AZ Havířov

Starší dorost podlehl vysoko Třinci

Josef Nudera | 18.09.2015

Starší dorostenci AZetu se po dobrém začátku své NOEN extraligy nemohou v posledních zápasech chytit. Pravda, dnes proti Třinci nebyli favoritem, ale přesto je porážka 1:9 nejen krutá, ale svou výškou i překvapivá. Další zápas sehraje AZet už zítra na ledě dalšího velkého favorita soutěže PSG Zlín.

ELSD - 5.kolo pá 18.9.18:00
AZ Havířov - HC Oceláři Třinec
1:9
(1:3, 0:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 20. Chujac (Strakoš) – 8. Hrachovský (Hladoník, Vochozka), 13. Kalus (Imrich), 13. Lacka (Najsar, Raška), 31. Hladoník (Radzienciak), 34. Lacka (Mach, Michálek), 41. Hladoník, 50. Lacka (Hladoník), 52. Hladoník (Vochozka), 53. Lacka (Brabec). Rozhodčí: Šutara – Bojda, Řezáč. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 20:48. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:9.
AZ Havířov: Sonnek – Aulehla, Chujac, Frojda, Hudeček, Szturc, Ševěček, Mrowiec "C" – Borowiak, Strakoš, Pecka, Kristian, Peterka "A", Piš, Lenomár, Kurovský, Raček, Pawliczek, Cihlář. Trenér: Martin Janeček.
HC Oceláři Třinec: Loubal – Hrachovský "C", Michálek, Radzienciak, Brabec, Marguš, Imrich "A" – Raška, Plitko, Vochozka, Mach, Przybyla, Kvasnica, Hladoník "A", Lacka, Kalus, Najsar Trenér: René Mucha.
Havířov v rámci 5. kola NOEN Extraligy staršího dorostu hostil na domácím ledě Oceláře Třinec. Soupeř byl v utkání favoritem, ale od začátku utkání měl možná mnohem větší převahu než by se dalo čekat.

Svou první branku dokázali vstřelit Třinečtí v 8. minutě, když využili první přesilovku. Hladoník našel před brankou Ondřeje Hrachovského, který se rychle zorientoval a úspěšně zakončil – 0:1. Při následné akci Třince to opět vypadalo na branku, ale Sonnek puk udržel. Ve 13. minutě se hosté opět blýskli povedenou akcí. Imrich nastřelil puk na Sonnka, ten puk vyrazil před sebe k najíždějícímu Janu Kalusovi, který zvýšil střelou k levé tyčce na 0:2. Za 19 vteřin to bylo už 0:3. Další branku Třince přidal Jakub Lacka.

AZ Havířov neměl v této třetině žádnou velkou šanci, ale jeden gól přeci jen vstřelil. Pouhých 13 vteřin před koncem třetiny nastřelil puk na branku David Chujac, ten se odrazil a nakonec nějak propadl za záda Loubala – 1:3.

Ve druhé třetině nezačal Havířov úplně špatně. Do dobré šance se dostal Pawliczek, ale jeho zakončení Loubal vykryl. Ve 28. minutě dokázal Kristian nabídnout puk dobře najetému Cihlářovi, ale jeho střelu Loubal opět pokryl.

Ve 31. minutě ale využil Třinec i druhou početní výhodu. Jan Hladoník si pohodlně najel od mantinelu na pravý kruh pro vhazování a rychlou střelou švihem nedal Sonnkovi žádnou šanci – 1:4. Ve 34. minutě hosté své vedení opět navýšili. V přečíslení dva na jednoho přihrál Mach puk Jakubu Lackovi, který se podíval a vyslal rychlou střelu nad levý beton Sonnka – 1:5.

Ve 35. minutě se vyznamenal brankář Sonnek, který pokryl přesnou střelu Kaluse.

Vstup do třetí třetiny, ale měli opět lepší hostující Oceláři. Jan Hladoník získal puk u levé tyčky a s ničím neváhal, vyslal střelu, která prošla za záda Sonnka – 1:6. Ve 48. minutě to nevypadalo od Havířovských špatně. Na konci delší pasáže v útočném pásmu byl Pecka, ale puk skončil opět na Loubalovi.

V 50. minutě se pokoušel Hladoník obtočit kolem tyčky, to se mu nepodařilo, ale puk se odrazil od brankáře Sonnka do brankoviště, kde byl připravený Jakub Lacka, který už puk jen doklepnul do branky – 1:7. V 51. minutě byl v šanci opět Pecka, ale opět skončil na Loubalovi.

V 52. minutě zamířil Jan Hladoník sice do brankáře Sonnka, ale puk se od jeho výstroje jen odrazil, lehce škrtl a zapadl do branky do levého horního růžku – 1:8.

V 53. minutě přidali Oceláři ještě devátou trefu utkání. Jakub Lacka dokázal přesnou střelou připsat na své konto už čtvrtou branku v zápase – 1:9.

V 59. minutě dostal Havířov možnost snížit po trestném střílení, ale Daniel Kurovský nedokázal přesně zakončit. Zápas se pak jen dohrál a Třinec si odvezl zasloužené 3 body.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Dnes jsme k zápasu špatně přistoupili. Nesnesli jsme měřítko ročníků 1999 – 2001, vyjma brankáře Sonnka, nebýt jeho dostali jsme dnes dvacet. To bylo mužstvo, které nás porazilo svou šikovností a odhodlaností. Soupeř nám ukázal radost ze hry. Chtěl bych ještě dodat, že v posledních zápasech hráči neplní taktiku, mají svoje hlavy a já jsem se od tohoto projevu od půlky zápasu distancoval, nechal jsem je, aby ukázali, jak umí hrát podle svých dovedností a schopností. Ukázali nám, že to nefunguje. Doufám, že si z toho vezmou ponaučení a začnou znovu ctít týmovou taktiku.


René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dneska musím pochválit hráče za velmi dobrý přístup, dobrý herní projev. Škoda, že jsme v závěru první třetiny inkasovali laciný gól, který domácí ještě vrátil do hry. Po celý zápas jsme byli lepší a vyjma jednoho zápasu jsme se prosadili i brankově. Samozřejmě soupeř nám to dnes ulehčil, ve třetí třetině působil už odevzdaným dojmem.

Youtube