AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost opět bodoval a ze Šumperka veze všechny body

Tomáš Vlček | 13.09.2015

Mladší dorostenci AZetu pokračují v povedeném úvodu své extraligové sezony, když i ve čtvrtém zápase dokázali bodovat. Tentokrát vezou dokonce všechny tři body z ledu šmperských Mladých Draků. V opatrném a defenzivně hraném zápase šli do vedení díky brankám Bambuly a Dampse a i když domácí ještě ve druhé třetině snížili, nakonec havířovští své vedení udrželi. Další zápas sehraje AZ v neděli 20.9. doma s Opavou.

ELMD - 4.kolo ne 13.9.
HK MD Šumperk - AZ Havířov
1:2
(0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Scheuter (Uhlíř) - 6. Bambula, 27. Damps (Pindel). Rozhodčí: Cik - Dopitová, Zouhar. Vyloučení: 7:8, navíc Uhlíř (SUM) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 98. Střely na branku: 16:12 Průběh utkání: 0:2, 1:2.
HK MD Šumperk: Venouš - Rutar, Jureček, Habrman, Uhlíř, Moučka - Kaplan, Vaňous, Krč, Scheuter, Žižlavský, Ott, Štrbík, Dudycha, Vintr, Moravec
AZ Havířov: Dufek - Zíková, Pavelek, Grygar, Máca, Ševěček, Adámek - Janeček, Tomeček, Revaj, Potočný, Juhász, Pindel, Zíka, Bambula, Damps

Mladší dorost AZetu na začátku sezony neoplývá bůhvíjak excelentní střeleckou fazonou, ale poctivou hrou a kvalitní defenzivou sbírá důležité bodíky. Nejinak tomu bylo i dnes na ledě Šumperka. Už v 5. minutě museli havířovští čelit domácí přesilovce, ale přesto to byli právě oni, kdo otevřel skóre. Na začátku 6. minuty se po samostatné akci prosadil Jan Bambula a bylo to 0:1. také druhá branka AZetu padla při neúplném počtu hráčů na ledě. Ve 27. minutě byli na trestné domácí Habrman a hostující Janeček, když polská posila AZetu Dariusz Damps využil Pindelovu přihrávku – 0:2. Za osm minut se sice podařilo Mladým drakům snížit, když se v přesilovce trefil Adam Scheuter, ale tím se střelecký účet zápasu, v němž museli oba gólmani dohromady vytasit jen 25 zákroků, uzavřel.

Tři body vybojované v podhůří Jeseníků znamenají po havířovský mladší dorost celkový zisk 9 bodů ze čtyř zápasů a výborné 5. místo v průběžné tabulce. Tu si můžete prohlédnout ZDE.
Youtube