, Pělucha, Bitomský, Hilšer, Frydrych, Blecha

Nástup do utkání měli lepší domácí hokejisté, kteří hned zpočátku prověřili brankářské dovednosti chytajícího Mochera. V první třetině se hrál poměrně čístý hokej, rozhodčí sice poslali na trestnou lavici dva hráče, jednoho na každé straně, ale žádný z týmů svou početní výhodu nedokázal využít.

Ve 14. minutě byli blízko vedoucí branky domácí, kteří sice podle svého názoru dosáhli branky, sudí však po dlouhé debatě s kolegy upažil. Havířov to příliš mrzet nemuselo, jelikož hne o minutu později už se skóre opravdu měnilo. Krásnou individuální akci si připsal Dominik Pawliczek. V 18. minutě ale přišlo rychlé vyrovnání, které střelou za Dufkova záda zařizoval Lukáš Frydrych.

Raketový nástup do druhé třetiny si připsali hokejisté Azetu, kteří už v úvodní minutě prostředního dějství získali své vedeí v zápase zpět. Přesnou ránu si připsal střílející Patrik Srníček. Přesně v polovině zápasu mohl srovnat Hadamczik, ale jeho pokus z první neletěl přesně do branky. Slezan se však přesto kýžené druhé brany dočkal, když v 32. minutě se stal úspěšný střelcem právě Filip Hadamczik.

Ve třetí třetině se opět k vedoucímu stavu přihlásili domácí hokejisté Azetu, kteří prostřednictvím Jana Skalky, který po krásné akci téměř do prázdné branky dokázal využít přesilovku domácích. Poté však otěže zápasu převzali Slezané z Opavy. Po velkém závaru před brankou z 54. minuty ještě branka nepadla, o minutu později už ale hosté skórovali. Přesnou ránu za záda brankáře Zsibrity si připsal Lukáš Frydrych.

Už se zdálo, že se oba týmy poperou o rozhodující bod navíc v prodloužení, když v poslední minutě uděřil jako blesk z čistého nebe skórující Šimon Pělucha. jeho nenápadný nához na branku propadl brankáři Zsibritovi trestuhodně pod lapačkou. AZ to zkoušel posléze v šesti, ale zvratu nedosáhl. Naopak Opava si brankou Lukáše Frydrycha pojistila svou výhru v poměru 5:3.

Youtube