AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Oslavy výročí završila výhra nad Vsetínem

Tomáš Vlček | 27.10.2018

Slavnostní utkání proti Vsetínu dokonale potěšilo všechny AZeťáky. Hokejisté dnes předvedli vynikající výkon a po zásluze berou tři body za výhru 4:1. Po vyrovnané první třetině domácí borci postupně převzali otěže utkání a dalšími třemi brankami rozhodli o tom, že všechny body zůstanou doma. Více než tři tisícovky fanoušků v hledišti Gascontrol Arény si užily parádní hokej i oslavy 90 let klubu. AZ se zároveň posunul už na pátou příčku tabulky a další zápas sehraje ve středu v Benátkách nad Jizerou.

CHANCE LIGA - 19.kolo so 27.10.16:30
AZ Residomo Havířov - VHK Robe Vsetín
4:1
(1:1, 1:0, 2:0)

Branky: 8. Rehuš (Haas, Jergl), 24. Seman (Bořuta, Kotala), 44. Holec (Veselý, Matai), 48. Bednář - 3. Rob (Holomek). Rozhodčí: Fiala, Kašík - Kotlík, Žídek. Vyloučení: 7:9. Bez využití. Střely na branku: 40:18 (14:8, 18:6, 8:4). Zblokované střely: 5:9. Vhazování: 34:27. Průběh utkání: 0:1, 4:1. Diváků: 3.295

AZ Residomo Havířov: Bláha - Matai, Chroboček, Bořuta, Mrowiec, Dudek, Rutar - Jergl, Pořízek, Gřeš - Bednář, Haas, Maruna - Rehuš, Seman, Kotala - Veselý, Cihlář, Holec
VHK Robe Vsetín: Šelepněv - Mikuš, Holomek, Slováček, Teper, Frolo, Mäkinen - Theoret, Rác, Karafiát - Jonák, Pechanec, Rob - Pitule, Kucharczyk, Březina - Vítek, Kuronen

Zápas se hrál od začátku ve skvělé kulise hodně zaplněné Gascontrol Arény. Skóre otevřeli na konci 3. minuty hosté, když Holomek našel na útočné modré číhajícího Luboše Roba, a ten v úniku střelou mezi betony překonal Bláhu – 0:1. AZ pak nevyužil přesilovku, přežil i šanci Pituleho, aby v 8. minutě skóre srovnal. Přečíslení tři na jednoho vyřešil krásnou přihrávkou Haas, který našel úplně volného Branislava Rehuše a ten se střelou k tyči nemýlil – 1:1.

Chvíli na to Bláha nadvakrát zastavil nebezpečný pokus Pechance, zatímco ve 12. minutě na druhé straně Rehuš pálil v dobré pozici nad branku. Na začátku 14. minuty se led trochu vyprázdnil, když nejprve šli na trestnou za vzájemnou hrubost Cihlář s Jonákem a za minutu poté i havířovský Jergl. Gól z toho ale nebyl žádný. V 17. minutě měl svou druhou přesilovku AZ, v ní největší šanci Jergl, ale Šelepněv puk vyrazil mimo. Závěr třetiny patřil náporu havířovských, ale i přes dvě šance Kotaly už se skóre nezměnilo.

Na začátku druhé třetiny hrál AZ další přesilovku. Sice ji nevyužil, ale hned po jejím skončení se už AZeťáci mohli radovat, protože Filip Seman dorazil na brankovišti střelu Bořuty do vsetínské sítě – 2:1. Kvalitní zápas pokračoval v rychlém tempu, jen vyložených šancí ubylo. Zato se docela často vylučovalo. A právě v přesilovce byl AZ blízko dalšímu gólu, když se Maruna dostal k puku na brankovišti, ale poslal jej jen do Šelepněvovy lapačky.

Od 35. minuty měl Havířov další přesilovku. Sehrál ji velmi dobře, hosté byli pod velkým tlakem a spršku střel, gól však nepadl. Blizoučko mu pak byli AZeťáci i přesně v čase 37:00. V situaci 3 na 1 zakončoval nejprve blafákem Gřeš, a pak ještě dorážkou do skoro prázdné branky Pořízek, ovšem vsetínského gólmana ani jeden nepřekonal. Minutu před sirénou se zcela sám zjevil před Šelepněvem Holec, jeho střelu švihem však našel ruský gólman ve své lapačce. Poslední šanci třetiny měl ale nakonec na druhé straně Theoret, ale v přesilovce mířil svou tečí těsně mimo.

Přesilovku dohrávali Valaši po přestávce. Těsně před koncem jim ujel Kotala, který ale svůj pokus o blafák ani nezakončil. Chvíli na to se už ale domácí za své ofenzivní snažení dočkali. Po rychlém brejku našel Veselý na pravé straně Miroslava Holce a ten střelou pod břevno zvýšil na 3:1. A za čtyři minuty bylo v Gascontrol Aréně ještě veseleji. Lukáš Bednář si ve středním pásmu obhodil dva protihráče a přečíslení dva na jednoho tentokrát vyřešil přesnou střelou, která Šelepněvovi propadla výstrojí až za brankovou čarou – 4:1.

Tříbrankové vedení bylo docela reálným vyjádřením převahy AZetu a dalo také havířovským potřebný klid na hokejky. Hosté se, na druhé straně, na nějaký velký závěrečný nápor nenadechli a tak se zápas už dohrál bez změny skóre. Přes 3 000 spokojených diváků tak mohlo slavit 90 let AZetu i vítězství na Vsetínem.

Ohlasy k utkání


Jiří Režnar (AZ Residomo Havířov): Dneska jsme sehráli vynikající utkání, hráli jsme hodně dynamicky. Hráči do puntíku pnili stanovenou taktiku. Škoda, že jsme se neuklidnili už ve druhé třetině, kdy jsme spálili velké množství šancí.


Jiří Dopita (VHK Robe Vsetín): Nejsem spokojen s tím, jak bylo dnešní utkání řízeno. Oslabení nám vzala spoustu sil, které nám pak chyběly. Dnes se sice neprosadili naši nejproduktivnější hráči, ale nejsou to stroje, takže bych jim to nijak nevyčítal.

Fotogalerie k zápasu
Youtube