AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost veze z Opavy tři body

Petr Miklas | 02.11.2015

Mladší dorostenci potvrdili roli favorita a poslední Opavu s přehledem přehráli. O své výhře rozhodli ve druhé třetině, kdy Slezanu nasázeli čtyři branky. Sami soupeři nedovolili skórovat a Daniel Šembera si při svém prvním startu od začátku zápasu připsal čisté konto. Svým prvním gólem v souteži se prezentovala reprezentantka Anna Zíková.

ELMD - 14.kolo ne 1.11.12:00
HC Slezan Opava - AZ Havířov
0:4
(0:0, 0:4, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Janeček (Adámek, Damps), 34. Tomeček (Revaj), 38. Adámek (Janeček, Pindel), 39. Zíková (Bambula). Rozhodčí: Libiger - Adamec, Rychlý. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 109. Střely na branku: 16:46. Průběh utkání: 0:4.
HC Slezan Opava: Hasala - Kunc, Thiel, Mar, Kroček, Kocián, Tůček - Hilšer, Zouhar, Pogatschaig, Hymlárová, Kadula, Fabianczyk, Věntus, Peterek
AZ Havířov: Šembera - Zíková, Pavelek, Grygar, Hrček, Máca, Ševěček, Adámek, Čípera - Janeček, Del Favero, Tomeček, Revaj, Potočný, Juhász, Malysz, Pindel, Zíka, Bambula, Přeček, Damps

Mladší dorostenci od začátku utkání diktovali tempo, svého soupeře přehrávali a brankáře domácích zasypali pěknou řádkou střel, ale žádnou z nich Hasala za svá záda nepustil. Po první třetině tak domácí Opava držela bezbrankový stav, sama se totiž do útočného pásma dostala sporadicky.

AZet se první branky dočkal po necelých třech minutách druhé části, kdy se prosadil Michal Janeček. Za necelou minutu už Havířov po brance Daniela Tomečka vedl 2:0. Třetí branku hostí přidal přesně dvě minuty před koncem Petr Adámek, byl to jeho premiérový gól v sezóně. Opět neuplynula ani minuta a hráči AZetu se radovali znovu, když přesilovku využila obránkyně Anna Zíková. I pro ni to byl první gól v sezóně. Po čtyřiceti minutách hry tedy Havířov vedl 4:0.

Ve třetí třetině už se Havířov nikam nehnal a udržoval pohodlný náskok. Žádná další branka už nepadla a tak si mladší dorostenci AZetu zaslouženě z Opavy přivezli tři body a upevnil si v tabulce 4. příčku.

Youtube