AZ Havířov

Drama na Valašsku s dvoubodovým koncem pro AZ

Tomáš Vlček | 18.12.2010

Po dvou venkovních porážkách na Technice a v Šumperku dokázal AZ venku opět bodovat. Bylo to ale pořádné drama! Havířov v první i druhé třetině brankami Klimši a Krisla dvakrát vedl, domácí vždy srovnali. Třetí třetina měla opačný vývoj - dvakrát vedli domácí a AZ brankami Říčky a Prokopa pokaždé vyrovnal. O tom, jak si týmy podělí tři body, se rozhodlo až v samostatných nájezdech, ikdyž na ně málem nedošlo - Havířov dostal kotouč do branky vteřinu po závěrečné siréně. V nájezdech se prosadili jen Stránský a Prokop a dva body tak putují do Havířova.

2. liga východ - 27.kolo so 18.12.17:00
HC Bobři Valašské Meziříčí - AZ Havířov
4:5sn
(1:1, 1:1, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15.Tatarčík (Bacul L.), 33.Bokroš (Kostelňák, Martiník), 41.Matějný (Tatarčík), 51.Winchester (Bokroš)- 9.Klimša (Krisl, Maruna), 25.Krisl (Potočný), 48.Říčka (Prokop), 56.Prokop (Říčka), 65.Stránský. Rozhodčí: Klimecký - Trunečka, Smílek. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Vlachýnský - Bacul L., Balga, Blažek, Bokroš, Kostelňák, Martiník, Matějný, Matuštík, Mikel, Musil, Palík, Růčka, Tatarčík, Varga Mar., Varga Mir., Varga D., Vašut, Winchester.
AZ Havířov: Daneček - Prokop, Zientek, Krisl, Machálek, Balčík, Jurčík - Maruna, Najdek, Klimša, Stránský, Potočný, Sztefek, Pavlas, Říčka, Toman.

Do utkání nastoupili aktivněji Bobři, ale zbrzdily je vlastní vyloučení. To první od 4. min. ještě přečkali bez úhony, ale v 8. min. se už AZet v přesilovce prosadil a po brance Davida Klimši tak vedl 1:0. Ve druhé desetiminutovce to byli opět domácí, kdo měl více ze hry a zaslouženou odměnou jim byl vyrovnávací gól Tatarčíka v 16. min. Do přestávky už diváci žádnou branku i přes několik šancí na obou stranách neviděli.

Začátek 2. třetiny jakoby kopíroval tu první. Opět to byli domácí, kdo začal aktivněji a jen díky skvělému zákroku Danečka, který vychytal Bacula v samostatném úniku, nešli do vedení. A opět to byla přesilovka co dostalo AZet do hry a ve 25. min. i do vedení. Tentokrát se 4 vteřiny po návratu Vargy z trestné lavice trefil svou oblíbenou bombou Jiří Krisl. Následující minuty přinesly velký tlak Havířova a domácí gólman Vlachýnský se rozhodně nenudil. Domácí se však včas otřepali a usilovně se snažili o vylepšení skóre. To jim vyšlo ve 33. min. Bobři se načas usadili ve svém útočném pásmu a podařilo se jim dorážkou Bokroše vyrovnat. V další pětiminutovce pak spustili útočnou smršť a jen díky Lukáši Danečkovi, který vychytal samostatný únik Martiníka a střely z blízka Bacula a Růčky, se šlo do kabin za stavu 2:2.

Co se nepovedlo Valachům před přestávkou, nahradili si po ní. Nejprve totiž úspěšně dobránili své oslabení a za 10 vteřin po srovnání počtu hráčů na ledě využili nekoncentrovanost hostů v obraně a Matějný je střelou z brankoviště poslal poprvé do vedení. Tato situace hráče AZetu zdravě nabudila a výsledkem jejich úsilí byl drtivý tlak podpořený přesilovkou od 47. min. Sekundu po jejím skončení se střelou pod víko prosadil nejproduktivnější havířovský hráč Robert Říčka a bylo potřetí srovnáno. Vyrovnané skóre vydrželo na světelném ukazateli jen tři minuty. V 51. min. se totiž při vyloučení Najdka v přesilovce trefila zámořská posila domácích Jeff Winchester. AZet však Bobrům oplatil stejnou mincí čtyři a půl minuty před koncem třetí části hry. Na využití přesilovky mu stačilo jen 7 vteřin, protože zafungovala osvědčená spolupráce na buly úspěšného Říčky a od modré střílejícího Petra Prokopa - 4:4. V závěru třetiny mohli domácí sice strhnout vítězství na svou stranu, ale ani nájezd Matějného, ani jejich přesilovka už branku nepřinesla.

A tak se prodlužovalo. Nejprve se AZetu podařilo ubránit zbytek přesilovky a pak mohli diváci sledovat spíš opatrnou hru bez vyložených šancí. Až v posledních vteřinách přišlo drama. 5 sekund před koncem prodloužení šli domácí kvůli hře vysokou holí do tří. Havířovská střídačka si vzala time out a vymyslela skvělý a účinný plán. Po vhazování před domácím gólmanem totiž dokázali hráči AZetu vstřelit branku, ale bohužel to bylo až vteřinku po skončení prodloužení.

Hosté však nemuseli být nakonec nijak smutní. Na řadu přišly samostatné nájezdy a v nich se trefili jen Vít Stránský a Petr Prokop a tak se druhý bod připsal po dramatickém utkání AZetu.

Youtube