AZ Havířov

SDO: Proti Olomouci se havířovští střelci neprosadili

David Motloch | 23.10.2015

15. kolo NOEN extraligy staršího dorostu zaneslo svěřence trenéra Martina Janečka na kluziště Olomouce. Dorostenci tentokrát nedokázali navázat na výborný výkon proti Vítkovicím a hlavní bolístkou týmu se stala produktivita. Za 60 minut hry nenašli havířovští střelci na brankáře Schejbala recept, a jelikož sami čtyři branky inkasovali, odjíždí domů tentokrát bez bodového přídělu. Další zápas odehraje SDO již v sobotu 24.10 ve 12 hodin v Opavě.

ELSD - 15.kolo pá 23.10.13:00
HC Olomouc - AZ Havířov
4:0
(0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 36. Cach (Říčka), 40. Cach (Říčka, Zabloudil), 42. Rutar (Podlaha, Skopal), 48. M. Zabloudil (Cach, Říčka). Rozhodčí: Přikryl – Axman, Novotný. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 32:23. Průběh utkání: 4:0.
HC Olomouc: Schejbal – Dajčar, Murla, P. Mader, Štreit, Beutl, Holiš, Rutar – M. Urban, M. Zabloudil, Husták, Kořenek, Podlaha, Beier, Pěcha, Skopal, Cach, Hajšman, Machálek, Říčka.
AZ Havířov: Sonnek – Zíková, Pavelek, Aulehla, Chujac, Frojda, Szturc, Srníček, Mrowiec – Potočný, Strakoš, Pecka, Rzekanowski, Peterka, Piš, Lenomar, Raček, Pawliczek, Cihlář.

Starší dorostenci se s Havířovem setkali v letošní sezóně už potřetí. Z předchozích dvou zápasů byla vzájemná bilance mezi Olomoucí a Azetem vyrovnaná, když pokaždé vyhrál tým na ledě soupeře. Třetí setkání proběhlo na ledě Kohoutů, kteří si už v prvních minutách zahráli přesilovku. Početní výhodu ale využít nedokázali, na puku byl totiž častěji Havířov. Ve vlastním oslabení navíc vyvezl puk až ke Schejbalovi Cihlář a zkusil vystřelit, trefil ale jen zadní mantinel.

V první polovině úvodní dvacetiminutovky byli ale aktivnějšími hosté, kteří zaměstnávali Schejbala možná víc, než by si přál. V sedmnácté minutě se ale do samostatného úniku dostal Pěcha. Olomoucký útočník ale trefil jen betony připraveného Sonnka. Chvíli na to zkoušel své štěstí i Husták, který před bránou čekal na přihrávku, překonat hostujícího brankáře ale nedokázal.

Kohouti pak těsně před koncem úvodní periody jen nahodili kotouč do útočného pásma, dřív u něj ale byl brankář hostů. I na začátku druhé třetiny to byli Havířovští, kteří měli více ze hry. Ve dvacáté třetí minutě to mohli být domácí, kteří otevřou skóre, Beier ale čekal na přihrávku spoluhráčů marně. Puk se totiž odrazil od bruslí bránících hráčů pryč. Po levé straně to pak zkusil Podlaha, tomu ale těsně před cílem jeho útočného výletu, klepl jeden z bránících hráčů do hole.

Chvíli po polovině utkání si Olomoučtí vytvořili hned dvě velké šance ke skórování, poprvé ale Pěcha poslal puk z otočky jen kousek vedle tyčky Sonnkovy branky, poté na Kohouty zívala prázdná brána, nikdo z domácích do ní ale nedokázal nasměrovat puk. Čtyři minuty před druhou sirénou se skóre měnilo poprvé, když se po několika dorážkách prosadil Dominik Cacha. O chvíli později olomoucký forvard Dominik Cach svou akci zopakoval a téměř totožně procpal puk kolem pravé tyčky, což mu vyšlo.

Na začátku poslední části se skóre měnilo potřetí, když hostující brankář jen vyrazil puk před sebe a Ludvík Rutar poslal kotouč mezi nohy Sonnka. Chvíli na to zaúřadovala znovu olomoucká první lajna, když hostujícího maskovaného muže dokázal prostřelit Matěj Zabloudil.

Youtube