AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: Proti Vsetínu s nulou a pátým vítězstvím v řadě

David Motloch | 31.01.2016

H A V Í Ř O V - Ve 30. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu se proti sobě střetly týmy Havířova a Vsetína. Domácí hokejisté potvrdili velkou formu a zápas nakonec dotáhli do úspěšného konce. Svěřencům trenéra Tomáše Potěšila stačily k vítězství dvě vstřelené branky, o které se postaral Marek Revaj a Michal Janeček. Brankář Dufek si připsal čisté konto. Další zápas sehraje mladší dorost ve čtvrtek 4.2. v Olomouci.

ELMD - 30.kolo ne 31.1.13:15
AZ Havířov - VHK Robe Vsetín
2:0
(1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Janeček (Revaj), 42. Revaj (Janeček, Grygar). Rozhodčí: Šutara - Bojda, Mikler. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 35:21. Průběh utkání: 2:0.

AZ Havířov: Dufek – Zíková, Pavelek, Grygar, Hrček, Máca, Ševěček, Adámek, Čipera – Janeček, Del Favero, Tomeček, Damps, Potočný, Juhász, Pindel, Zíka, Bambula, Revaj
VHK Robe Vsetín: Chrástecký – Mikulenčák, Kuboš, Ondračka, Rusler, Cabák, Pírek – Zetocha, Weintritt, Stodůlka, Matiaško, Půček, Brodek, Štědrý, Paťava, Lobodowski

Start utkání měli lepší hosté ze Vsetína, alespoň pokud se budeme bavit o vypracovaných šancích. Ve 2. minutě si připsal nebezpečnou střelu švihem Weintritt, jenže nakonec netrefil brankové zařízení za brankářem Dufkem. Maskovaný muž Havířova pak musel hasit nájezd Zetochy, který projel kolem domácí obrany jako nůž máslem. Ani on však skóre zápasu změnit nedokázal.

V 5. minutě zápasu se ozvali také Havířovští. Za ně si připsal dobrou příležitost ke vstřelení branky Potočný, jenž svou povedenou střelou ze středu třetiny provětral výstroj brankáře Chrásteckého. V 11. minutě vznikl před brankou Vsetína velký závar, ale gólman VHK se nakonec ze všech přítomných bruslí a hokejek zorientoval přeci jen nejrychleji.

V 17. minutě už se však skóre zápasu měnit muselo, jelikož domácím se bleskurychle podařilo využít přesilovou hru. Střelou z blízkosti vsetínské branky se prosadil Michal Janeček. Pouhých sedm vteřin před koncem úvodní části hry ještě zahrozili hosté, kteří se dostali na blízký dostřel branky Havířova. Nejnebezpečnější střelu si připisoval Paťava, který ale ztroskotal na skvělém zákroku brankáře Dufka.

Domácím se hubené vedení v zápase podařilo udržet až do konce. 21 úspěšných zásahů si totiž připsal Dufek, na jehož brankářský účet přistála vychytaná nula. Sami domácí ale své vedené v zápase ještě dokázali potvrdit další brankou. Na konečné skóre 2:0 upravoval na začátku třetího dějství, přesněji ve 42. minutě, Marek Revaj. Také on se prosadil pohotovou a především přesnou střelou za Chrásteckého záda.

Po zbytek zápasu se už brankové skóre nezměnilo, Vsetínští hokejisté tak za 60 minut hry brankáře Dufka neprostřelili a střelecký recept na góly nechali zřejmě v šatně. Ve třetí třetině se dění na ledě trochu vyostřilo, zřejmě právě díky možné frustraci hostujících hokejistů. Hlavní sudí rozdal ve třetí části hned 14 trestných minut a přítomných 130 diváků vidělo dokonce i bitku.

Na výsledku zápasu už to však nic nezměnilo. Ten totiž zní lépe pro domácí celek z Havířova – 2:0.  

Youtube