AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost po obrovské převaze porazil Warrior 2:1

Tomáš Vlček | 06.09.2015

Druhé kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu přivedlo na havířovský led tým HCM Warrior Brno. Mladí AZeťáci měli v zápase velkou převahu a jen díky hostujícímu gólmanovi pro ně bylo skóre dlouho nepříznivé. Nakonec se díky Juhászovi a Bambulovi dvakrát prosadili a berou tak, sice hubenou, ale důležitou výhru 2:1. Další zápasy sehraje AZ ve čtvrtek v Přerově a v neděli v Šumperku.

ELMD - 2.kolo ne 6.9.13:15
AZ Havířov - Warriors Brno
2:1
(0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Juhász (Ševěček, Potočný), 46. Bambula (Tomeček) – 17. Müller (Bernovský, Dufek) . Rozhodčí: Koziol – Bojda, Konvička. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37:10. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
AZ Havířov: Dufek – Zíková, Pavelek, Grygar, Máca, Ševěček, Adámek – Janeček, Tomeček, Potočný, Juhász, Pindel, Zíka, Bambula, Přeček, Damps
Warriors Brno: Horký – Chlubna, Daněk, Miloš, Čiliak, Veleba, Branžovský – Müller, Mudrych, Hrubeš, Turanský, Dufek, Vlk, Karpíšek, Pigl, Bernovský, Bocián

Úvod zápasu byl vcelku vyrovnaný, ale domácí hokejisté si postupně vynutili převahu a z ní vyplynuly i šance. Tu první větší měl v situaci 2 na 1 po Potočného příhře v 5. minutě Damps, ale Brněnský brankář Horký se včas přemístil. Další šance AZetu přišly na konci první desetiminutovky, jenže proti Horkému ani šikulové Bambula a Potočný neuspěli. Skóre tak nakonec otevřeli hosté. V 17. minutě jim stačilo 9 vteřin přesilovky a Tomáš Müller vymetl Dufkovu šibenici – 0:1.

Také po přestávce pokračoval AZ v aktivní hře a vytváření šancí. Bohužel však také v jejich zahazování. Opět neuspěli Potočný a Bambula, Adámek dokonce otřel svou střelu a o horní tyč! Vše se změnilo v polovině utkání. To se dostal v přesilovce k odraženému puku mezi kruhy Lukáš Juhász a prudkou střelou z otočky se trefil přesně do horního růžku – 1:1. Po vyrovnání tlak Havířova ještě zesílil, ale branka už do přestávky nepadla.

Na začátku třetí třetiny to za Horkým opět zvonilo, když Pavelkova střela trefila tyč. Pak měl AZ skvělou příležitost jít do vedení v podobě dvojnásobné přesilovky, tu ale nevyužil. Zklamání přešlo domácí hokejisty na začátku 46. minuty, kdy dostal z poza branky nabito Jan Bambula a střelou bez přípravy procedil puk za Horkého – 2:1. Ve zbytku utkání si havířovští vedení s přehledem hlídali. Výjimkou byla situace z 58. minuty, kdy jim proskákal puk odražený od břevna brankovištěm. Ani to už ale nemohlo nic změnit na jejich sice těsné, ale naprosto zasloužené výhře.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ Havířov): Druhý zápas jsme prohrávali a opět jsme jej otočili do vítězného konce, takže pochvala za trpělivost. Byli jsme lepší, měli jsme velkou střeleckou převahu, ale trápili jsme se střelecky. V naší skupině extraligy bude za tou úplnou špičkou šestice vyrovnaných týmů a v ní každý může porazit každého. Rozhodovat budou maličkosti, jako třeba dneska stav 2:1. Takže s výsledkem jsme spokojeni, ale máme pořád na čem pracovat.


Oldřich Kališ (HCM Warrior Brno): Do utkání jsme nevstoupili špatně a šli jsme i do vedení. První třetina byla z naší strany slušná, ale od druhé třetiny jsme měli hodně vyloučených a nemohli jsme se dostat o tlaku. Takže nakonec domácí zápas zcela ovládli a zaslouženě vyhráli.

Youtube