AZ Havířov

Starší dorost v 1. kole nadstavby neuspěl na ledě PZ Kladno

Tomáš Vlček | 16.12.2011

Po skončení základní části extraligy, vykročili v pátek starší dorostenci AZetu na cestu záchrany v nadstavbové části své soutěže. Jako první se jim do cesty postavil poslední tým skupiny západ PZ Kladno. Havířovským utekl začátek zápasu a i když pak v dalším průběhu mohutně dotahovali, na body z tohoto důležitého duelu nedosáhli.

Extraliga staršího dorostu - 29.kolo pá 16.12.17:00
HC PZ Kladno - AZ Havířov
7:5
(5:1, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Fiala (Zíma, Dolgoš), 5. Fiala (Zíma), 8. Cigánik (Dolgoš), 8. Veselý (Hovsepyan, Krumpholc), 13. Hovsepyan (Veselý), 33. Macháček (Kobes), 60. Veselý (Hovsepyan, Krumpholc) - 11. Vyčesaný (Školoud, Stanislav), 25. Školoud (Vyčesaný, Kozaczka), 27. Stanislav (Křibík, Graca), 28. Bednář (Tomšů), 41. Školoud (Vyčesaný). Rozhodčí: Plachý – Ruchař, Chochola. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:4, 6:4, 6:5, 7:5.
HC PZ Kladno: Černý – Větrovec, Cigánik, Dorociak, Sýkora, Bakula, Krumpholc, Hanuš, Krpelan, Dolgoš, Hovsepyan, Fiala, Macháček, Veselý, Zíma, Kobes.
AZ Havířov: Tomšů – Gawlas, Matěj, Klečka, Synek, Potočný, Caruk, Bahounek, Stanislav, Kasperlík, Křibík, Bureš, Kozaczka, Vyčesaný, Školoud, Staš, Flamík, Bednář, Ryška, Graca.

Souboj posledních dvou týmů soutěže začali výrazně lépe domácí. Už ve třetí minutě totiž skóroval po příhře z poza branky Martin Fiala a na počátku 5. minuty se stejný hráč po rychlém brejku radoval podruhé. Dvoubranková ztráta nutila hosty tlačit se do útoku, ale to byla voda na mlýn Kladenským. V 8. minutě totiž během 14 vteřin proměnili Patrikem Cigánikem a Petrem Veselým další dva rychlé protiútoky a rázem vedli 4:0.

V 11. minutě sice Michal Vyčesaný snížil, ale poslední střelecké slovo v první třetině měli opět domácí, když se ve 13. minutě trefil Norair Hovsepjan.

Druhou třetinu začal AZet obrovským tlakem, který Kladenští tlumili jen za cenu faulů. Ale z následujících přesilovek padaly branky. Nejprve to byl ve 25. minutě Petr Školoud a o necelé 2 minuty později Filip Stanislav. No, a když na konci 28. minuty Lukáš Bednář snížil na 4:5, byl AZet rázem zpět v utkání. Jenže ve 33. se opět prosadili domácí, konkrétně Vladimír Macháček, a tlak Havířova tím utnuli.

Na počátku třetí třetiny se AZet dostal naposled na dostřel. Podruhé se v zápase prosadil Petr Školoud, ale další branku už hosté nevstřelili. Naopak domácí jejich tlak ustáli a 44 vteřin před koncem, rovněž druhou brankou v zápase, Petr Veselý střelou do prázdné branky uzavřel skóre na konečných 7:5 pro Kladno.

Youtube