AZ Havířov

Starší dorost se v Třinci rval o body, ale nakonec favoritovi podlehl

Tomáš Vlček | 10.10.2015

Ve 12. kole NOEN extraligy staršího dorostu hráli dnes havířovští hokejisté na třineckém ledě. Domácí měli sice v zápase střeleckou převahu, ale do vedení šli po brance Daniela Kurovského (na snímku) mladí AZeťáci. Ještě po dvou třetinách pak svítilo na ukazateli, pět díky Kurovskému vyrovnané skóre. Až ve třetí třetině dokázal favorit definitivně strhnout vedení na svou stranu a tak zůstaly body v Třinci. Další utkání sehraje AZ doma v pátek proti Zlínu.

ELSD - 12.kolo so 10.10.14:00
HC Oceláři Třinec - AZ Havířov
4:2
(0:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 31. Plitko (Kvasnica, Krzak), 34. Kalus (Lacka, Kvasnica), 42. Mach (Hrehorčák), 59. Kalus – 13. Kurovský (Chujac, Mrowiec), 38. Kurovský (Pawliczek). Rozhodčí: Klapetek – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 286. Střely na branku: 44:17. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.
HC Oceláři Třinec: Ovčaří – Krzak, Valíček, G. Radzienciak, Klocek, Rufer, Brabec, Timotej Marguš, Imrich – Plitko, Vochozka, Mach, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Lacka, Kalus, Papaj, Najsar
AZ Havířov: Sonnek – Aulehla, Chujac, Hudeček, Szturc, Srníček, Mrowiec – Strakoš, Pecka, Rzekanowski, Peterka, Piš, Lenomar, Kurovský, Raček, Pawliczek

Do sobotního utkání vstoupili lépe Oceláři a hned v úvodní minutě mohli jít do vedení po akci Kaluse. Jeho dorážku do odkryté klece ale dokázal na poslední chvíli zastavit Sonnek. A do odkryté části branky střílel krátce na to také Plitko, výborný zákrok hostujícího gólmana ale znovu zabránil puku v cestě do sítě. Ve dvanácté minutě mohly Oceláře neproměněné šance hodně mrzet, protože v přesilové hře poslal AZet do vedení střelou mezi betony Ovčařího Daniel Kurovský.

Srovnáno mohlo být po úniku Hrehorčáka, ten ale na Sonnka vyzrát nedokázal. Minutu před koncem první části byl pak v dobré příležitosti před třineckou brankou Rzekanowski, ten ale rychle letící kotouč trefit nedokázal a do kabiny tak hráči Havířova odcházeli s jednogólovým vedením.

Také do další třetiny vstoupili aktivněji Oceláři, Lacka ani Hrehorčák ještě své příležitosti sice využít nedokázali, v polovině utkání už ale bylo vyrovnáno. Kvasnica našel před brankou AZetu Daniela Plitka a třinecký útočník už neměl problémy s usměrněním kotouče do sítě. Poslat Oceláře do vedení mohl po nádherné individuální akci Hrehorčák, který si nejprve pohrál s obranou Havířova, zakončit dle představ už se ale domácímu útočníkovi nepodařilo.

Následně už se ale svěřenci trenéra Muchy radovali, když v signalizované výhodě překonal Sonneka střelou z mezikruží Jan Kalus a zužitkoval tak nahrávku Lacky zpoza branky. Srovnáno mohlo být z brejku Lenomara, který ale Ovčařího překonat nedokázal. Poté se ale ve vlastním oslabení dostal do úniku Daniel Kurovský a vyrovnal na 2:2.

Ten však vzal za své krátce po startu závěrečné dvacetiminutovky, když se střelou k pravé tyči prosadil Matěj Mach. Vyrovnávat mohl znovu Kurovský, jenž byl sám před brankou, přihrávka ale nakonec skončila pouze na bruslích hostujícího útočníka a radovat se nemohl ani Peterka, jenž už střílel do odkryté klece, kotouč ale nakonec v síti neskončil.

Krátce před koncem utkání poté fauloval Rufer, na což hostující trenéři reagovali oddechovým časem a následně také odvoláním gólmana. Risk bez brankáře ale hráčům AZetu nevyšel a Jan Kalus nahozením od červené čáry pečetil výhru Ocelářů gólem do prázdné klece.

Youtube