AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost vyhrál v Brně a směřuje do play-off

Tomáš Vlček | 18.02.2016

33. kolo extraligy mladšího dorostu zavedlo havířovské mladíky na led Warrioru Brnu. Proti poslednímu celku tabulky potvrdili roli favorita a po výhře 4:1 vezou domů tři body. A protože jejich pronásledovatel ze Vsetína prohrál v Šumperku, navýšili své vedení v tabulce před posledními pěti koly už na 12 bodů a výrazně se přiblížili postupu do play-off.

ELMD - 33.kolo čt 18.2.
Warriors Brno - AZ Havířov
1:4
(0:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 45 Bocián (Miloš, Bernovský) -  5. Tomeček (Zíka), 20. Bambula (Adámek, Potočný), 38. Janeček (Ševěček), 59. Damps. Rozhodčí: Ondráček Měkýš, Čelechovský. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 39. Střely na branku: 22:20 (9:10, 6:5, 7:5). Průběh utkání: 0:3. 1:3, 1:4. Třetiny: 0:2, 0:1, 1:1.

Warriors Brno: Richter (40. Horký) - Chlubna, Miloš, Daněk, Müller, Veleba, Vaněk, Branžovský - Mudrych, Hrubeš, Dufek, Antoňů, Vlk, Karpíšek, Pigl, Bernovský, Geidl, Bocián
AZ Havířov: Šembera - Zíková, Pavelek, Grygar, Ševěček, Adámek, Máca, Čipera - Janeček, Del Favero, Tomeček, Lednický, Damps, Potočný, Juhász, Malysz, Pindel, Zíka, Bambula, Revaj

Hned v úvodu zápasu museli havířovští zvládnout oslabení, což se jim i povedlo a chvíli na to sami udeřili, když domácího gólmana Richtera překonal Daniel Tomeček. První třetina ve svém dalším průběhu nabídla poměrně zajímavý hokej s mnoha střelami na obou stranách. Další branka však padla až těsně před odchodem do šaten. Jan Bambula stál na konci akce svých spoluhráčů a poslal AZ do dvoubranového vedení.

Druhá část utkání už nebyla zdaleka tak pohledná. Přinesla sice několik přesilovek, ale jen jednu branku. O tu se postaral hostující Michal Janeček ve 38. minutě a AZ vedl 3:0. Bezpečné vedení před třetí třetinou dávalo hostům klid, ale domácí ještě nesložili zbraně úplně. Ve 45. minutě využili díky Davidu Bociánovi po půlminutě svou třetí přesilovku a bylo to už jen o dvě branky. Další dvě oslabení však havířovští ubránili a opět sami v 59. minutě uzavřeli skóre, když na 4:1 zvýšil po samostatné akci Dariusz Damps.

Youtube