AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost bere ze zápasu se Šumperkem bod

Tomáš Vlček | 03.03.2016

Předposlední utkání nadstavbové skupiny E ve své extralize mladšího dorostu sehráli dnes mladší dorostenci AZetu na svém ledě proti Šumperku. V utkání byli favoritem, protože jejich soupeř bojuje o udržení, zatímco havířovští si zajistili postup do play-off, ale hosté se, i v úzké sestavě, ukázali jako zdatný protivník. AZ šel sice dvakrát do vedení, ale hosté vždy z přesilovky vyrovnalai a nakonec si v prodloužení vystřelili bod navíc. Poslední utkání nadstavby sehraje AZ v neděli doma proti Warrioru Brno.

ELMD - 37.kolo čt 3.3.16:30
AZ Havířov - HK MD Šumperk
2:3p
(1:1, 1:1, 0:0-0:1)

Branky a nahrávky: 6. Pindel (Revaj), 24. Potočný (Ševěček) – 20. Uhlíř (Jureček), 34. Žižlavský (Haluza), 62. Krč (Moučka, Rutar). Rozhodčí: Koziol – Stonavský, Tkáč. Vyloučení: 4:5, navíc Bambula a Ševěček (oba HAV) 10 min OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 25:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

AZ Havířov: Dufek – Zíková, Hrček, Ševěček, Pavelek, Máca, Adámek, Čipera – Janeček, Del Favero, Tomeček, Lednický, Damps, Potočný, Juhász, Malysz, Pindel, Zíka, Bambula, Revaj.
HK MD Šumperk: Venouš – Rutar, Habrman, Jureček, Uhlíř, Moučka, Štrbík – Haluza, Vaňous, Krč, Scheuter, Žižlavský, Dudycha, Moravec.

První šanci v utkání měli domácí, když ve 4. minutě Potočný dostal v přesilovce přihrávku před branku, ale jen trefil hostujícího gólmana Venouše. Hosté mohli jít do vedení na konci 8. minuty. Za faul Hrčka na Haluzu bylo nařízeno trestné střílení, ale Haluza poslal svou prudkou střelu mimo. Skóre zápasu tak otevřel až v 16. minutě Vojtěch Pindel, když z pravého křídla trefil přesně bližší šibenici Venoušovy branky. Hosté však ještě do sirény vyrovnali. 20 vteřin před jejím zazněním se v přesilovce tečovanou střelou prosadil Josef Uhlíř - 1:1.

Domácí se vzali své vedení zpět ve 24. minutě. Rovněž v přesilovce, tentokrát dokonce dvojnásobné, se od modré trefil přímo do šibenice Matěj Potočný a bylo to 2:1. Pak bylo k vidění na každé straně po jedné nevyužité šanci, když za Draky neuspěl Žižlavský a za AZ Potočný. Ale ve 34. minutě bylo opět srovnáno. Draci totiž využili svou další přesilovku a byl to Martin Žižlavský, kdo se trefil přesně nad Dufkovo rameno. Závěr třetiny patřil jednoznačně AZetu, ale do kabin se přesto šlo za vyrovnaného stavu.

Třetí třetina patřila naopak jednoznačně hostům. Domácí od inkasování opakovaně zachránila jen jejich opora v brankovišti Michal Dufek. Nejblíže brance měli Krč a Moravec, ale nakonec si do havířovské sítě našla cestu až nenápadná střela od modré, vyslaná v prodloužení Tomášem Krčem.

Youtube