AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorostenci vezou z Brna těsnou porážku

Tomáš Vlček | 04.01.2015

Netradičně dva zápasy během tohoto víkendu sehráli mladší dorostenci AZetu. Po sobotní domácí výhře nad Opavou je dnes čekal venkovní zápas na ledě Warrioru Brno. Po bezbrankové úvodní třetině šli v té druhé domácí do dvougólového vedení. Havířovští sice ve třetí třetině mocně usilovali o vyrovnání, ale dočkali jen snižující branky z hole Jana Bambuly (na snímku) a tři body tak zůstaly v Brně. Další zápas sehraje AZ ve čtvrtek doma proti Přerovu.

ELMD - 26.kolo ne 4.1.14:30
Warriors Brno - AZ Havířov
2:1
(0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Malý (Macháň, Růžička), 39. Chalupa (TS) – 60. Bambula (Potočný, Srníček). Rozhodčí: Král – Linhart, Mikšík. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Střely na branku: 25:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Warriors Brno: Holík – Daněk, Miloš, Jurnečka, Pípa, Kuchař, Rafaj – Mudrych, Kunt, Macháň, Jedlička, Růžička, Karpíšek, Chalupa, Dufek, Malý, Bocián
AZ Havířov: Velička – Szturc, Srníček, Ševěček, Teplanský, Pavelek, Adámek - Pawliczek, Revaj, Ligocký, Piš, Peterek, Juhász, Skalka, Bambula, Hýsek, Potočný

První třetina sice nabídla poměrně rychlý hokej, ale jinak byla téměř bez šancí. Ty výraznější měli domácí. Za zmínku tak stojí snad jen Veličkův zákrok při brněnské přesilovce a jeho pohotové reakce proti střelám Dufka a Bociána.

To na začátku druhé třetiny už se skóre změnilo. Přesně po dvou minutách využil Vojtěch Malý Macháňovu příhru a následně poslal svou střelu přesně pod horní tyčku – 1:0. Navýšit skóre mohli domácí ve 29. minutě, když Veličkovi vypadl puk po zákroku na brankovou čáru, ale za ni nepronikl. AZ pak úspěšně zvládl dvojnásobné oslabení a sám mohl skórovat v přesilovce ve 36. minutě. Trojice Peterek-Juhász-Pawliczek roztočila na brněnském brankovišti parádní kolotoč, ale gólman Holík vše lapačkou na poslední chvíli zachránil.

A tak udeřilo na druhé straně. Matěj Chalupa ujel při oslabení, a protože byl faulován, přišlo ke slovu trestné střílení. Sám postižený je blafákem do bekhendu proměnil a domácí vedli minutu před druhou sirénou 2:0.

Ve třetí třetině už byl AZ mnohem aktivnějším týmem a už ve 43. minutě si vypracoval dvě velké příležitosti. Nejprve Revajovu střelu vyrazil Holík jen s vypětím všech sil špičkou betonu. A chvíli na to dostal k dispozici trestné střílení Pawliczek, ale technicky jej nezvládl.

Domácí naposledy zahrozili ve 48. minutě, ale Růžičku i Mudrycha vychytal Velička. Snaha AZetu nakonec přinesla alespoň čestný úspěch. 37 vteřin před závěrečnou sirénou překvapil svou střelou Holíka Jan Bambula a uzavřel skóre na 2:1 pro Warrior. Havířov to sice ještě zkusil v závěru bez gólmana, ale na vyrovnání už mu nezbyl čas.

Youtube