AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Město žije hokejem, AZet je po roce opět mistr!

David Motloch | 31.03.2013

H A V Í Ř O V - AZet zůstává na domácí půdě v průběhu celého play-off neporažen! Dnešní, veledůležité utkání nebylo výjimkou. Svěřencům trenéra Potěšila se podařilo výborně vstoupit do zápasu, když si režii první třetiny vzal do rukou Jan Daneček. Na jeho dvě branky hráči navázali ve zbytku zápasu přesvědčivým výkonem. Baník Karviná se až na pár situací do tlaku vůbec nedostal, jednalo se tak o jednoznačný zápas. V závěru se Flašarovi jedinci po slepených brankách Zubera s Ivanem snažili vývoj zápasu zdramatizovat, ale poté přišla závěrečná kanonáda Havířova završená hattrickem Jana Danečka! Dnešní vítězství nejen pasuje Havířov do role Králů ligy, ale posílá jej také do barážových soubojů o první ligu!

2. liga východ - 0.kolo ne 31.3.17:00
AZ Havířov - HC Baník Karviná
8:2
(2:0, 3:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 7. J.Daneček (Říčka, Kasperlík), 15. Daneček J. (Říčka), 23. Prokop (Maruna, Říčka), 33. Kanko (Pechanec, Kolařík), 39. Pechanec (Kanko, Kolařík), 46. Bursík (Diviš, Rimmel), 54. Rimmel (J.Daneček, Kolařík), 59. J.Daneček (Pechanec, Kolařík) – 52. Zuber (Badžo, Holý), 53. Ivan (Luka). Rozhodčí: Čech, Vampola – Guth, Rittich. Vyloučení: 5:8. Využití: 4:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 657 Střely na branku: 30:24 Průběh utkání: 6:0, 6:2, 8:2.
AZ Havířov: Daneček L. – Graca, Prokop, Krisl, Hegegy, Rimmel, Zientek M., Hartmann – Kasperlík, Říčka, Daneček J. - Bursík, Diviš, Maruna - Kolařík, Pechanec, Kanko - Pavlas, Klimša, Matějek
HC Baník Karviná: Iláš (od 40. Smolka) – Žvátora, Zajac, Deutsch, Krause, Kowalczyk, Javín, Vnenk, Sznapka – Badžo, Samiec, Blatoň, Zuber, Moravec, Rosůlek, Ivan, Luka, Nydstedt, Miczek, Holý

Samotný začátek utkání byl poměrně nevýrazný, hráči si z počátku především ostřelovali oba brankáře, nicméně už ve 3. minutě jsme měli možnost vidět první velkou šanci. Postarali se o ni domácí zásluhou Bursíka, který ovšem po nahrávce Kolaříka nemířil z prostoru mezikruží přesně. Hned o minutu později využil zaváhání v obraně hostů Krisl, jeho dělovka však rovněž mezi tři tyče nevedla. Havířov však i nadále pokračoval v tlaku.

Jako důkaz může posloužit šance agilního Bursíka, jenž poslal střílenou přihrávku Divišovi, Iláš byl však ze všech aktérů nejrychlejší. V 7. minutě už se ale stav zápasu měnil, když si z druhé vlny najel ke střele Jan Daneček a propálil vše, co mu stálo v cestě. Hned poté ujel sám na brankáře Diviš, ale ztratil se ve vlastních kličkách a Iláš si nakonec připsal poměrně jednoduchý zákrok betonem. Daleko více se brankář Baníku zapotil při střele Kolaříka, po které dorážel Pechanec. Naštěstí pro Karvinou neposedný puk netrefil.

Ve 12. minutě se mezi kruhy dostal Petr Prokop, jak je známo, vyslal tvrdou ránu, která ale letěla těsně mimo branku. Havířov se v této části hry dostával čím dál více do nebezpečných akcí, což potvrzuje šance Říčky nebo Diviše, který trefil několik bruslí před téměř odkrytou brankou. Ve 14. minutě vyslal jedovatou střelu Luka, která byla těsně před Danečkem tečovaná, ale skončila mimo tři tyče.

V 15. minutě zvýšil Havířov vedení už na 2:0. V přečíslení se ocitl Robert Říčka s Janem Danečkem. Celá akce skončila nádhernou přihrávkou na Jana Danečka, který se už pak neomylně trefil – 2:0. Klid v hale rozbouřil Rosůlek, který svou střelu jen těsně nedostal do branky. Na konci třetiny se musel Havířov bránit, ale v přesilové hře Karviná moc nezahrozila. Pouze střela Deutsche od modré čáry mohla znamenat mírné vzrušení. V poslední minutě ujížděl Kanko téměř sám na Iláše, ale brankář Karviné ho v klidu vychtal.

Druhá třetina začala velkým závarem před brankou Baníku, nakonec se ale nepodařilo Hegegymu prostřelil Iláše, jelikož do této rány vložil hbitě svůj beton. Ve 23. minutě byl další důvod k velké radosti domácích, Petr Prokop se tvrdou střelou, od modré čáry, pod lapačku trefil dokonale a využil přesilovku – 3:0. Ve 30. minutě se nejprve pokusil Badžo střelou z kruhu propálit Danečka, ale ten puk vyrazil před sebe, kde se pokoušel dorážet Holý, ale ani ten se neprosadil. Na druhé straně stál Kasperlík sám u pravé tyčky, ale střílená přihrávka šla až do rohu.

Ve 32. minutě mohl šanci Kasperlíka potrestat v protiútoku Marek Badžo, jenže u puku u modré čáry byl dříve brankář AZetu Lukáš Daneček, který hodně zariskoval, a nakonec se mu to také vyplatilo. Čtvrtá branka Havířova na sebe nenechala dlouho čekat, už v 33. minutě dorážel puk do odkryté branky Petr Kanko. Ten samý hráč mohl o chvíli později ještě navýšit náskok domácích, jelikož se opět v přečíslení dostal ke střele. Brankář Iláš ale celou situaci uhasil. Skoro minutu před koncem zasadil pátou branku zápasu Antonín Pechanec, jehož dorážka rozvlnila síťku svatyně Baníku. Tím výčet brankových příležitostí ve druhé třetině skončil.

Na začátku třetí třetiny se podařilo dostat Janu Divišovi do úniku, ale puk skončil pod Smolkou, který se do branky dostal na začátku třetiny. Ve 46. minutě dostal Tomáš Bursík přesnou přihrávku od Patrika Rimmela, zakončení bylo fenomenální, bekhendem pod víko – 6:0. Ve 49. minutě se dostal hostující Javín do několika podobných situací, puk vždy skončil po tvrdé střele od modré ve výstroji Danečka.

Chvilkovou herní převahu dokázala Karviná využít. Naskytnutou přesilovou hru se hostům dlouhou dobu nedařilo proměnit, poté se však k puku dostal Vlastimil Zuber, jehož dvojtá dorážka z brankoviště slavila úspěch. O minutu a půl později se o menší zdramatizování stavu postaral Marek Ivan, kterého střela z první znamenala branku v oslabení! Rychlá odpověď z hole Patrika Rimmela v 54. minutě po střele od modré čáry vrátila Havířovským na hole klid. Poslední branku zápasu si symbolicky připsal autor hattricku Jan Daneček, kterému stačilo poslat puk do zcela volné branky Smolky.

Poté už začaly bujaré oslavy domácích, kteří si postup do baráže náležitě užili a ještě dlouho užívat budou. Karviné sezóna naopak skončila, ale za to, co předvedla v průběhu celého play-off si zaslouží respekt.

Fotogalerie k zápasu
Youtube