AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost opět vítězně, tentokrát přetlačil Vsetín

Tomáš Vlček | 12.11.2015

Mladší dorostenci AZetu navázali i po reprezentační přestávce na své výborné výkony a prodloužili svou šňůru vítězství. Dnes si proti Vsetínu připsali už šestou výhru v řadě a stále si s náskokem drží čtvrtou, tedy postupovou, příčku v tabulce. Rozhodující náskok si vybudovali už v první třetině díky brankám Jan Bambuly (na snímku) a Petra Adámka, a i když hosté ve druhé třetině snížili, tak branka Michala Janečka 6 minut před koncem definitivně stvrdila výhru havířovských. Ti sehrají svůj další zápas v neděli na ledě Zlína.

ELMD - 15.kolo čt 12.11.16:15
AZ Havířov - VHK Robe Vsetín
3:1
(2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Bambula (TS), 9. Adámek (Tomeček), 53. Janeček (Bambula) – 21. Půček (Matiaško, Klímek). Rozhodčí: Koziol – Barteček, Řezáč. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 24:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
AZ Havířov: Šembera – Pavelek, Hrček, Grygar, Máca, Adámek, Zíková, Čípera – Potočný, Byčkov, Zíka, Damps, Janeček, Přeček, Bambula "A", Tomeček, Revaj, Juhász "C"
VHK Robe Vsetín: Horák – Ondračka "C", Mikulenčák, Rusler, Cabák, Andris, Pírek, Půček, Paroušek, Klímek, Brodek, Štědrý, Paťava "A", Lobodowski, Zetocha, Weintritt, Jenáček, Matiaško

Domácím se podařil aktivnější vstup do utkání. Ve 3. minutě tak pálil z dobré pozice Tomeček, jehož pokus nakonec skončil na připraveném betonu brankáře Vsetína. V 5. minutě to už však domácím vyšlo a ti se tak mohli radovat z první branky zápasu. Pomohl jim k tomu faul Žabáka, po kterém sudí nařídil trestné střílení. A to Jan Bambula proměnil, když po forhendové kličce puk procedil pod betonem Chrásteckého.

Netrvalo dlouho a Havířov vedl již o dvě branky. Již v 9. minutě se totiž prosazoval Petr Adámek, který zužitkoval přesnou přihrávku z rohu kluziště střelou přesně k levé tyči vsetínské svatyně. Potočný následně chtěl ztrestat chybnou rozehrávku soupeře, ale svou střelou ani následnou otočkou kolem branky úspěch neslavil.

Tím se uzavřelo dějství první třetiny. Ta druhá nabídla o poznání jiný hokej, ve kterém naopak dominovali hostující hráči. To potvrdila již 21. minuta, ve které snižoval náskok domácích Roman Půček. Útočník Vsetína dorážel kotouč za bezmocného Šemberu z úrovně brankoviště.

Přesně v půli zápasu mohlo být skóre zápasu dokonce zcela vyrovnané, to by však jeden ze vsetínských útočníků musel v naskytnuté šanci trefit zařízení. Zíka o pár vteřin později pro změnu zahrozil za domácí mužstvo, ale přihrávku v přečíslení 2 na 1 nedokázal patřičně zpracovat. Neuspěl nakonec ani pálící Paťava, který svou střelu z první trefoval pouze do masky brankáře Havířova.

Vsetínským se podobný start do třetin, jako v té druhé, nepodařil. Naopak se hrál vcelku opatrný hokej, kde moc šancí k vidění nebylo. A to hrálo do karet domácímu Havířovu. Ten nakonec dokázal své jednobrankové vedení ujájit, a co víc, později přidal i pojišťovací branku. O tu se postaral v 53. minutě Michal Janeček, který prokázal velký důraz v brankovišti, ze kterého nakonec posílal puk až do soupeřovy sítě.

Hosté to posléze zkoušeli ještě při závěrečné přesilovce a vyslali do boje i šestého hráče, jiného výsledku se však již nedočkali. Naopak mohli být rádi, že neinkasovali čtvrtou branku, kterou mohl z půlky kluziště vsítit pálící Janeček. Nakonec mu však pár centimetrů chybělo. Konečný výsledek zápasu tedy zní - 3:1 pro Havířov.

Youtube