AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: Vítězství nad Vsetínem vystřelil Bambula tři vteřiny před koncem

David Motloch | 14.01.2016

25. kolo ELIOD Extraligy mladšího dorostu svedlo svěřence trenéra Tomáše Potěšila k bitvě na vsetínském Lapači. Zde si nakonec důležité body za vítězství odnesli havířovští hráči. Ti po dvou třetinách drželi nadějné vedení 2:0, jenže v poslední části hry dali Vsetínským prostor k vyrovnání. Prodloužení se ale nakonec nekonalo. Pouhé tři vteřiny před závěrečnou sirénou vystřelil Havířovu důležité vítězství Jan Bambula (na snímku). Další utkání sehraje MDO v neděli 24.1 doma s Opavou.

ELMD - 25.kolo čt 14.1.15:00
VHK Robe Vsetín - AZ Havířov
2:3
(0:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 46. Lobodowski (Půček, Matiaško), 56. Matiaško (Mikulenčák, Horák) – 7. Potočný (Bambula), 36. Adámek (Juhász, Potočný), 60. Bambula (Potočný, Juhász). Rozhodčí: Koziol - Konvička, Štefková. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Střely na branku: 29:30. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 2:2, 2:3.
VHK Robe Vsetín: Horák – Mikulenčák, Kuboš, Ondračka – Rusler, Klímek, Cabák, Zetocha, Weintritt, Stodůlka, Matiaško, Pírek, Půček, Brodek, Štědrý, Lobodowski.
AZ Havířov: Dufek – Grygar, Hrček, Máca, Ševěček, Adámek, Čípera – Janeček, Del Favero, Damps, Potočný, Juhász, Pindel, Zíka, Bambula, Revaj.

Již od začátku utkání bylo vidět, že mužstva jsou herně vyrovnaná, a že ať už vyhraje jeden, nebo druhý celek, na vítězství se nadře a jistě nedostane nic zadarmo, což dosvědčuje i fakt, že oba soupeři mají stejný počet bodů v tabulce. Díky skvělé fazóně se ovšem jako malinko větší favorit jevil Vsetín.

Utkání mělo spád a přineslo hodně střel již od začátku. Vsetínu ovšem chyběla přesnost v zakončení, a tak to byl hostující Matěj Potočný, komu se v sedmé minutě podařilo vstřelit úvodní branku. Havířovský forvard čekal sám před vsetínskou bránou, a to se mu vyplatilo. Zpoza brány dostal přesnou přihrávku od Jana Bambuly a neomylně zavěsil do levého horního rohu. Po vstřeleném gólu byli hosté přeci jenom živější, po pár minutách se však vrátila aktivita i Vsetínským, a tak se mohli dále hnát za vyrovnávací brankou.

Tu se jim ovšem do zvuku sirény oznamující konec první třetiny vstřelit nepodařilo, a tak se na přestávku šlo za stavu 1:0 pro Havířov. Hosté díky přesilovce přenesené z konce první části začali útočnější hrou než domácí a snažili se jí držet. Útočná hra se ale brzy změnila na obrannou, a tak ani jeden z celků nepobýval v útočné třetině moc dlouho a brankáři byli takřka bez práce. Střelecký půst prolomili až Weintritt s Ruslerem, přičemž dorážka druhého jmenovaného z blízkosti gólmana minula klec je o pár čísel.

Hosté se střelecky začali ukazovat až v početních výhodách. Vyloučení Štědrého zůstalo bez gólu, ale vyloučení Půčka o dvě minuty později už Havířov trestal. I když se domácí obrana snažila, co mohla, nestihla pokrýt Petra Adámka, který zvýšil na 2:0 pro Havířov, a i když měl každý z týmů k dispozici ještě jednu početní výhodu, skóre se do konce druhé třetiny nezměnilo.

V třetí třetině byli více vidět domácí, jejich aktivita se jim vyplatila a na 1:2 snížil Peter Lobodowski. Roman Půček nastřelil gólmana z pravého křídla, s tímto kotoučem neměl Dufek sebemenší problém a vyrazil ho za pravou tyč, tam ho ovšem našel právě Lobodowski a kolem pravé tyčky jej dopravil až do sítě. Vsetínské tato branka ještě více nabudila, a už se z útočného pásma nehnuli. V 56. minutě se snažil hostující Bambula po delší době dostat do útočného pásma, byl ovšem odzbrojen, a tak mohla začít další gólová akce.

Hlavními aktéry se stali Martin Mikulenčák a Michal Matiaško. Mikulenčák nahrál z obranné třetiny Matiaškovi, ten se dostal do brejku, povodil brankáře a našel prostor mezi jeho betony. Vsetínu ovšem vyrovnání nestačilo, a tak tlačil dál. Byli to ovšem hosté, kdo se smál naposled. 11 vteřin před koncem se Vsetínu nepovedla rozehrávka v útočném pásmu, kotouče se zmocnili hosté a vydali se směrem dopředu. Této akci dodal gólovou příchuť zakončující Jan Bambula, který tak v čase 59:57 rozhodl.

Autor reportáže: Helena Hegeďová, www.hc-vsetín.cz

Youtube