AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost pokračuje na vítězné vlně, dnes porazil Opavu

Tomáš Vlček | 20.09.2015

Mladší dorostenci AZetu dnes v zápase proti Slezanu Opava zvládli úlohu favorita a potvrdili dobrou formu ze začátku sezony. Už v první třetině si díky Mácovi a Dampsovi vybudovali dvoubrankový náskok, který ještě ve druhé části zpasu navýšil Potočný. Hosté sice ve třetí třetině snížili, ale havířovští už si vedení pohlídali, a po výhře 3:1 berou tři body, a nadále se drží těsně za čelem tabulky východní skuopiny ELIOD extraligy. Další zápas sehraje AZ v neděli ve Vsetíně.

ELMD - 5.kolo ne 20.9.13:15
AZ Havířov - HC Slezan Opava
3:1
(2:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Máca (Bambula), 14. Damps (Ševěček), 38. Potočný (Damps) – 49. Mar (Hilšer, Věntus). Rozhodčí: Koziol – Stonavský, Moravec. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 104. Střely na branku: 33:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
AZ Havířov: Dufek – Pavelek, Grygar, Hrček, Máca, Čipera, Ševěček – Janeček, Tomeček, Revaj, Potočný, Juhász, Zíka, Bambula Přeček, Damps
HC Slezan Opava: Fichna (od 15. Hasala) – Ilenčík, Kunc, Thiel, Mar, Kroček, Tuček – Hilšer, Zouhar, Kadula, Fabianczyk, Morávek, Věntus, Peterek, Matuška

V prvních minutách byli aktivnější možná překvapivě hosté, a měli i Kadulou první šanci, ale domácí postupně převzali otěže první třetiny do svých rukou. Šance Dampse a Juhásze sice ještě zůstaly nevyužity, ale ve 12. minutě šel na trestnou hostující Mar a po střele Radka Mácy od modré to bylo 1:0. Neuplynula ani minuta a AZ vedl o dvě branky. Tentokrát byl na správném místě včas Dariusz Damps, když na brankovišti dorážel Ševěčkovu střelu. Za chvíli už to bylo málem 3:0. Puk sice skončil při další přesilovce v opavské brance, ale rozhodčí hru chvíli před tím přerušil, takže gól neplatil. Hosté v té chvíli vyměnili gólmana a trochu utlumili tlak AZetu. Jeho poslední šanci do přestávky měl ještě ve zbytku přesilovky Revaj, jenž trefil tyč.

Na začátku 2. třetiny ubráni AZ oslabení, ale jinak byl obraz hry přeci jen vyrovnanější než v první dvacetiminutovce. A přicházely i šance. Na jedné straně Juhásze vychytal Hasala, na druhé dokonce při trestném střílení Dufek Hilšera. Kolem 35. minuty začali mít navrch hosté. Všechny jejich šance však Dufek pokryl a naopak dvě minuty před druhou přestávkou se po pravém křídle prosmýkl Matěj Potočný, a milimetrově přesnou střelou k tyči zvýšil na 3:0 pro AZet.

Ve třetí třetině mohli nejprve snížit opavští, ale Tuček v dobré pozici trefil jen bleskově se přesunujícího Dufka. Na druhé straně trefil v přesilovce Potočný tyč. Na ledě se postupně přiostřovalo a rostla nervozita. Obzvlášť, když na začátku 49. minuty Slezan snížil a závěr zápasu zdramatizoval. Hned po buly totiž propálil od modré vše Jan Mar a bylo to 3:1. V poslední desetiminutovce se oba týmy snažily hrát aktivně, byť Havířov už přeci jen více myslel na obranu. Hosté měli ještě možnost snížit díky přesilovce v poslední minutě, ale dvěma zbytečnými fauly se o ni připravili a AZ tak své vedení přetavil ve výhru.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ Havířov): Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a myslím, že zaslouženě jsme ji vyhráli 2:0. V dalších dvou třetinách Opava hru vyrovnala, my jsme nebyli už tak aktivní, ale při tlaku soupeře ujel Matěj Potočný a krásnou individuální akcí dal třetí gól a tím soupeře trochu srazil. Ve třetí třetině jsme dostali zbytečný gól, ale v závěru jsme se soustředili hlavně na bránění, a vedení udrželi. Klukům chci poděkovat za bojovnost i výkon, jen jsme mohli být trochu aktivnější ve druhé a třetí třetině.


Miroslav Kukol (Slezan Opava): Jeli jsme do Havířova s touhou konečně bodovat. Utkání se pro nás však nezačalo vyvíjet dobře, protože jsme dostali od dobře hrajícího soupeře v první třetině dvě branky. Postupně jsme se mu však herně vyrovnali, ale bohužel jsme, až na jednu výjimku, neproměňovali šance. Takže soupeř už vedení udržel a nakonec zaslouženě vyhrál.

Youtube