AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: Náskok na čele se zmenšuje, AZet podlehl Opavě

Jozef Valenčík | 17.12.2015

K dalšímu extraligovému utkání zajížděl havířovský mladší dorost na led Opavy, která se ukázala být nepříjemným soupeřem. Havířov bojoval, ale nakonec na svého soupeře nestačil, když sice v závěrečné třetině dokázal srovnat těsné vedení soupeře, nicméně v 50. minutě Slezan udeřil podruhé a branka vteřinu před koncem do opuštěné havířovské svatyně skóre ještě upravila na konečných 3:1 pro Slezan. Další utkání odehraje mladší dorost 2. ledna na ledě Vsetína.

ELMD - 24.kolo čt 17.12.15:00
HC Slezan Opava - AZ Havířov
3:1
(1:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 18. Tůček (Matuška, Hilšer), 50. Kadula (Hilšer), 60. Hilšer (Tůček) - 46. Pindel (Juhász, Revaj). Rozhodčí: Koziol - Ševčík, Dohnal. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 103. Střely na branku: 25:51. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
HC Slezan Opava: Hasala - Kunc, Thiel, Mar, Kroček, Tůček - Hilšer, Pogatschaig, Kadula, Fabianczyk, Věntus, Peterek, Matuška
AZ Havířov: Šembera - Pavelek, Grygar, Hrček, Máca, Ševěček, Adámek, Čipera - Janeček, Del Favero, Tomeček, Revaj, Potočný, Juhász, Pindel, Zíka, Bambula, Damps

Havířov z pozice vedoucího týmu skupiny E zajížděl do Opavy v roli favorita. Hned po pětadvaceti vteřinách hry navíc náš tým dostal k dispozici přesilovou hru při vyloučení Tůčka, ale ta zůstala nevyužita. V první třetině již další přesilová hra k vidění nebyla, pouze ve 14. minutě došlo k současnému vyloučení na obou stranách. První změna stavu přišla na řadu v 18. minutě utkání, kdy se při hře v plném počtu prosadil opavský Vojtěch Tůček, který tímto gólem nastavil ráz celého zápasu.

AZet totiž musel od této chvíle dotahovat skóre a v celém zápase byl náš tým střelecky aktivnější, ale branka z této aktivity nepadla. Celkově se počet střel v zápase zastavil na dosti neuvěřitelných 25:51, ale ze všech střel se ujala pouze ta Vojtěcha Pindela ze 46. minuty, kterou Havířov srovnal na 1:1.

Nerozhodný stav však vydržel pouze do poloviny závěrečné části, kdy ruce nad hlavu mohl zvednout ve vlastním oslabení opavský Kryštof Kadula. AZet se snažil do konce zápasu o srovnání a v poslední minutě se dostal také ke hře bez brankáře, ale ta vedla vteřinu před sirénou pouze k inkasování třetího gólu. Odkrytou branku neminul Adam Hilšer, který definitivně uzavřel sumář zápasu. Havířov po porážce sice stále vede skupinu E před Vsetínem o šest bodů, ten má však utkání k dobru a náskok tak může ještě zmenšit.

Youtube