AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: Havířov potvrdil předpoklady a porazil Šumperk 4:2

David Motloch | 28.10.2015

H A V Í Ř O V - 13. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu znamenalo pro družinu trenéra Potěšila domácí bitvu se Šumperkem. Papírové předpoklady hovořily pro AZ a konečný výsledek zápasu je nakonec potvrdil. Domácí si postupně vypracovali tříbrankový náskok, a ačkoliv následné dvě inkasované branky zápas malinko zdramatizovaly, Havířov si vedení potvrdil čtvrtou branku, a tak zvítězil 4:2. Další utkání sehraje mladší dorost v neděli 1.11. v Opavě.

ELMD - 13.kolo st 28.10.14:15
AZ Havířov - HK MD Šumperk
4:2
(2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Juhász (Pindel), 8. Potočný (Žídek), 24. Tomeček (Přeček, Favero), 52. Potočný (Juhász, Zíka) – 33. Haluza (Mácha, Habrman), 48. Uhlíř (Kaplan). Rozhodčí: Mikula – Stonavský, Moravec. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 26:21. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.
AZ Havířov: Mokrý (Dufek) – Hrček, Pavelek, Máca, Grygar, Zíková, Adámek, Ševěček, Čípera – Potočný, Zíka, Žídek, Del Favero, Pindel, Janeček, Bambula "A", Bochnak, Revaj, Přeček, Tomeček, Juhász "C"
HK MD Šumperk: Venouš (Kašpar) – Uhlíř "C", Moučka, Rutar, Jureček, Habrman – Haluza, Štrbík, Dudycha, Moravec, Žižlavský, Kaplan, Mácha, Vintr, Scheuter "A"

Havířov byl už od úvodního buly aktivnějším celkem a svou převahu dokázal brzy přeměnit v úvodní branku. O tu se v 5. minutě postaral po úspěšném přečíslení 3 na 1 Lukáš Juhász. Po řadě vyloučení se hrála zkrácená verze čtyř hráčů proti čtyřem, kterou dokázali domácí velmi rychle zužitkovat ve svou druhou branku v zápase. Jejím autorem se stal v 8. minutě Matěj Potočný.

Tentýž hráč mohl o pár vteřin později dokonce přidat druhou branku, ale v samostatném úniku si na brankáře Venouše se svou kličkou nakonec nepřišel. Jeho tým mu to ale na začátku druhé třetiny vynahradil alespoň další vstřelenou brankou. Ve 24. minutě se totiž domácí dostali do protiútoku a Daniel Tomeček se se svou ránou nemýlil.

Pohodový náskok AZetu však nakonec nevydržel, hosté zabrali a ještě ve druhé třetině dokázali svůj brankový deficit snížit. Ve 33. minutě totiž využil David Haluza přesnou přihrávku zpoza branky střelou do šibenice. Domácí se velmi snažili vrátit si svůj tříbrankový náskok zpět a byli tomu několikrát hodně blízko. Naskytnuté šance Žídka, Bambuly i Revaje však ztroskotaly na zákrocích brankáře Venouše.

Jako trest za tyto nevyužité šance přišla druhá branka Šumperka. Ve 48. minutě ujel Josef Uhlíř se spoluhráčem sám na branku a střelou z první přesně k tyči snižoval na rozdíl jediné branky. Domácí však našli rychlou odpověď v podobě Matěje Potočného, který v 52. minutě využíval přesilovou hru Havířova. Hosté to poté zkoušeli i v šesti, kýženého výsledku se však nedočkali. Konečný výsledek zápasu tak zní - 4:2 pro Havířov.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Hráli jsme proti soupeři, který se herně zvedá o čemž svědčí, že je schopen trápit týmy z čela tabulky. My jsme dnes nastoupili na čtyři pětky, i s hráči širšího kádru včetně gólmana. Tomu odpovídalo i tempo hry. Nakonec jsme ubojovali vítězství, které má svou cenu.

Youtube