AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Azet porazil Karvinou 5:1 a vede v sérii 2:1!

Petr Miklas | 27.03.2013

H A V Í Ř O V - Dnešní zápas přinesl pěkný hokej, první dvě třetiny to byl vyrovnaný souboj, který rozhodlo proměnování šancí. Azet ze svých vytěžil tři branky, zatímco Karviná jen jednu. Ve třetí třetině přidal důležitou čtvrtou branku při vlastním oslabení Jan Maruna. Poté již domácí utkání kontrolovali a dokráčeli k zaslouženému vítězství.

2. liga východ - 0.kolo st 27.3.18:00
AZ Havířov - HC Baník Karviná
5:1
(2:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Sztefek (Rimmel), 18. Hegegy (Najdek, Kasperlík), 29. Říčka (Diviš), 41. Maruna, 49. Kasperlík (Sztefek) – 6. Žvátora (Moravec) Rozhodčí: Held, Přikryl – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2686. Střely na branku:44:30 Průběh utkání: 1:0,1:1,5:1.
AZ Havířov: Daneček L. – Graca, Vydra, Krisl, Hegegy, Zientek L., Rimmel, Zientek M., Hartmann – Sztefek, Najdek, Matějek – Bursík , Říčka, Pavlas – Kolařík, Pechanec, Kasperlík – Klimša, Maruna, Diviš.
HC Baník Karviná: Iláš – Javín, Zajac, Kowalczyk, Flašar, Vnenk, Sznapka, Krause, Žvátora – Moravec, Rosůlek, Blatoň – Ivan, Luka, Samiec – Nystedt, Badžo, Zuber – Miczek.
První třetina začala opatrně, první větší šance přišla až ve 3. minutě - měl ji domácí Kasperlík, který byl sám před Ilášem, udělal mu bekendový blafák, ale nedokázal zvednout puk nad jeho beton. O chvíli později přišlo první vyloučení, přesilovku si zahrál AZ a zásluhou Michala Sztefka, který z první vypálil a trefil se přesně k levé tyči Ilášovy branky, ji i využil.

Na začátku 6. minuty měli obrovskou šanci hostující Luka s Ivanem, kteří jeli 2 na samotného obránce Krisla, ten jim však zablokoval přihrávku a akci zneškodnil. Pár vteřin nato přišla přesilovka Karviné, kterou hosté bleskově využili. Úspěšným střelcem byl Michal Žvátora, jenž nadvakrát překonal z bezprostřední blízkosti Danečka.

Další obrovská šance Karviné přišla v polovině 8. minuty, kdy se při vlastním oslabení dostal do samostatného úniku Ivan, který zkusil bekendový blafák, ale Daneček jej skvěle zneškodnil.

V 15. minutě měl obrovskou šanci domácího Bursík, kterého před Ilášem našel Kolařík, ale Iláš byl pozorný. Další branku jsme viděli až na konci 18. minuty, vstřelil ji domácí Alexandr Hegegy, který vypáli z mezikruží a trefil se k tyči Ilášovy branky. Nic dalšího se už do konce první části nestalo.

Druhá část zápasu začala přesilovkou Azetu, kterou měl hned po odehrané půlminutě, tuto nabídku však nevyužil. Jedinou vážnější šanci měl Hegegy, který nebezpečně nahazoval od modré, ale hostující gólman si s jeho pokusem poradil.

Následovala série vyloučení na obou stranách, ale ani jeden z týmů své přesilovky nedokázal využít. Na konci 29. minuty přišlo přečíslení Havířova, který se dostal do situace 3 na 2, Jan Diviš našel Roberta Říčku, který z hranice kruhu vypálil těsně nad ledem mimo Ilášův dosah a navýšil vedení domácích na 3:1.

Ve 34. minutě měli hosté přesilovku 4 na 3, ve které měl nejnebezpečnější šanci Luka,jenž pálil z kruhu, ale Daneček jeho bombu chytil. O dvě minuty později měli klasickou přesilovku domácí, kteří početní převahu nevyužili, přestože ji nesehráli vůbec špatně - obrovské šance měli postupně Říčka, Krisl a Sztefek, ale hostující gólman všechno pochytal.

V závěru třetiny se domácí dostali do přečíslení, jehož výsledkem byla Bursíkova střela, kterou Iláš chytil do lapačky. Tím také prostřední část zápasu skončila.

Začátek závěrečné třetiny přinesl Karviné šanci snížit, když hned po 40 vteřinách dostala možnost přesilové hry. Ale v ní naopak inkasovala, když si Jan Maruna vyjel pro puk za Karvinskou branku, kde se jej pokusil obehrát karvinský brankář Iláš, ale domácí útočník se obelstít nenechal, puk mu sebral, objel branku a kotouč zasunul za brankovou čáru!

Další zajímavá situace přišla v polovině 49. minuty, kdy Luka vystihl rozehrávku domácích, našel volného Ivana, ale ten ztroskotal na Danečkovi. Z následného protiútoku mohl skórovat Kasperlík, kterého skvěle našel Najdek, ale na Iláše nevyzrál. To jej však nemuselo mrzet, protože akce pokračovala, Sztefek mu poslal puk mezi kruhy a tentokrát se Martin Kasperlík nemýlil. Jeho střela zasvištěla pod horní tyč.

O dvě minuty později jeli Diviš s Říčkou 2 na 1, Diviš přesně našel Říčku, ale ten trefil jen tyč. Následovalo přerušení hry, pro posunutou branku. V 52. minutě měl obrovskou šanci domácí Pechanec, který byl sám před Ilášem, ale netrefil branku.

Zbytek utkání už si Azet pohlídal, Karvinou nikam nepouštěl a sám občas vyrážel k nebezpečným útokům, ze kterých už nic nebylo. Domácí tak zaslouženě vyhráli 5:1 a ujali se vedení v sérii 2:1.

Čtvrté utkání, ve kterém může AZ rozhodnout o svém vítězství ve druhé lize skupině východ, se hraje v pátek od 18 hodin na ledě Karviné.

Pozápasové ohlasy můžete shlédnout na WEB.TV nebo přímo zde.

Youtube