AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorostenci podlehli Warrioru Brno

Petr Miklas | 01.02.2015

Hosté z Brna byli od začátku lepším týmem, AZ se jim pak vyrovnal, ale šancí měl méně. Po bezbrankové první třetině dali první gól hokejisté Warrioru, Havířov mohl vyrovnat při trestném střílení, ale Juhász byl neúspěšný. Hosté pak přidali další tři branky a rozhodli zápas. Havířov jen korigoval výsledek. Na všech brankách Brna se podílel Ondřej Dufek, který dvě sám dal a na zbylé tři přihrál. Další utkání sehrají mladší dorostenci ve čtvrtek 12.2. na ledě Přerova.

ELMD - 31.kolo ne 1.2.13:15
AZ Havířov - Warriors Brno
1:5
(0:0, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 53. Smička (Srníček) – 26. Dufek O. (Jurnečka), 40. Jurnečka (Dufek O.), 46. Dufek K. (Macháň, Dufek O.), 48. Blaško (Dufek O., Macháň), 52. Dufek O. (Chalupa, Rafaj). Rozhodčí: Šeděnka – Parma, Chamrád. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 116. Střely na branku: 16:30. Průběh utkání: 0:5, 1:5.
AZ Havířov: Velička (od 46. Dufek M.) – Szturc, Ševěček, Pavelek, Teplanský, Adámek, Srníček – Bambula, Pawliczek, Ligocký – Potočný, Juhász, Pawlas – Skalka, Hýsek, Piš – Revaj, Smička.
Warriors Brno: Holík (od 52. Horký) – Miloš, Jurnečka, Pípa, Kuchař, Rafaj – Mundrych, Kunst, Blaško, Macháň, Jedlička, Bernovský, Dufek K., Chalupa, Dufek O., Malý, Bocián.

Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří měli lepší pohyb a drželi puk častěji než domácí hráči. Hned první střela, kterou vyslal hostující Blaško, orazítkovala tyč Veličkovy branky. Podobně se vedlo 4. minutě dalšímu hráči Warrioru Mundrychovi.

Tím ale výčet šanci v první třetině končí. Střely, které hráči obou týmů vyslali, neměly dostatečné parametry, aby mohly jednoho nebo druhého brankáře ohrozit. V závěrečné pětiminutivce si oba týmy vyzkoušely přesilovku, ale ani jednomu z nich se nepodařilo skórovat. Po bojovné první třetině tedy platil stav 0:0.

Ve druhé části měli první velkou šanci domácí hráči, konkrétně Srníček, který zavezl puk do útočné třetiny a vypálil z levé strany. Holík puk vyrazil jen před Hýska, ale jeho střelu brankář hostí rychlým přesunem zlikvidoval. Ve 25. minutě přišla první branka zápasu – postaral se o ní hostující Ondřej Dufek, který tečoval Jurnečkovo nahození od modré čáry.

V polovině 33. minuty se do úniku při vlastním oslabení dostal domácí Juhász, byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Havířovský útočník zkusil propasírovat puk mezi Holíkovými betony, ale neuspěl. Minutu před koncem přidal Warrrior druhou branku, když přesilovku využil obránce Tomáš Jurnečka povedenou střelou od modré čáry. Po čtyřiceti minutách vedli hosté 0:2.

Začátek třetí třetiny přinesl rozhodující momenty zápasu. Ve 46. minutě vystřelil od modré čáry Macháň, Velička puk vyrazil jen ke Karlovi Dufkovi, který pálil do odkryté branky. Velička po této brance opustil brankoviště, jeho místo převzal Michal Dufek. Ale za necelé dvě minuty už byl překonán, protože Warrior zásluhou teče Jána Blaška využil přesilovku.

V 52. minutě přidal pátou branku hostí Ondřej Dufek. Hosté za rozhodnutého stavu střídali brankáře, šanci dostal Michal Horký. Horkého za necelou minutu překonal Petr Smička, který dorazil Srníčkovu střelu.

Zbytek zápasu už se v podstatě dohrával, hosté ještě hráli přesilovku, ale branku už nedali. Mladší dorostenci Warrioru Brno zaslouženě zvítězil 1:5.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): My jsme podali velmi kvalitní výkon v posledním zápase v Opavě. Gólman i všichni ostatní hráči. Takže jsem se těšil, že něco podobného předvedeme i dnes. Ale Warrior je přeci jen tým jiných kvalit, usiluje o postup do play-off z první příčky naší skupiny, a dneska nám nedal vůbec šanci uspět. Největší rozdíl byl v bruslení a osobních soubojích. V tom měl soupeř navrch, získával herní převahu a tím nás nutil k chybám, které využíval. Hodně nám chyběl Jonáš Peterek, bez něhož se prakticky rozpadla hra 2. pětky a chyběla útočná síla. Škoda, že když v jednom utkání podáme kvalitní výkon, tak se nám to nedaří zopakovat i v tom dalším.


Oldřich Kališ (Warrior Brno): Většinu utkání jsme byli lepším týmem, byli jsme důraznější a Havířov jsme moc do šancí nepouštěli. S dnešním výkonem kluků jsem spokojen.

Youtube