AZ Havířov

SDO: Havířov celý zápas s Olomoucí dotahoval, k bodům to nevedlo

Josef Nudera | 26.09.2015

8. kolo NOEN Extraligy staršího dorostu mezi sebe svedlo celky Havířova a Olomouce. Havířov po několika porážkách potřeboval bodovat a navázat na výkon z posledního utkání. Zápas ale lépe rozehráli hosté, kteří vedli po první třetině 2:0. Havířov dokázal několikrát ve druhé třetině snížit na rozdíl jediné branky, ale Mora vždy dokázala AZ odskočit na dvoubrankové vedení. Ve třetí třetině se už jízda za srovnáním už povedla, ale následně se Olomouci podařilo odskočit do vedení 6:4. Ani toto vedení domácí nezlomilo a dokázali se dostat na dostřel soupeře. Při hře bez brankáře ale celek z Hané zapečetil tříbodové vítězství.

ELSD - 8.kolo so 26.9.13:30
AZ Havířov - HC Olomouc
5:7
(0:2, 2:2, 3:3)
Branky a nahrávky: 24. Cihlář (Peterka), 36. Raček (Kurovský), 44. Cihlář (Chujac), 51. Peterka (Kristian), 60. Peterka (Chujac) – 5. Beier (Husták, Hajšman), 18. Husták (Hajšman), 31. Skopal (Janečko), 36. Husták (Beier, Hajšman), 51. Hajšman (Beier, Rutar), 55. Hajšman (Beutl), 60. Cach. Rozhodčí: Klapetek – Moravec, Tkáč. Vyloučení: 1:5, navíc Janečko 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 101. Střely na branku: 36:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:6, 5:6, 5:7.
AZ Havířov: Sonnek – Aulehla, Chujac, Frojda, Hudeček, Szturc, Ševěček, Mrowiec "C" – Strakoš, Pecka, Kristian, Peterka "A", Piš, Lenomar, Kurovský, Raček, Pawliczek, Cihlář
HC Olomouc: Schejbal – Dajčar, Murla, Štreit, Beutl "C", Holiš, Rutar, Galvas "A" – Urban, Zabloudil, Husták, Podlaha, Řečinský, Beier, Pěcha, Skopal, Cach, Hajšman, Janečko, Říčka
V dalším kole NOEN Extraligy staršího dorostu na Havířov čekal soupeř z Hané – Olomouc. Zápas nezačali domácí nejlépe, Olomouc se už v 5. minutě dokázala prosadit. Husták v úniku dva na jednoho poslal puk Janu Beierovi , který už dostal puk lehce za už bezmocného Sonnka – 0:1.

Ve 12. minutě se ve velké šanci ocitl Kurovský, ale nedokázal dostat puk do odkryté části branky. Kohouti se ubránili i za cenu faulu. O 5. minut později se rozezněla tyčka olomoucké branky po střele Chujace od modré čáry.

V 18. minutě se podařilo hostující Olomouci vstřelit branku ve vlastním oslabení. Puk od zadního mantinelu naservíroval před branku Marku Hustákovi Hajšman a ten už jen zamířil mezi betony Sonnka – 0:2.

Ve 24. minutě se podařilo domácím hokejistům snížit na rozdíl jediné branky. Cihlář s Peterkou šli v úniku na jediného obránce Mory. Celou akci vzal na sebe Dominik Cihlář, který se svou střelou trefil do pravého horního růžku – 1:2. Ve 31. minutě už to ale bylo opět o dvě branky. Na brankovišti se nejlépe zorientoval Miroslav Skopal, který puk už jen doklepl do odkryté branky – 1:3.

Havířov se ale nevzdával a ve 36. minutě také zaslouženě snížil. Kurovský vyslal puk na pravé křídlo rozjetému Patriku Račkovi, který pěknou střelou švihem našel malou skulinku mezi horní tyčku a ramenem Schejbala – 2:3. Co to bylo ale Havířovu platné, když za pouhých 15 sekund opět prohrával o dvě branky. Rychlou akci Mory zakončil po přesné přihrávce Marek Husták - 2:4.

Havířovu se podařil dobrý start do třetí třetiny. Ve 44. minutě se v početní výhodě prosadil po rychlé dorážce Dominik Cihlář, jenž se trefil nad rameno Schejbala – 3:4.

Po pasáži dvou větších šancí na obou stranách se opět vylučovalo. Na trestnou lavici putoval hráč Kohoutů, čehož dokázali domácí využít. Havířov zásluhou Lukáše Peterky poprvé v utkání srovnal a vrátil se do zápasu, díky rychlému zakončení – 4:4.

Olomouci se v tomto utkání dařilo skvěle zamrazit svého soupeře rychlou brankou poté, co inkasovala. O 27 sekund po vyrovnávací brance zajistil Olomouci zpátky ztracené vedení rychlou a přesnou dorážkou Dominik Hajšman - 4:5. V 55. minutě udělal domácí tým chybu při střídání a toho dokázali hosté využít. Dominik Hajšman si připsal další branku v utkání, když zamířil přesně z pravého kruhu nad rameno Sonnka – 4:6.

Havířov se nechtěl vzdát a 42 sekund před koncem třetí třetiny snížil na rozdíl jediné branky. Chujac nastřelil puk na zadní mantinel, odkud se puk odrazil před branku, kde dorážel pohotový Lukáš Peterka - 5:6.

Havířov následně sáhnul po hře bez brankáře, ale pro domácí to nemělo nakonec tížený efekt. Dominik Cach ujel všem hráčům a zakončil do prázdné branky – 5:7. Olomouc zvítězila v této dvanáctibrankové přestřelce a veze na Hanou tři body, Havířov si bude muset na výhru ještě počkat.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Dnes jsme sice celý zápas prohrávali, ale mužstvo ukázalo srdce a bojovalo až do samotného konce utkání. Pokud budeme pokračovat stejně aktivně, rvát se o každý kotouč věřím, že body brzo přijdou. Jedno vyloučení a tři proměněné přesilové hry z pěti jsou také příslibem. Trápí nás obranná fáze, ale o to je naší větší motivací na ni o to poctivěji pracovat a nedostávat tak laciné branky. Na hráčích je vidět odhodlání a na tom musíme stavět do dalších bojů.

Youtube