AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost bere z dohrávky s Warriorem bod

Josef Nudera | 15.01.2015

Ve čtvrtek v podvečer se v K&K PNEU Aréně sehrál odložený zápas 3. kola nadstabové skupiny extraligy mladšího dorostu mazi AZetem a Warriorem Brno. Oba týmy se v něm potýkaly se střeleckou nemohoucností a jedinou branku zápasu tak přineslo až prodloužení. Padla do domácí branky a tak se body dělí v poměru 1 ku 2 pro hosty. Další zápas sehraje AZ v neděli doma proti Vsetínu.

ELMD - 21.kolo čt 15.1.17:15
AZ Havířov - Warriors Brno
0:1p
(0:0, 0:0, 0:0-0:1)
Branky a nahrávky: 62. Kunst (Růžička). Rozhodčí: Škuta – Majetný, Novák. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 22:24. Průběh utkání: 0:0, 0:1.
AZ Havířov: Velička – Szturc, Srníček, Ševěček, Teplanský, Pavelek, Piskoř, Adámek – Pawliczek, Revaj, Ligocký, Piš, Peterek, Skalka, Bambula, Hýsek, Potočný
Warriors Brno: Holík – Daněk, Miloš, Jurnečka, Pípa, Kuchař, Rafaj – Mudrych, Kunst, Macháň, Jedlička, Růžička, Karpíšek, Chalupa, Dufek, Malý, Bocián
Zápas nabídl na samém začátku velkou šanci Adama Skalky, ale ten nedokázal ležící puk v brankovišti dorazit za Holíkova záda. V první polovině úvodního dějství si sice střelecké pokusy připisovali více domácí hokejisté, ale nedalo by se říci, že by to bylo gólové šance.

V 15. minutě se Brno dokázalo držet velmi dlouho v útočném pásmu, ale žádnou velkou šanci to nepřineslo.

To na začátku druhé třetiny se k odraženému puku dostal Lukáš Miloš, ale jeho příklep skončil na betonu Veličky. O chvíli později směřoval Mudrych nebezpečný puk do brankoviště domácích, ale ani jeden ze spoluhráčů puk nedoklepl.

Dobrý úvod do druhé třetiny navíc umocnila i početní výhoda hostů, ale v ní se do žádné velké šance nikdo nedostal. Ve 31. minutě jel Peterek se spoluhráčem dva na jednoho, rozhodl se pro střelu, kterou Holík vyrazil.

I do třetí periody dokázal vstoupit Warrior lépe, ale střelu Miloše z pravého kruhu vyrazil Velička do rohu. Ve 49. minutě měli domácí obrovskou šanci. Jonáš Peterek se dokázal dostat kolem padajícího obránce sám až před Holíka, ale po blafáku trefil pouze beton! V 50. minutě to mohli být hosté, kteří mohli zvedat ruce nad hlavu. Střela Jurnečky ale proletěla těsně kolem branky.

V 58. minutě se k dorážce dostal Bocián, puk šel opět jen kousek vedle tyčky. Sekundu před koncem třetiny se k dorážce ještě dostal Ondřej Dufek, ale Velička jeho pokus dokázal vyrazit.

Zápas tak dospěl do prodloužení, ve kterém se rozhodlo po necelých dvou minutách hry. V 62. minutě se k puku dostal Ondřej Kunst, který dokázal dorazit puk někde pod brankářem Veličkou – 0:1. Tento šťastný moment pro hosty rozhodl toto jinak brankově dietní utkání.

Havířov získal z utkání cenný bod a o další body se bude pokoušet v neděli proti Vsetínu.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Po některých herně nepovedených zápasech jsme dnes předvedli dobrý bojovný výkon, a to hlavně v první a potom i ve třetí třetině. Třetí třetinu jsme hráli velmi dobře, měli jsme tam jeden sólový únik, ale bohužel to Petrovka (pozn. redakce Jonáš Peterek) neproměnil. Byla to už loterie, po tomto úniku mohl zápas klidně skončit. V prodloužení rozhodl celkem smolný gól. Celkově ale musím kluky pochválit za nasazení a snahu. Bohužel je to škoda, že jsme nezískali ten druhý bod, který by pro nás měl cenu zlata. V neděli nás čeká další boj, máme Vsetín, věřím, že to už zvládneme.


Oldřich Kališ (HCM Warrior Brno): Myslím si, že jsme viděli bojovné a kvalitní utkání. Nakonec jsme si ten bod navíc zasloužili, od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, akorát to bylo utkání o jedné drobnosti a jedné chybě. Dnes jsme byli my šťastnější.

Youtube