AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři v Bisset Cupu výrazně porazili mladé Poláky

Tomáš Vlček | 28.09.2016

První ze čtyř utkání s mládežnický výběrem Polska, které sehrají havířovští junioři v rámci letošního ročnku Silesia Bisset cupu, viděl dnes havířovský led. AZeťáci byli v utkání s velmi mladým týmem ze Sosnowce od počátku jasně lepší, vybudovali si výrazný náskok, který ve třetí třetině jen díky polevení soupeř výsledkově zreguloval. Další utkání sehraje juniorka AZetu v pátek doma od 18:00 s Opavou.

LJ - 0.kolo st 28.9.17:30
AZ Havířov - Polsko do 20 let
7:3
(2:0, 2:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 2. Trnený (Stružík, E. Polak), 20. Dobrzynski (Heinzl), 25. Trnený (Stružík, E. Polak), 36. Dobrzynski (Heinzl, Stružík), 43. Heinzl (Hladil), 49. Trnený (Stružík), 51. Hladil (Pacoň, Heinzl) – 41. Idasiak (Walega, Luszniak), 51. Krzton (Szukala), 57. Pajestka. Rozhodčí: Libiger – Stonavský, Kuchař. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 136. Střely na branku: 40:22. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:3.

AZ Havířov: Křehlík – Heinzl, Hladil, Procházka, Frojda, Schwitala, Kalus – Trnený, Dobrzynski, Pacoň, Vlček, Čadílek, Polak, Stružík, Baron, Lenomar. Trenér: Michal Janeček
Polsko do 20 let: Prokop – Kot Antoni, Kolodziej, Kot Adam, Grusczyk, Urbanski, Ciesla, Kamieniecki, Malczewski – Wowra, Pajestka, Mazirkiewicz, Luszniak, Idaszak, Walega, Bukowski, Wrobel, Woloszyk, Krzton, Szukala, Khoperia. Trenér: Jaroslaw Morawiecki.

Na první branku se muselo čekat jen 92 vteřin. Pak v situaci 2 na 1 vystřelil z pravé strany Stružík, hostující brankář Prokop puk jen vyrazil betonem před Jakuba Trneného, a ten neměl problém se trefit do zcela odkryté klece - 1:0. Dobrý vstup do zápasu vnesl na domácí hokejky klid a místy až drtivou převahu. AZ sice v průběhu třetiny nevyužil několik slibných šancí, ale do šatny šli jeho hráči už s dvoubrankovým vedením. Krátce před sirénou se k puku dostal aktivní a šikovný Patryk Dobrzynski, a přestože byl faulován, tak v pádu poslal puk Prokopovi nad levé rameno do šibenice - 2:0.

Na začátku 2. třetiny dostal AZ k dispozici přesilovku a tu také využil. Stružík pronikl po levé straně do pásma, neměl komu přihrát a tak po objetí branky zkusil sám zakončit. Jeho pokus sice Prokop vyrazil, ale na následnou dorážku Jakuba Trneného z velkého úhlu a pod víko už nedosáhl. Pak se začali v útoku osmělovat i hosté, ale navrch měli stále havířovští. V největší příležitosti vychytal během přesilovky hostů Křehlík blafák Szukaly a pak počtvrté udeřilo z domácí hokejky. Patryk Dobrzynski se s tím ve 36. minutě vůbec nepáral a tvrdou ranou z levého kruhu postřelil Prokopa k bližší tyči.

Ze závěrečné třetiny neuběhla ještě ani minuta a hosté se také dočkali. Milasz Idasiak se dostal k puku na hranici brankoviště a rychlou střelou překonal poprvé Křehlíka. Za necelé dvě minuty už to ale bylo zase o čtyři góly, když Adam Heinzl zakončil svou přesnou střelou nápor Azetu. Tak, jak třetí třetina divoce začala, tak také pokračovala. Ve 49. minutě Jakub Trnený zkompletoval svůj hattrick, ale na druhé straně chvíli na to kontroval snížením Radoslaw Krzton.

Za necelou minutu pak však Mário Hladil využil přesilovku a bylo to 7:2 pro AZ. Hosté byli pod velkým tlakem a snažili se jej zmírnit oddechovým časem. I díky polevení havířovských se jim to částečně podařilo, navíc v 57. minutě díky využité přesilovce Bartoszem Pajestkou upravili konečné skóre na 7:3 pro AZ.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Po zkušenosti s Bisset Cupem z loňska jsme do utkání vstoupili soustředěně a rychle jsme získali vedení. To jsme postupně navyšovali a nakonec zaslouženě vyhráli. Škoda jen zbytečných vyloučení a polevení v závěru, které soupeř využil ke zkorigovámí skóre.

Youtube