AZ Havířov

Starší dorost veze z Kladna tři body a je blízko záchrany

Petr Miklas | 25.03.2012

K L A D N O - Zachraňující se starší dorost vybojoval na Kladně veledůležité tři body a k udržení extraligy mu stačí vyhrát v základní době jedno utkání. Rozhodujícím prvkem byl bojovný výkon celého týmu, který dokázal udržet vedení v závěru tohoto, velmi útočně laděného, utkání.

Extraliga staršího dorostu - 7.kolo ne 25.3.17:00
HC PZ Kladno - AZ Havířov
2:3
(0:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. Korbes (Šroubek), 57. Veselý (TS) - 7. Pastrňák (Ryška), 15. Stanislav (Pořízek), 49. Malík (Kotala)Rozhodčí: Mandrysz - Černý, Vavruška. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 41:42. Průběh utkání: 0:2,1:2,1:3,2:3.
HC PZ Kladno: Čičmanec - Bakula, Dorociak, Hájek, Krpelan, Krumpholz, Procházka, Rajter, Větrovec - Fiala, Hanuš, Hovsepjan, Kobes, Macháček, Marks, Sýkora, Veselý, Zíma, Šroubek.
AZ Havířov: Dohnal - Bahounek, Jonáš, Weisser, Flamík, Ryška, Graca - Kotala, Matěj, Pastrňák, Pořízek, Klečka, Synek, Stanislav, Malík, Křibík, Vyčesaný, Školoud, Bednář.

Mladíci z Havířova vlétli do zápasu jako uragán, vynutili si tlak a donutili soupeře faulovat. Azet přesilovku nevyužil, ale těsně po ní se trefil Pastrňák, který tak zakončil pěknou kombinaci. Tlak hostí pokračoval i ve zbývajícím čase první třetiny, ale nevytěžili z něj víc, než branku Stanislava na konci 15. minuty.

Ve druhé části se obraz hry otočil, což bylo způsobeno mimo jiné nervozitou Havířovských mladíků. Domácí PZ mělo spoustu šancí, ale puk za záda Dohnala dokázali dostat jen jednou. Ve 28. minutě se to podařilo Kobesovi. V závěru třetiny hráli ještě dvakrát hosté přesilovku, ale branky nedosáhli. Po druhé do šaten se tak šlo za stavu 1:2.

Ve třetí třetině se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale žádný z týmů nedokázal své šance využít. Až ve 49. minutě se prosadil Havířovský Malík, který po Kotalově akci dorazil puk za Čičmance potřetí a Azet tak znovu vedl o dvě branky. V posledních deseti minutách Kladno předvedlo drtivý nápor, podpořený dvěma přesilovkami, kterému hosté odolávali s velkými obtížemi. Nakonec mu neodolali, protože po závaru před Dohnalem nařídil rozhodčí trestné střílení, které domácí Petr Veselý proměnil.

Závěr zápasu už hosté ubránili a po obětavém výkonu tak Kladnu vzali všechny tři body, čímž udělali velice důležitý krok k záchraně.

Youtube