AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorostenci zvládli důležitý zápas v Porubě

Tomáš Vlček | 05.10.2014

8.kolo ELOID extraligy mladšího dorostu zavedlo hráče AZetu do Poruby. Tamní led viděl souboj dvou týmů, které mají za cíl především se udržet v soutěži. Havířov šel rychle do vedení, a i když domácí v přesilovce srovnali, na další dvě branky AZetu už našli je jednu odpověď. Díky trefám Piše, Pawliczka a Peterka tak veze AZet domů velecenné tři body. Další střetnutí na něj čeká ve čtvrtek doma s Třincem.

ELMD - 8.kolo ne 5.10.13:30
HC RT TORAX Poruba - AZ Havířov
2:3
(0:1, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Kroček (Pliska), 49. Dobeš (Bochnak, Střondala) – 8. Piš, 31. Pawliczek (Bambula, Piskoř), 37. Peterek (Veselý). Rozhodčí: Janda R. – Krakovčík, Vaculík. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 154. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.
HC RT TORAX Poruba: Remiáš – Dobeš, Balcárek, Pliska, Kroček, Glumbík, Kotouček – Klíma, Střóndala, Bochnak – Hasaj, Žídek, Havránek – Mrva, Takáč, Plachý – Voznička Marek
AZ Havířov: Velička – Szturc, Srníček, Ševěček, Teplanský, Pavelek, Piskoř, Adámek – Potočný, Pawliczek, Revaj, Ligocký, Piš, Peterek, Juhász, Skalka, Veselý, Bambula, Hýsek

Dlouho se hrálo bez přerušení, a také se zrodily na obou stranách první střelecké pokusy. Střondala se s potížemi prokličkoval až do střelecké pozice, ale puk ve finále poslal mimo brankoviště. Na druhé straně se havířovský Pawliczek pokusil bekhendem překvapit Remiáše, ale povedlo se to až v začínající osmé minutě Danielu Pišovi, když si domácí gólman dostatečně nepokryl levou tyč a kotouč prošel skulinou mezi ramenem a spojnicí tyčí.

Hra nabírala postupem času na svižnosti a sudí přerušovali jen minimálně. Domácí se snažili vyrovnat, vypracovali si pár dobrých gólových šancí, ale do šaten šel AZet s jednobrankovým náskokem. Prostřední část utkání byla z hokejové stránky zprvu nepohledná, ale vyrovnaná. Obě mužstva vytvářela nepřesnosti, převážně v nahrávkách a přebírání si hráčů. Dalšího gólu se diváci dočkali opět v začínající osmé minutě, respektive osmadvacáté, kdy přesilovku Poruby využil Filip Kroček. Gólman Velička střelu Plisky vyrazil před sebe a Kroček pak v oblouku a se štěstím trefil vnitřní část levé tyče.

O tři minuty později se skóre změnilo ve prospěch AZetu. Domácí nechali zcela osamoceného Dominika Pawliczka, ten na ose hřiště dostal nahrávku od Jana Bambuly, blafákem si Remiáše položil na led a pak už bylo nemožné se netrefit do odkryté brány. RT TORAX pak začal dělat neuvěřitelné chyby v obraně, které vyústily v třetí havířovský gól. Ve skrumáži na brankovišti, a po několika Remiášových odražených kotoučích, se puk nakonec objevil v porubské síti. Dopravil jej tam Jonáš Peterek.

Havířov na začátku třetího dějství získal dvě přesilovky, ale vůbec se nedokázal udržet v útočné třetině a spoléhal jen na náhody. Snížení dvougólového vedení měl na holi Kamil Klíma, ale gólman Velička i přes nevytíženost udržel koncentraci a pohyblivost a nepřipustil zdramatizování zápasu.

A to ani v případě kombinace Hasaje s Bochnakem. Na druhé straně kluziště úřadovala lapačka Remiáše při střele Peterka. RT TORAX Poruba nakonec přeci jen vyrovnaný zápas zdramatizoval. Vladimír Dobeš snížil přesilovkovým gólem na 2:3, když dokázal puk po dorážkách Bochnaka a Střondaly dopravit za Veličkova záda. V dalších minutách se snažili domácí o vyrovnání, ale stejně tak hosté o pojištění vedení další přesnou trefou. V posledních vteřinách pak RT TORAX sáhl po power - play, ale na vyrovnání to už nestačilo.

Havířov se ve vyrovnané partii stal tím šťastnějším týmem a po nevydařeném zápase v Přerově si připsal první body z venkovního zápasu. Naopak RT TORAX podruhé doma prohrál. Další kolo ELIOD ELMD je na programu ve čtvrtek 9. října. Poruba se pokusí přivést body ze zápasu s Warriorem Brno, AZ hraje doma s Třincem.



Autor reportáže: Gabriela Juříková (www.hcporuba.cz)

Ohlasy k utkání


Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba): Zápas byl vyrovnaný, měli jsme několik přesilovek, dvě jsme proměnili, ale jinak nám to lítalo kolem branky. Kluky můžu pochválit, že bojovali až do konce i přesto, že jsme mohli využít jen čtyři obránce, podali dobrý výkon. Herně jsem na tom dobře, jen nám chybělo štěstíčko. Soupeř využil naše hrubé chyby a potrestal je góly.


Tomáš Potěšil (HC AZ Havířov 2010): Narazily na sebe dva mančafty, které bojují o nějakou záchranu. My jsme rádi, že jsme to tady zvládli a máme body, protože z venkovních zápasů je nevozíme. Kluky můžu pochválit za bojovnost a nasazení v závěru utkání. Byl to velký boj a vyhrál ne lepší, ale šťastnější. Jak říkám, byl to vyrovnaný zápas, sice jsme netrefili v přesilovce prázdnou bránu, ale jen tyč, a kdybychom vedli už 4:1, asi by to bylo klidnější.

Youtube