AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

V Benátkách kralovali gólmani, Havířov se domů vrací s prázdnou

Vít Káňa | 05.12.2020

H A V Í Ř O V - AZ se v 15. kole CHANCE ligy představil na hřišti překvapení soutěže Benátek nad Jizerou. V zápase, ve kterém oba týmy na bránu nevystřelily ani čtyřicet střel, hráli prim gólmani. Domácí se dostali do vedení ve 13. minutě zásluhou Lukáše Pabišky. Tým z nejmladšího města se, i přes rozsáhlou marodku, snažil o obrat. Jeho střelci však recept na gólmana Matěje Žejdlíka za šedesát minut nenašli. Benátky tak doma zvítězily 1:0. Havířov v dalším zápase vyzve 9. prosince v GASCONTROL Aréně HC SLOVAN Ústí nad Labem.

CHANCE LIGA - 14.kolo so 5.12.16:00
HC Benátky nad Jizerou - AZ Heimstaden Havířov
1:0
(1:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Pabiška (P. Krejčí). Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Beneš, Štofa. Vyloučení: 7:7, navíc Seman (HAV) 10 min. OT. Bez využití. Diváci: 0. Střely na branku: 19:16 (6:5, 8:4, 5:7). Zblokované střely: 4:8. Vhazování: 37:20. Průběh utkání: 1:0.

HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Kunst, Šedivý, Havlín, Aubrecht, P. Krejčí, Böhm, Kovář – Hujer, A. Dlouhý, D. Špaček – Pabiška, Čederle, Jiruš – Průžek, Měchura, Wiencek – Gajda, Jansa, Putz.
AZ Heimstaden Havířov: Groh – Kočí, Bořuta, Mrowiec, Rašner, Chroboček, L. Rutar – Adamský, Ivan, Doktor – O. Procházka, F. Seman, R. Szturc – Fridrich, Maruna, Mrva – Horváth, L. Bednář, Petriska.

Duel začali aktivněji hosté z Havířova, kteří dostali Žajdlíka do zápasového rytmu ihned v prvních sekundách zápasu. Také domácí zahrozili, avšak Hujerovu střelu zastavila tyčka Grohovy branky. Následně se u kotouče vystřídaly oba celky a maskovaní muži si tak nemohli ani na chvíli dovolit ztratit kotouč z dohledu. V deváté minutě se Havířov dostal k přesilové hře, kterou ale Benátečtí dokázali bez větších problémů ubránit. Po vyrovnání sil na ledě se k většímu tlaku dostali hosté, avšak Žajdlík předvedl své brankářské umění a rybičkou zneškodnil velmi dobrou šanci, kterou měl Maruna. Ve třinácté minutě se Benátečtí radovali z gólu po krásné sólo akci Lukáše Pabišky, který si vzal kotouč a vyrazil ze svého obranného pásma vstříc Grohovi, jemuž nedal nejmenší šanci. Ke konci třetiny měli domácí šanci zvýšit svůj náskok díky přesilové hře, avšak početní výhodu nevyužili.

Druhé dějství se příliš nelišilo od prvního. Oba týmy předváděly vyrovnanou hru a pravidelně se střídaly v útočných akcích. K vidění byla znovu přesilová hra domácích, v níž si parta trenéra Jiruše dokázala vytvořit několik pěkných šancí. Vidět byl především Jiří Průžek, avšak při souhře s Hujerem nemířil přesně, a druhou jeho střelu si pohlídal brankář Groh. Na druhé straně se do velmi slibné šance dostal Rašner, ale Žajdlík včas zasáhl. Havířovští se museli před koncem třetiny znovu bránit ve čtyřech, ale především díky skvělému Grohovi v brance dokázali živit naději na vyrovnání stavu.

Třetí tetinu započali Havířovští v přesile a mohli se tak pustit do útoku na kontaktní branku. Plány jim ale hatil brankář Žajdlík, který chytal ve velké pohodě, ačkoliv byl bez zápasu téměř dva měsíce. Přesilová hra pro Havířov úspěšná nebyla, následně se hra několikrát přerušila kvůli porušení pravidel, zákroku brankáře či ofsajdu, a cenné vteřinky pro domácí tým ubíhaly. Čím více se třetina blížila ke svému konci, tím hůře se Havířovští dostávali ke střele. Při závěrečné hře v šesti se hosté dostali k několika pěkným pokusům, avšak chyběla přesná muška. 

Autor reportáže je: Věra Novotná (https://hokejbenatky.cz/)

Ohlasy k utkání


Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Výborně jsme hráli do obrany. Hráče jsme nabádali, že inkasujeme strašně laciné branky po naší nekoncentrovanosti, zejména v koncovkách třetin. Přesně tohle se nám v minulém utkání vymstilo. Dnes kluci zahráli parádně do obrany, podpořené výborným výkonem Matěje Žajdlíka. Za dnešní výkon zaslouží naši hráči pochvalu. Hráli jsme proti silnému týmu, přesto jsme utkání zvládli a po dvou porážkách slavíme výhru. 


Jiří Režnar (AZ Heimstaden Havířov): Po třech vítězstvích v řadě, jsme i dneska vstoupili do zápasu výborně, domácí jsme v prvních minutách k ničemu nepustili. Ale od 10. minuty, možná pod dojmem, že to půjde i nadále samo, jsme polevili. Udělali jsme chybu na modré čáře, ze které jsme inkasovali gól. Pak se obraz hry změnil, soupeř začal aktivně forčekovat a byl to takový hokej nahoru-dolů. A v dalším průběhu už to byl především zápas brankářů. My jsme žádný gól nedali a bez toho vyhrát nejde. Dneska nás stála body jedna chyba, ale takový je hokej.

Youtube