AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost otočil skóre proti Šumperku a bere 2 body za výhru na nájezdy

Tomáš Vlček | 07.01.2016

Druhý zápas po vánoční pauze sehráli dnes mladší dorostenci AZetu na domácím ledě, tentokrát proti mladým drakům ze Šumperka. Hosté se brzy dostali do vedení a favorizovaný havířovský tým se hodně nadřel na vyrovnání ve druhé třetině. Nakonec strhl výhru na svou stranu, ale až po samostatných nájezdech. Další utkání sehraje AZ až ve čtvrtek 14. ledna ve Vsetíně.

ELMD - 27.kolo čt 7.1.17:00
AZ Havířov - HK MD Šumperk
2:1sn
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Damps (Janeček), rozh. náj. Juhász – 6. Scheuter (Moravec). Rozhodčí: Koliba – Gančarčík, Tkáč. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 29:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.
AZ Havířov: Šembera – Čípera, Máca, Hrček, Macurák, Ševěček, Pavelek – Del Favero, Damps, Revaj, Potočný, Janeček, Tomeček, Byčkov, Juhász, Pindel, Bambula, Zíka
HK MD Šumperk: Venouš (od 65. Kašpar) – Uhlíř, Moučka, Rutar, Jureček, Habrman – Štrbík, Krč, Haluza, Dudycha, Žižlavský, Scheuter, Vaňous, Moravec, Vintr

Do utkání sice vstoupil aktivněji domácí hokejisté, když se však dostali do své první šance hosté ze Šumperka, hned se mohli radovat z úvodní branky zápasu. O tu se postaral v 6. minutě Adam Scheuter, který z mantinelu nahazoval kotouč na bránu. Poté sice nastala pasáž šancí Havířova, z žádné z nich se však domácí neradovali.

Například Del Faverův pokus přímo před brankou zlikvidoval v 8. minutě zápasu famózním zákrokem přesouvající se brankář Venouš. Ve 12. minutě se před branku dostal zase Janeček, který byl dokonce nikým neohrožován. Ani v tomto případě si však havířovský útočník s Venoušem v brance neporadil. Podobně dopadly také akce hostí v podání Rutara, Scheutera a Vintra. Po těchto akcích zazvonila dokonce i tyč, ale skóre zápasu už se do přestávky nezměnilo.

V prostřední části mohli hosté ze Šumperka navázat na povedený vstup do úvodní třetiny, když pálil Dudycha. Jeho rána z 24. minuty měla sice brankové parametry a brankář Šembera toho zpoza obránce příliš mnoho neviděl, ale kotouč nakonec rozvlnil pouze boční síť. Skóre se nakonec měnilo až po odehrané polovině zápasu, přesněji ve 33. minutě. Zasloužil se o to Dariusz Damps, který zařídil pro svůj tým vyrovnávací branku povedenou dorážkou před brankovištěm. Jeho první pokus brankář Venouš sice vykryl betonem, podruhé už však neměl nárok.

Domácí se pak nechali vyloučit a museli přežít horké chvilky v oslabení. To se jim povedlo, přesto však museli vyrovnaný stav zápasu před druhou přestávkou bránit. Ve 40. minutě zahrozil Krč v situaci 2 na 1, získanou přihrávku však nedokázal usměrnit do branky, takže se do šaten oba týmy dostaly za vyrovnaného stavu – 1:1.

Ve třetí třetině se obě mužstva prezentovala opatrným hokejem bez větších chyb. Za posledních 20 minut hry nakonec diváci rozdílovou branku neviděli, pouze byli svědky dvou větších gólových šancí. Jedna z nich se odehrála už ve 42. minutě, když pálil z hranice pravého kruhu Scheuter. Ten však svůj pokus zamířil těsně nad levý růžek Šemberovy branky.

Téměř dvě minuty před koncem třetí třetiny pak mohl rozhodnout Haluza, jenže toho s pukem před brankou skvělým ramenem vychytal brankář Šembera. Oba týmy tak musely do prodloužení. V nich se však opět nerozhodlo, přestože k tomu měli domácí velmi blízko. Po faulu hostujícího Jurečka byla sudím Kolibou v 62. minutě nařízeno trestné střílení. To však provádějící Jan Bambula neproměnil.

Rozuzlení tak přišlo až v samostatných nájezdech, kde bod navíc získali hokejisté domácího Azetu. Ve třetí sérii o tom rozhodl vítěznou branku střílející Lukáš Juhász. Konečný výsledek zápasu tedy zní – 2:1 po sn. pro Havířov.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): To, že nejsme, až na ojedinělé výjimky, schopní dát v utkání více než dvě branky, jsme si s těžkým srdcem již zvykli. I když herní projev byl v hodně zápasech velmi dobrý. Dnes jsme ale odehráli hodně špatné utkání. Hráči nedodržovali základní taktické pokyny, takže hra byla hodně chaotická a neurovnaná.

Youtube